Rozsudek smrti

Rozsudek smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504165/bmid_rozsudek-smrti-4nt-504165.jpg 4 103 27

Útěk z Výhně série

< 3. díl >

Vítejte zpět ve Výhni, podzemní věznici pro mládež, kde zvrácený dozorce provádí na svých vězních příšerné experimenty. Alexův druhý pokus o útěk selhal. Tentokrát bude jeho trest mnohem horší než předtím. Protože jak dávno ví, v těch skrytých, krví potřísněných laboratořích pod vězením se z něj stane monstrum. Když mu správce pumpuje do žil něco zlého – zlověstně temný nektar – Alex se stává tím, čeho se nejvíc bojí Nadlidským přisluhovačem Výhně. Starý Alex je pryč. Ten nový je silnější než kdy předtím, ale co je vůbec zač? Jak teď může uniknout, když je v něm najednou všechna ta temnota? Jak může najít cestu ke svobodě, když je ztracen sám v sobě? A skutečně si Výheň právě vytvořila svého nejlepšího služebníka, nebo nejhoršího nepřítele? Pětidílná bestsellerová série Útěk z Výhně pokračuje v dalším, ještě temnějším díle.... celý text

Literatura světová Thrillery Fantasy
Vydáno: , Fobos
Originální název:

Death Sentence , 2011


více info...

Přidat komentář

Pavlína2019
21.02.2024 5 z 5

Vynikající. Opravdu moc mě to bavilo. Možná ještě lepší než předchozí díly. A ačkoli tento žánr vůbec nečtu, jsem nadšená. Protože jsem nezjišťovala, o čem kniha bude, možná o to víc mě bavila. Určitě všem doporučuji!

knihozroutka_il
26.01.2024 5 z 5

Třetí díl této pentalogie a opět nezklamal. První dva díly jsem si objednala trochu unáhleně v domnění, že se jedná o klasický thriller. Po přečtení pár stránek jsem však zjistila, že jsem šlápla vedle a ležím ponořena do sci-fi knihy, které přeci nečtu. Přestat číst však nešlo. A tak jsem hltala řádku za řádkou, stránku za stránkou a držela Alexovi i ostatním palce. A v tomto díle tomu nebylo jinak. Příběh je skvěle vymyšlen a velmi poutavě napsán. Dozvíme se důležité informace o Výhni a o správci a konečně se i trochu obrátí karty. Těším se na další díl, který už je na cestě!


Johny_H.
19.10.2023 5 z 5

Moc pěkná kniha která se z temného sci-fi příběhu mění na psycho horor alespoň prvních 150 stránek a to stojí opravdu zato. Těším se na další příběh a nemohu jinak než 5/5 a asi se podívám i na jiné knihy od autora.

Merlin_CZ
01.08.2023 5 z 5

netrpělivě čekám na další díl co má vyjít v srpnu.

Luskal
27.07.2023 4 z 5

První polovina se trochu táhla a přišla mi slabší, než předešlé knihy. Od strany 200 už zase hodně akce, skvěle popsané scény a konec lákající na další díl.
Za mě jedno mínus - už mě nebaví ty knihy a filmy, kde musí být záporáci nacisti, myslím, že to jde i bez nich a i přes náznaky ve druhém díle jsem doufala, že tudy cesta nepovede.

L.R
24.07.2023 5 z 5

Za mě o něco málo horší, než první díl... ale lepší než druhý díl. Kniha i stále drží svůj standart a těším se na další díl.

lucie5688
18.06.2023 5 z 5

knihu jsem před pár dny dočetla a wow nemám slov, duševní rozkol, pomoc jeho mrtvých přátelů, krev,těžká rozhodnutí atd. musím říct že jsem hltala každé slovo.
Pamatuji jak jsem půl roku zpátky objevila Lockdown a hned po jeho dočtení jsem musela jít pro Samotku, celá série je totální pecka a určitě by si zasloužila větší pozornost.

Karlík27
02.06.2023 5 z 5

Wow dokonale ...nemám slov

KLHannah
17.05.2023 4 z 5

Alexův duševní rozkol, boj o svobodu, pomoc mrtvých přátel, svaly, bolest, vedro, krev. Těmito pár slovy lze popsat obsah třetího dílu. Dílu, kde se pořád něco dělo. Dílu, který měl šťávu, emoce, napětí. Dílu, který daleko za sebou nechal nepříliš záživný děj druhé knihy. A já se ptám: bude další díl? Někde jsem četla, že série má být pentalogie. Konec knihy tom dost nasvědčuje, ale nikde jsem se nedopátrala, zda tomu tak opravdu bude. Ale upřímně doufám, že ano. Protože by mě rozhodně zajímaly osudy našich chlapců z toho vůbec nejhoršího vězení pro mladistvé hochy.

Erlif
12.05.2023 4 z 5

Po dočtení třetího dílu, kdy jsem si myslela, že to bude závěr trilogie... ale podle komentářů níže, se možná ještě nějakého dalšího dílu dočkáme... tak si tak říkám, sakra tohle bych chtěla vidět zfilmované... "Příšery", které se v knize objeví, v mé fantazii byly něco v kombinaci člověka/vetřelce/schwarzeneggera :) A tohle bych fakt chtěla vidět na filmovém plátně.

Nemám co vytknout, jako úplně TOP to není, prvnímu dílu se žádný už nevyrovnal. Ale člověk trne, fandí, prožívá to. Čeká, co se bude dít... A pokud bude další díl, rozhodně si ho koupím. A tohle je ukázka toho, jak se dá napsat něco v celku jednoduchého z jednoho a toho samého prostředí , a napíše se to sakra dobře :)

Jandýs
28.04.2023 5 z 5

Dalsi skvely dil, napinave a akcni.

KatChiss
26.04.2023 4 z 5

Třetího dílu série Útěk z Výhně jsem se nemohla dočkat. Vzpomínám si, jak jsem první díl, Lockdown, četla - světe div se - v lockdownu a hltala jsem každé slovo. V tomto případě tomu nebylo jinak. Četla jsem jako zběsilá, protože jsem nutně potřebovala vědět, jak to s Alexem a se všemi jeho kamarády bude. Nechci nic spoilerovat, ale vězení pod zemí, které nese jméno Výheň, je opravdu kruté a nedá se z něj uprchnout. To by ale nebyl Alex, aby se o to nepokusil. Znovu. V tomto díle je všechno mnohem složitější. Šílený vědátor z něj totiž chce udělat zrůdu, která mu zatemní mozek. Přijde o všechny vzpomínky. Přijde sám o sebe. Otázkou zůstává, jestli bude Alex natolik silný, aby všemu vzdoroval a zůstal sám sebou. Zachránil své přátele i sám sebe.
.
Musím říct, že i když je Alexovi 13 let, surovost příběhu tomu neodpovídá. Už v předchozích dílech byly některé scény dost explicitní, ale tady? Krajně nepříjemné. Nechutné. Znepokojivé. I přesto ale nemůžete přestat číst. Cítíte se zhypnotizovaní. Otáčíte stránku za stránkou a držíte se, abyste se nepozvraceli nebo nerozklepali strachy. Nemůžu se dočkat, až budu v ruce držet další díl!

katallinka
08.04.2023 4 z 5

Třetí díl se opět velmi povedl. Začátek byl malinko zdlouhavý, pořad jsme se točili v kruhu, ale potom to bylo hodně napínavé čtení. Všem jsem moc fandila. Jsem zvědavá, co si pro nás autor ještě vymyslí.

markyticka
05.04.2023 5 z 5

Třetí díl mne neskutečně bavil. Teď jen přežít čas, než vyjde ten další.

Lovana
03.04.2023 5 z 5

Na třetí díl jsem se hodně těšila a byla opravdu netrpělivá, kdy vyjde, protože pauza mezi druhým a třetím dílem byla opravdu dlouhá. A když už jsem se dočkala, tak zase za chvíli bylo dočteno a teď pro změnu čekání na čtvrtý díl
Ze začátku jsem měla docela problém se začíst, prvních 70 stran mi přišlo, že je to pořád dokola a doufala jsem, že se brzy začne něco dít A nakonec se ukázalo, že prvních 70 stran byl tzv. klid před bouří, protože zbytek knihy už jel ve vysokém tempu a až do konce autor nezpomalil, já už ani nemohla knihu odložit a musela číst dál, abych věděla, jak to dopadne
Osobně se mi tento díl líbil více než druhý díl, tam jsem měla také problém s hluchou částí.
Jsem velmi zvědavá na pokračování a jak vše bude. Nic víc už radši nepíšu, ať nevyspoileruju tento nebo předchozí díly.

Hodnocení 4,5*/5*

FejKýý
30.03.2023 5 z 5

Opět krásný díl. Z prve se tam moc neděje a spíše vidíme do hlavy Alexovi, ale cca po 60ti stranách se to pěkně rozjede a začne to být pořádně "divoké" . Poznáme více svět Výhně a setkáme se tu také s novými postavami i se starými, někdy né však ve vhodnou dobu. Příběh je velice napínavý a vy nevíte co se za pár stran může stát. Stránky vám utíkají pod rukami a najednou konec. S tímhle koncem jsem spokojená, protože konce prvního a druhého dílu, to se nedalo jak to bylo useklé. Jsem zvědavá na další dva díly, co se ještě dozvíme a jak to bude vypadat. Protože to co se bude dít další díl, to jsme tu ještě v téhle sérii neměli. Taky jsem zvědavá, jak to dopadne se správcem. Upřímně když zle? Budeme rádi, že? Za mě tady byl Alex parádní a dokonale zvládl bojovat "sám se sebou" a Zee? To je hrdina. Je tak hodná postava. Trošku mi "lepí" místo po mé nejoblíbenější postavě a tou byl Donovan. Ten mi opravdu v příběhu velice chybí. A mám oblíbenou další postavu, tak snad se tam ještě objeví. Tak ať nám ten další díl, co nejdříve vyjde. 4,5*.

Mona7741
27.03.2023 5 z 5

Musím říct, že pro mě tato série BOMBA! Čtivé, napínavé, nepředvídatelné. Ikdyž jsem podobný styl knih nikdy nečetla, tak toto bylo pro mě velké překvapení. A mrzí mě, že už mám přečteno. Mám takový pocit, že mi málo která kniha teď tak sedne do noty a těžko budu hledat jinou, která mě bude tolik bavit.

nela3812
27.03.2023 4 z 5

Nebudu vám lhát. Prvních 100 stran jsem četla postupně asi 2 týdny. Prostě velký špatný oproti prvním 2 dílům, už jsem myslela, že to vzdám. Děj se točil v kruhu a Alexovi myšlenky začínaly být po nějaké době stereotypní. Po té se to však rozjelo přesně v autorově stylu. Nechybělo napětí, zvraty a trochu toho suchého, sarkastickeho humoru.

Autor nám také poodhalil temnou stránku našeho hlavního hrdiny. A i když přišla drobná lítost, zároveň jsem si říkala "jen do toho a pryč se stereotypem". Člověk prostě nemůže být jen dobrý, jinak ho svět semele. A o tomto vězení to platí dvojnásob.

Místy jsem měla potíže s popisy nových "postav" a míst. Hned při prvním pospisu se všechno zdálo 3x větší, než jak tomu bylo později. Nevím jak to lépe popsat, ale bylo to jako dělat z komara velblouda...

I přes začátek, kterým jsem se prokousavala celkem dlouho (všimla jsem si, že stejný problém mělo více čtenářů), jsem si konec knihy užila. Už teď se těším na nové prostředí a zápletky. Pokud se nepletu, čekají nás ještě 2 knihy a já jsem zvědavá, co si pro nás autor přichystal.

Hodnocení dávám tentokrát trochu nižší než předchozím dílům, ale pokračování si ujít nenechám!

3,75/5

Nikusha
23.03.2023 4 z 5

Pořád super, ale předešlé díly se mi líbily více. Ale pořád tam jsou nečekané zvraty, člověk fakt netuší co bude následovat a to mě na tom baví. Určitě je to série, která se dobře čte a stojí za to.

Hope80
12.03.2023 5 z 5

Další skvělý napínavý díl. Je to úplně jiný druh knih než běžně čtu,ale opravdu povedená série. Jsem zvědavá na další dvě knihy a jak příběh nakonec dopadne. Napínavé, strašidelné,dobře se čte a někdy i smutné - dojemné...

Autorovy další knížky

Alexander Gordon Smith
anglická, 1979
2021  85%Lockdown
2022  84%Doručovatelky
2022  88%Zlý pes
2021  83%Samotka
2023  86%Tři malá prasátka

Kniha Rozsudek smrti je v

Právě čtených4x
Přečtených126x
Čtenářské výzvě19x
Doporučených6x
Knihotéce141x
Chystám se číst50x
Chci si koupit27x