Doručovatelky přehled

Doručovatelky
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484486/bmid_dorucovatelky-YhX-484486.jpg 4 471 471

Šéfinspektor Robert Kett série

1. díl >

Jediný případ, který nedokázal vyřešit, ho zlomil. Detektiv šéfinspektor Robert Kett, pronásledován svou neschopností najít a zachránit svou pohřešovanou ženu, se spolu se svými třemi dcerami stěhuje do Norwiche v naději, že zachrání alespoň svou rozpadající se rodinu. Nově nalezený klid však netrvá dlouho. Při rozvážení novin se ztratily dvě jedenáctileté dívky a podle všeho se jedná o práci sériového únosce. Kett je vržen přímo do epicentra jednoho z nejtemnějších případů své kariéry – případu, ve kterém musí čelit strašlivému zlu. A především případu, který možná pomůže odhalit krutou pravdu o tom, co se stalo s jeho ženou... Doručovatelky jsou první román o šéfinspektorovi Robertu Kettovi.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Paper Girls , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Doručovatelky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (142)

LadaLil
předevčírem 3 z 5

Líbilo se mi to, až do okamžiku, kdy se vše začalo rozplétat. Najednou obyčejná, běžná zápletka, hnus, lidská spodina a tak. Vše ostatní bylo fajn.

dennictenar
16.07.2024 4 z 5

Kniha se mi líbila. Kapitoly jsou dlouhé tak akorát, hlavní postavy poměrně sympatické a dobře se to čte. Jako první jsem četla další díly a tuto až zpětně a asi se mi zatím líbí nejvíce.
Moje hodnocení: 80%


SBH
14.07.2024 5 z 5

(SPOILER) Asi mě zaujala anotace, protože obálka je vyloženě divná. Nelíbí se mi a k příběhu se moc nehodí.
Text mě chytil od první stránky. Na matku jsem měla vztek, protože v takové průtrži je naprostý nesmysl vycházet z domu, roznášet noviny už teprve – všechny byly rozmáčené. Tudíž není moc logické, že zrovna ten den na dívče čekal únosce.
A to je asi tak jediná výhrada, kterou vůči knize mám. Šéfinspektor Robert Kett mi byl od minuty sympatický úplně vším. Povahou, osudem, smyslem pro humor. Zodpovědností. Nad scénou, kdy nejmladší dcerce vysvětluje, že nesmí házet na zem odpadky ani jako superpolda, jsem plakala smíchy. Ve scéně, kdy si na něj počkají před domem novináři a začnou ho obviňovat, že dosud nenašel unesené dívky, jsem nad chováním hyen od tisku zuřila, abych následně komisaře obdivovala, jak to těm mizerům dal sežrat.
Někdy v půlce mě napadlo, co je hlavní zbraní pachatele, a ne, identitu jsem neuhodla, ale ve svém předpokladu jsem měla pravdu. Tento prvek mě ještě víc vtáhl do děje.
Jedná se o plnohodnotný román se spoustou plastických postav, zajímavým vyšetřováním zapeklitého únosu, dočkala jsem se i svých oblíbených popisů v přiměřené míře. Děj odsýpal, čtivost za jedničku s mašlí, skvělý humor. Zase skvělá detektivka za plný počet hvězd. Vřele doporučuji a vrhám se na další díl.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (6. týden)

06.02.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Doručovatelky v seznamech

v Právě čtených11x
v Přečtených594x
ve Čtenářské výzvě76x
v Doporučených27x
v Knihotéce310x
v Chystám se číst268x
v Chci si koupit46x
v dalších seznamech4x

Štítky knihy

detektivní a krimi romány thrillery anglické romány zmizení dětí

Autorovy další knížky

Alex Smith (p)
anglická, 1979
2021  85%Lockdown
2022  83%Doručovatelky
2022  87%Zlý pes
2021  83%Samotka
2023  87%Tři malá prasátka