Cashflow Kvadrant

Cashflow Kvadrant https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22409/cashflow-kvadrant-22409.jpg 4 125 20

Cashflow kvadrant bohatého táty odhalí, proč někteří lidé pracují méně, vydělávají více, platí méně na daních a cítí se finančně jistější než jiní. Jde pouze o poznání, ze kterého kvadrantu je třeba pracovat a kdy. Už jste se někdy zamýšleli... Tato kniha byla napsána pro... - lidi, kteří jsou připraveni překročit jistotu pracovního místa a začít si hledat svůj vlastní svět finanční svobody. - lidi, kteří jsou připraveni ve svých životech provést zásadní profesní a finanční změny.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Ekonomie a obchod , Osobní rozvoj a styl

Vydáno: , Pragma
Originální název:

Cashflow Kvadrant (Rich Dad's Cashflow Quadrant: Guide to Financial Freedom) , 1998


více info...

Přidat komentář

tomaaash
23.02.2024 3 z 5

Jako asi ve většině knih od Kiyosakiho se tu neustále dokola opakuje jen několik málo myšlenek. To je často už dost únavné, ale pořád bych řekl, že za přečtení to asi spíš stojí.

MasterKimi
14.03.2023 4 z 5

Upřímně jsem čekal víc o cashflow. Kniha nepojednává ani o cash flow jakožto finanční metrice, ani účetním výkazu. Což je poměrně zvláštní vzhledem k tomu, jak rád se Kiyosaki sám účetnictvím a rozvahou ohání, avšak pak dá najevo, že to zas tak horký nebude. Tudíž bych očekával víc obsahu k tomu, jak kladné CF budovat. Ale dost rýpání. Stěžejní myšlenka knihy je dobrá a vyplatí se nad ní popřemýšlet. Kiyosakiho definice jednotlivých kvadrantů a některé názory a rady dnes již působí zastarale, ale to podstatné z nich vyčíst lze. Osobně si myslím, že kniha je fajn doplňkem Bohatého táty. Nepřichází s ničím novým, ale některé teze prohlubuje. Jen mi obecně u Kiyosakiho poslední dobou docela začíná vadit lehká demagogie, která se projevuje už i v této knize.


VeruMalfoy
02.01.2022 4 z 5

Tato knížka se mi líbí víc než předchozí, protože je dost praktická. Čtenář díky ní získá více rad, jak naložit s penězi ve svém životě, a jak s nimi hospodařit. Něco takového jsem čekala od prvního dílu, ale jsem ráda, že jsem to dostala aspoň v tomto druhém. Možná nás chtěl autor první knížkou uvést do situace nebo v tom byla čistě marketingové strategie, k čemuž se přikláním víc, a nebo obojí. Zajímavé čtení.

nokid
31.12.2021

Řeknu jen jedno: Chytrému napověz...

teodorstr
19.04.2021 5 z 5

Za mě užitečná kniha, která je dobrým pokračováním knihy Bohatý táta, chudý táta. Díky ní jsem dokázal pochopit přesné rozdíly mezi myšlením lidí v odlišných kvadrantech. Také cením autorovu snahu doporučit další užitečnou literaturu k tomuto tématu. Přestože téma daňového systému v USA je pro mě celkem neužitečné, hodnotím knihu plným počtem hvězd.

PietroGrencik
12.03.2021 5 z 5

Veľa hejtu je na toho Kiyosakiho.
Pritom nerobí nič zlé, a jeho knihy sa aj celkom dobre čítajú.
Cashflow kvadrant nie je výnimka, a pre mňa osobne je to stále atraktívna kniha.

Prince_of_book
27.10.2020 4 z 5

Po Bohatém tátovi a Fake moje třetí kniha od Kiyosakiho, tenkrát poslouchána jako audio.

Oproti Fake za mě daleko lepší, srozumitelnější a méně se opakujících věcí, oproti bohatému tátovi zase trošku slabší, protože víceméně rozvádí dost podobnou myšlenku ale chybí tomu trochu ten příběh který byl v Bohatém tátovi.

Moc nechápu komentář například Jacka Bauera přímo pode mnou, nebo respektive chápu, Kiyosakiho fylosofii a knihy neuznává, protože v oněch knihách nedává detailní příklad toho jak se z onoho bezdomovce stal milionářem, ale už moc nechápu ten hejt...proč? Pokud to člověka zajímá jak přesně to kiyosaki udělal, ať si o něm vyhledá něco na internetu. A navíc, kiyosaki i v této knize ony rady či myšlenky dává, ale jsou lidé kteří je buď nevidí, nebo nechtějí vidět, ale to nemusí nutně znamenat, že hned musí knihu zhejtovat, každopádně chápu, že sto lidi, sto chutí.

Za mě slušná kniha s určitými zajímavými myšlenkami, nad kterými se člověk může a také nemusí zamyslet.

Hodnocení 8,5/10 je jak jsem řekl mezi Fake(7/10) a Bohatým tátou(9/10)

Jack Bauer
27.09.2020 3 z 5

Bohatý táta, chudý táta a Cashflow kvadrant jsou jedny z nejhloupějších knih o finančních radách, co jsem kdy četl.
John T. Reed

Kyiosaki stále omílá dokola to samé, ale už nenapíše (žádná kniha na podobné téma) jak z bezdomovce s nula příjmy se stát boháčem, jak se k tomu dopracoval. Samé rady typu vykašlete se na práci a investujte, ale z čeho? Tvrdí „ k tomu, abyste vydělali peníze, peníze nepotřebujete", ale už nenapíše jak. Do práce se mu nechce, žije s manželkou v autě , jsou bezdomovci a zbohatli, ovšem se nedovíme jak. Jedině, že by ve spoustě volného času jako bezdomovec psal knihu o zbohatnutí bez návodu, které se prodá x výtisků na čemž zbohatne, peníze investuje z čehož žije a napíše další knihy z kterých se nedovíme opět nic, na kterých opět zbohatne. Jak kdysi někdo prohlásil - většina odborníků na finance vydělala peníze jen vydáním knih s jejich moudry a ne vlastním investováním...Tady máte jeden z návodů jak zbohatnout. Nakupujte nemovitosti, podniky, franšízy, podniky...ale z čeho? Z hovna bič neupleteš. To jsou tak leda rady pro „chudé" boháče, aby ještě víc zbohatli a ne pro normálního smrtelníka, pracujícího od výplaty k výplatě., kterému radí „uteč z krysího závodu". A co funguje v Americe nefunguje u nás. A taky je to vesměs opakování Bohatého táty, chudého táty. Bohatý táta radí: Pokud chceš rychle získat velké bohatství, upadni do velkých finančních problémů :). To je rada nad zlato:).

pencikjiri
10.01.2020 3 z 5

Cashflow kvadrant od R.T.Kiyosakiho je jednoduše klasika a povinná četba všech lidí, kteří chtějí být úspěšní a budovat byznys.

Anya636
30.10.2019 3 z 5

Podobné povídání jako Bohatý táta, chudý táta.
Inspirativní, ale nepříliš přenositelné myšlenky.

Tebby
22.07.2019 4 z 5

Pokračování knihy Bohatý táta, chudý táta se mi až tak nelíbilo, jako právě zmiňovaný druhý díl. V určitých částech jsem měla problém se začíst. Nakonec jsem knihu ale zvládla a navíc si odnesla novou motivaci. Což si myslím, že je nejdůležitější. 4*

zuzi.kovar
02.05.2016 4 z 5

Pro mne už asi čtvrtá kniha od Kiyosakiho, takže hodně se opakujících věcí. Principy zůstávají pořád stejné, přesto mne překvapí, že se v každé knize nějaká nová myšlenka objeví.

jakub2696
04.01.2016 4 z 5

Po precteni dvou knih me tato treti zaujala zatim nejmin, nicmene od pulky se mi cetla skvele a dala mi hodne dobre rady a urcite budu cist dalsi.

jarca7999
29.12.2015

Koment k ladyba : myslenka teto knihy a jinych od R. KIYOSAKI je, ze opravdu KAZDY muze vystoupit z krysiho zavodu. Ale i sam autor si je vedom, ze vsichni z nej nevystoupime, protoze tomu neverime nebo mame jiny duvod. A take si je jist prirozenou lenosti a "bezpecim", ktere ne vsichni opusti a prave tito lide jsou potreba pro ty, kteri z krysiho zavodu chteji vystoupit! Tudiz je treba si uvedomit, ze kniha slouzi k tomu, aby se lide vzdelali a postarali se o sebe, ale take je vydani knihy dalsim prijmem pro autora. A take, ze i z jeho vlastni zkusenosti se kazdy zachranit neda, protoze nechce.

ladyba
17.09.2015 4 z 5

Čím víc Kiyosakiho knih čtu, tím více mi připadají na jedno brdo. Jeho finanční filosofie ovšem má svůj líc i rub. Kdybychom si všichni vzali k srdci jeho dobře míněné a ještě lépe zmarketingované rady, přestala by jeho filosofie úspěchu a skutečné finanční nezávislosti okamžitě fungovat. Pravý kvandrat je totiž jednoznačně závislý na levém kvadrantu, zatímco levý kvadrant nutně nemusí závislý být na tom pravém. Jako opravdový podnikatel z pravého kvadrantu potřebujete, aby alespoň pět set krysích závodníků zůstalo krysími závodníky a učinili z vás onoho kýženého Businessmana. Pokud se rozhodnete pro onen nejkýženější level Investor, odkud byste čerpali nájemníky do svých pronajímaných nemovistí, když bychom všichni byli těmi Investory? Odkud bychom čerpali ty kýžené krysí závodní bezcenné elektronické peníze, když ne právě z levé části kvadrantu? To je zásadní slabina tohoto komerčního přístupu k životu. Nemám nic proti radám týkajícím se finanční odpovědnosti, ale na pravý kvadrant - vysněný svět investorů a velkých podnikatelů dosáhne jen pár vyvolených všemu navzdory.

goodoil
22.02.2015 5 z 5

Dal jsem pět hvězd, od kiyosakiho jsem zatím nic jiného nečetl, ale tohle splnilo moje očekávání. Pokud jste od něj nic nečetli nebo nemáte pojem o cashflow kvadrantu čtěte od začátku, jinak to nejzajímavější a poučné je až ve třetí části = od kapitoly 10 dál. To hlavní, co si člověk z toho má vzít je, že si má pravidelně sledovat svoji hospodářskou výsledovku a myslet v ní hlavně na sebe, aby prvně ukrojil část peněz určenou k nákupu aktiv (která mu zvýší peněžní toky v budoucnu) a pak ze zbytku zaplatil všechny výdaje. Investování (akcie, nemovitosti, obligace) nepovažuje za hazard, za hazard považuje brát si půjčky, kreditky, hypotéky, protože tím člověk nepracuje ani z mála na sebe, ale na jiné...

pkweb.eu
08.01.2015 3 z 5

Poslechnuto při cestování jako audiokniha. Po bohatém tátovi přinese tato kniha jen drobné rozvedení stejné myšlenky. Z jedné strany motivační, z druhé až nebezpečnou. Jako jeden z názorů na svět každopádně dobré.

martinkaLLL
13.01.2013 2 z 5

Pěkná kniha,ale už se četla hůř jak Bohatý táta,chudý táta.

deathmen
20.06.2012 3 z 5

za prečítanie kniha určite stojí. Nelutujem ze som ju cítal ale podla mna je Kiyosaki lepší obchodník ako spisovatel. Aj ked kníh napísal uz vela. Takáto literatúra by sa nemala prečitat len raz. Mala by sa žit (niečo ako Biblia). A ja neviem či zrovna tuto chcem žiť... Mna osobne viac motivovali knihy od iných autorov...

Kirin
25.01.2012 5 z 5

Kdo chce slyšet pravdu? Kdo si ji přizná? Kdo chce změnit svůj život? Já!