Město strachu

Město strachu https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517095/bmid_mesto-strachu-eRd-517095.jpg 4 66 21

Útěk z Výhně série

< 4. díl >

Už nejsem uvězněný v temnotě. Ale temnota je pořád uvězněná ve mně. Dokázali jsme to. Prolomili jsme brány a unikli z Výhně. Jsme venku, ale nejsme volní. Ještě ne. Celé město je uzavřené – silnice jsou zablokované a policie prohledává všechny budovy. A ještě horší je, že nás pronásledují bestie, jejichž zběsilost si nikdo nedovede ani představit. Pekelná armáda vyslaná samotným Alfredem Furnacem. Zuří válka, v níž se Furnace snaží srazit svět na kolena. Stále v sobě cítím správcův jed. Je to jediná věc, která mě drží naživu, jenže zároveň mě mění v jednoho z nich, v monstrum. Netuším, jak dlouho tomu ještě dokážu vzdorovat, než mě definitivně ovládne zuřivost a běs. Jestli brzo nenajdu nějaký lék, budu to já, kdo bude tohle město trhat na kusy a hodovat na krvi. Jestli chci být někdy opravdu volný, musím se vydat do samého srdce temnoty. Musím najít Alfreda Furnace dřív, než on najde mě. Dostali jsme se ven, ale všechny ty hrůzy nás následovaly a brzo se celý svět stane naším vězením…... celý text

Literatura světová Thrillery Fantasy
Vydáno: , Fobos
Originální název:

Fugitives , 2010


více info...

Přidat komentář

cteni_se_mnou
25.03.2024 2 z 5

Jsou volní. Vězni uprchli z pekla jménem Výheň. Mají jediný cíl- uprchnout úplně pryč z města.. ale zuří válka a Alex přehodnotí svůj plán. Najít samozvaného Alfreda Furnace. On je za to všechno zodpovědný.
Podaří se Alexovi a jeho přátelům ho najít? Zvládne chlapec, co už dávno není chlapec, bojovat s nektarem, s jedem, který proudí v jeho žilách?

Na začátku jsem si říkala- páni, další díl, který se mi konečně dostal do rukou. Na začátku jsem to hodně hltala, ale pak se mi dej začal vléct. Pověst této knížky u mě zpravil až závěr- ten byl naprosto fenomenální. Ale jak už to bývá, závěr se dočteme již brzy v závěrečném díle Poprava.

Hodnotím 3,5

Pavlína2019
24.03.2024 4 z 5

Opět výborně popsaná fantazie. Napínavé a zajímavé. Ačkoliv tuto literaturu prakticky nečtu, musím ocenit ohromnou představivost autora. Těším se na poslední díl.


MMacicekk
28.02.2024 3 z 5

Zatím nejslabší díl série, u kterého jsem se trápila skoro až do konce. Závěr mě strhnul, ale to je bohužel vše. Jsem zvědavá, jak celá série nakonec dopadne.

Jandýs
21.01.2024 5 z 5

Akcni cteni, i kdyz je pribeh jednoduchy, je stale poutave psany. Zadne dalsi dejove linky neodvadi mou pozornost,na oddech bezvadne. A prece tak ctive, ze se ani nenadeju a jsem u konce.Nemuzu nic vytknout a tesim se na zaver.

Pavlushka458
16.01.2024 5 z 5

Další díl série, posunuli jsme se z podzemí na povrch, kde už se rozvíjí trochu zombie-kalypsa. Pro mě stále příjemné čtení. Jen pořád nemůžu rozdýchat v co změnil Alex. Brzy se chystá vydání závěrečného dílu, už toužebně očekávám jak to s naším oblíbeným hrdinou dopadne.

zelenoockaa
31.12.2023 5 z 5

Třetí a čtvrtý díl jsem přečetla za jeden den. No, moc jsem toho nenaspala. Strašně mi vyhovuje že díly hned navazují, nejsou tam žádné prodlevy a tak.

Johny_H.
11.11.2023 5 z 5

Čtvrtý díl je takový lehce výplňovým dílem, kde se musí dořešit vše staré a rozehrát velké finále. Stejně tak jako druhý díl musel budovat atmosféru pro třetí. Ano může to pro někoho být je nekončící akce která jen mění pozadí, ale mě to bavilo už jen z toho důvodu, že víme komu máme fandit a kdo je tak v uvozovkách kladná postava pro náš příběh. (Ano touto poznámkou narážím na z mého úhlu pohledu knihu která je také provázená akcí jen se mění pozadí a dobře to nedělá Stroncium.) Moc jsem si knihu užil a nemohu se dočkat nového roku, až vyjde díl Poprava.

markyticka
09.11.2023 3 z 5

Čtvrtý díl se opět četl snadno a rychle, ale tolik mne nebavil. V podstatě jen přemisťování a boje a žádná větší myšlenka. Jsem zvědavá na konec série.

Erlif
03.11.2023 4 z 5

Kniha začíná přesně tam, kde poslední příběh skončil. Nyní místo prostředí Výhně se Alex s přáteli ocitá zpátky ve svém městě. Líbila se mi změna prostředí. Příběh si tak nějak udržuje svojí nastavenou hranici čtivosti stejně jako předchozí díly. Je to fajn oddychovka, která není nijak tlustá a příjemně odsejpá :)

A samozřejmě jak jinak než otevřený konec a teď jen to čekání na další díl...

mareksevc
30.10.2023 4 z 5

zmena prostredia knihe dosť sedela , super diel

Ronnie68
02.10.2023 5 z 5

Knižní pokračování série, která mě zaujala už od počátku... a tenhle díl... už od začátku napětí jak má být... plus ta epidemie ... to byl fakt nadupaný ... nemůžu se dočkat dalšího dílu... přelouskala jsem ji za pár hodin ...

Lovana
19.09.2023 4 z 5

Na další, již předposlední díl, skvělé série Útěk z výhně jsem se velmi těšila. Předchozí díly (zejména první a třetí) byly naprosto skvělé a já byla zvědavá, kam se příběh posune a jak to vše bude dále (kdo ví, co se stalo na konci třetího dílu ví, ale kdyby náhodou někdo ještě třetí díl nečetl, pokusím se psát tak, abych nespoilerovala předchozí díly, ale u čtvrtého dílu série je to již velmi těžké).
Všechny předchozí díly byly velmi čtivé (možná až na první polovinu druhého dílu), ale u tohoto dílu jsem měla trochu problém se pořádně začíst a příběh mi neubíhal tolik, jako u předchozích dílů. Navíc už je dost těžké představit si Alexe.
V tomto díle se staly i jisté věci, které jsem nečekala (pokud to někdo bude chtít probrat, ať klidně napíše) a naopak jiné, které jsem čekala, se nestaly. Jsem tedy velmi zvědavá, jak vše dopadne v posledním díle.
Za mě asi nejslabší díl celé série, ale pořád je to skvělé čtení.

Hodnocení: 4*/5*

Nikusha
18.09.2023 4 z 5

Když si vezmu jak to celé začalo, kam se to postupně ubíralo a jak to všechno vygradovalo, já osobně jsem teda nečekala nic z toho. Je to moc dobrá série, rozhodně mě baví. Lehce zapamatovatelné postavy, člověk se nijak neztrácí v ději, i když se k dalšímu dílu dostane po delší době. Je to super :)

Karlík27
18.09.2023

(SPOILER) Strašně jsem si oblíbila Donovana a ta připomínka v burgrárně mě dostala zatím asi nejslabší díl ze série

FejKýý
15.09.2023 5 z 5

Při čtení jsem si už těžce představovala, jak v tomhle díle Alex vypadá. A rozhodně si nedokážu představit, jak "zmutoval" na konci knihy. (není spoiler) Asi je všem jasné, že v tomhle díle prostě Alex nebude zpět zase člověkem. Začátek knihy mě mírně nudil, ale po pár stránkách se to zase úspěšně rozjelo. Pak se tam stala jedna věc, ze které teda nejsem vůbec nadšená. To je už druhá věc, první to bylo s tím Donovanem. A já si myslím, že to je fakt škoda. Ale konec čtvrtého dílu nám dal podle mě dost najevo, že poslední díl bude asi spíš hlavně o Alexovi. Je to první konec v této sérii, který mě hned nenalákal číst další knihu. Pamatuji si všechny tři minulé konce a to jsem potřebovala hned vědět, co bude dál. Tady to tak intenzivní není, ale samozřejmě se těším na velké finále. Jelikož je to už čtvrtý díl ze série moc se rozepsat nemohu, protože už by tu lítaly spoilery. Ještě jako jednu věc z posledních bych napsala, že se mě líbila linka se správcem (pochopíte) a že mě tam trošku chyběla ta atmosféra toho vězení (Výhně). Jsem celkově zvědavá, jak to dopadne dál se světem a jestli se konečně setkáme s Alfredem Furnacem nebo jsme to stihli už v tomhle díle?
Doufam že poslední pátý díl, vyjde již brzy.

Hope80
13.09.2023 3 z 5

Musím též souhlasit, že i za mě byl toto nejslabší díl, chvilkama se i přiznám, že mě to nebavilo. Též doufám v dobrý konec a že se kniha v posledním díle zase vrátí do toho napínavého příběhu. Jinak série mě vážně bavila, byla super, jen tento díl je takový nezajímavý...

domi95
13.09.2023 5 z 5

Po opuštění Výhně se charakter příběhu sice změnil, stává se z něj tak trochu apokalyptická záležitost, to mně osobně ale nevadí. Pořád mě to baví, nechybí napětí ani příznačný humor. Moc se těším, jaké vyvrcholení si na nás autor nachystal v posledním pátém díle :-)

Mona7741
11.09.2023 3 z 5

Bohužel i já musím souhlasit, že se jedná o slabší díl. Nějak mě ten děj prostě nedokázal vtáhnout, už takové hodně překombinované. A chybí hlavní téma - věznice Výheň, která byla tolik fascinující a dávala celému předchozímu ději ten pravý wow efekt.

petrulka
06.09.2023 4 z 5

Jelikož se už děj neodehrává v prostředí Výhně, přišel tím příběh, dle mého názoru, o ten největší potenciál. Ačkoliv stále hrozí velké nebezpečí přeměn ve stvůry, už je kniha více military než agrofobní a děsivá. Mě osobně nejvíc chyběli moji oblíbenci v maskách. Každopádně příběh má spád, o překvapení není nouze a navnadění čtenáře na pokračování taky nechybí. Pořád doufám v dobrý konec, ale ten se mi zdá čím dál tím méně pravděpodobný.

Martiiiik
18.08.2023 5 z 5

Souhlasím s TessieP, také mi přijde, že je to nejslabší díl.. Takové plató.. Vlastně se stále něco děje a jako kdyby se nedělo nic.. Kluci jsou venku z Výhně a přesto čelí stejným hrozbám.. Ale také novým.. Řekla bych, že tu není moc nápověda, jak příběh skončí.. Ale fantazie určitě běží na plné obrátky.. :-) A teď už nezbývá než čekat :-)