Pavlushka458
Tohle mě hodně bavilo, zajímavý čtivý děj, přehledné množství postav.
Občas trošku úchylačinka a o peprné výrazy zde také nouze není.
Žádné psychologické drama to není, ale jako příjemné oddychové čtení na dlouhé zimní večery se kniha rozhodně hodí.
Konec poněkud přitažený za vlasy, ale v rámci celého příběhu ne až tak nepochopitelný.
Možná jsem morbidní, ale dle mě takový slabý čajíček.
Obálka navnadí minimálně na pokračování Hannibala Lectera a skutek utek.
Tohle bylo moc drastické - přeskočíme, moc erotiky - přeskočíme...
Stylová stránka mě také příliš neoslovila.
Opičí láska zabíjí.
Málo využívaný motel na vedlejší silnici, bouřka, večer a divnej majitel, to slibuje zajímavé situace.
Styl psaní prozrazuje, že se jedná o dílko staršího data, to mu ovšem neubírá na kráse.
Přehledné množství postav a dějových linek dělá z knihy příjemné, mrazivé počtení s bubákem ve skříni
Tohle mě hodně bavilo, počínaje poutavou obálkou ( mohla být plastická, mělo by to ještě větší šmrnc), děj jí byl skvělým následovníkem.
Autora jsem dosud neznala, ale udělal na mě velký dojem.
Nejdřív jsem si říkala - takové čuňačinky snad ani nedočtu, následně se každý příběh začal rozehrávat na vyšší úrovni a já se do postav téměř zamilovala.
Při čtení posledních stran knihy mi začalo být jasné, že se mi po této knize a osobách v ní, bude stýskat.
Zakládám do knihovny k opětovnému přečtení.
Celkově zajímavý počin.
Fantasy odehrávající se v budoucnosti, běhají zde mutanti, které si draci v minulosti vytvořili jako svou armádu a v " současnosti" se stali méněcennými obyvately Elysia.
Poddaní horního města začínají strádat nedostatkem všeléku na, kterém je lidstvo závislé a chystají vzpouru i za cenu obětí.
Zajímavé postavy, dobře ubíhající děj a jednoduchá stylistika vybízí k přečtení.
Závěr knihy mohl být více rozvinutý.
Tohle mě bavilo.
První díl jsem bohužel nečetla tudíž mi některé souvislosti trošku unikaly, nebyl to až takový problém, jednalo se spíše o maličkosti, doporučuji ho však přečíst.
Dvojice " vyšetřovatelů" mi byla velice sympatická i když chvílemi oplývaly až super - schopnostmi.
Celkově je děj zajímavý, čtivý a dobře ubíhá, rozuzlení případu mě trošku zklamalo, ale celkový dojem z knihy nepokazilo.
Bláznivá, mladá holka přichystá pomstu ženě, která jí zničila život.
Vetře se jí do domácnosti a začne kout pikle, najednou se situace začne obracet proti ní.
Lhářka najednou zjistí, že někdo lže ještě víc.
Blazní? Nebo snad jsou blázni všichni kolem ní?
Konec mě strašně nebavil a byl až příliš extrémní a trapas - happyend, ten si autorka klidně mohla odpustit.
(SPOILER) Na začátku, téměř až rituální vražda mladé dívky, těšila jsem se na příběh o vrahovi a odplatě. Místo toho jsem dostala blá, blá, řeší se zde milion různých věcí, které víceméně nesouvisí s dějem a tak nějak to plyne.
Příliš jsem nepochopila, že to něco v co se zřejmě proměnila oběť sice na svého vraha dělá bububu, dovádí ho k šílenství, ale nechá si jím vyvraždit celou rodinu a zranit lidi, kteří se na její smrti vůbec nepodíleli.
Celkově rozporuplné pocity, kniha mi připadala hodně přitažená za vlasy.
Příjemně čtivá kniha, žádný velký horor, ale trochu chvění děj přinese.
Na Kinga je zde malé množství postav a trošku mi chybělo to detailní popisování každého zrnka písku.
Tohle bylo hm, jak to říct - divný?
První třetina knihy super trošku fantasmagorie, ale čtivá a poutavá. Tady to měl autor utnout nebo jinak uchopit.
Pak jsem se začala ztrácet co je děj, sen, skutečnost, představa.
Celkově rozporuplné pocity.
To bylo pěkně hnusný. Moje obrazotvorná fantazie se rozjela na plné obrátky a to jak mi vykreslila Bábu mě skutečně děsilo.
Velmi povedené dílko, které rozhodně nenechá milovníka nadpřirozena v klidu.
Příjemné, přehledné množství postav jen podtrhne zajímavě napsaný strašidelný příběh.
Krásný, ale zároveň strašný příběh.
Jsem opravdu ráda, že žiji v době, kdy žena není považována pouze za uklízecí četu a stroj na rození dětí a kdy není potlačováno její svobodné myšlení a bytí.
Útlounká knížečka zaujme vzhledem i obsahem.
Velice povedená kniha, zajímavé téma a poutavý příběh.
Bohužel musím strhnout hvězdičku v hodnocení za chvílemi těžce čitelný styl, kdy se přeskakuje mezi dějovými liniemi až nepřirozeným způsobem a pár stránek trvá než se čtenář chytne dějové nitky.
Nebylo to úplně špatné, ale...
Zbytečně rozsáhlé popisy nic neříkajících skutečností.
Nekonečné opakování názvů ubytoven a nocleháren.
Odbíhání od popisu života zmíněné oběti k popisu pro mě nesouvisejících osob.
Původně jsem knihu hodnotila jako středně nechutné ( s ohledem na kruťárny) povedené dílko.
Potom co provedla Henrymu, musím uznat, že taková horizontální pracovnice snad nebyl
ani Boblig.
Celkově se kniha četla dobře, jen přeskakování mezi různými situacemi a postavami mě na začátku knihy poněkud zmátlo. Později již čtenář zabředne hlouběji do příběhu a hodně situací se osvětlí.
Velice poutavá obálka skrývá příjemně čtivý příběh.
Nebojsa v mírně horovém podání, kdy není nouze o překvapení a dějové zvraty.
Celkově zajímavá sbírka povídek pro mě většinou neznámých autorek. O to větší překvapení jak jsou dílka dobrá.
Příjemné, odpočinkové lehce temné a fantaskní počtení.
Tohle bylo hodně dobrý.
Hned na začátku knihy hlavní představitel skutečně odejde na jih - význam tohoto sousloví se brzy vysvětlí.
Děj parádně ubíhá vpřed a dochází ke spoustě zvratů a překvapivých událostí.
Zajímavé zakončení příběhu také potěší.
(SPOILER) Prvních pár stránek, vyvolalo rozporuplné pocity, jestli má cenu knihu číst.
Poté se děj přesune do budoucnosti, která je pro současníka dobou dávno minulou a začátek se osvětlí.
Je to malá sonda do velké, vždy nespokojené a neukojitelné lidské povahy.
Prolínání knižní současnosti a minulosti ve formě čtení deníku mě velice bavilo.
(SPOILER) Ocitáme se na Měsíci ve městě jménem Artemis.
Hlavní hrdinka je jak je spisovatelovým zvykem mírně geniální avšak i poněkud drzá a praštěná.
Rozmáhá se nám zde mafie a dojde i na vraždu.
Celkově kniha není špatná, ale kvalit Marťana a Spasitele zdaleka nedosahuje