patricie7402 patricie7402 komentáře u knih

☰ menu

Meda Mládková – Můj úžasný život Meda Mládková – Můj úžasný život Ondřej Kundra

Život Medy, sběratelky umění a mecenášky. Jakožto obdivovatelka obrazů Františka Kupky jsem tuhle knížku musela otevřít.
Medina autobiografie v podobě rozhovorů a výtahů z dopisů, to je skvělý krok k poznání ženy, která bude příští rok slavit 100 let svého úsměvu. Medu jsem skrz tuto knihu měla možnost poznat jako tvrdou a nesmlouvavou ženu, která i přes komunistickou kazajku a politickou nedůvěru dokázala prorazit Švýcarskem, Francií a Amerikou ve snaze poukázat na krásu českého umění.
Tato kniha je o ženě, která si jde za tím, co chce, vždy své sliby dodrží, a poučí se z chyb. Zní to neskutečně, ale tak jsem celou knihu vnímala.

Museum Kampa je krásné místo, doporučuji Všem jej navštívit.

30.12.2018 5 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Na jedné straně otcovské problémy se synem a na druhé straně očekávaný svět čar a kouzel...s ním možnost navázání nových přátel...nové zkušenosti. Tato kniha mne trošičku zklamala,...jsem na HP odchovaná, a tak nějak jsem očekávala srovnatelnou četbu s Rowlingovou. Zápletka je dána jedním směrem, ale postupné rozvíjení a postranní dění je uplácané tak, aby člověk zůstal při četbě odstavců alespoň ještě malou chvilku vzhůru. Možná je to dáno věkem, jinou generací, ale přeci jen mám pro Ty z Vás, kteří opravdu máte Harryho Pottera rádi... nečtěte to.

15.09.2017 1 z 5


Kafe @ cigárko Kafe @ cigárko Marie Doležalová

Tato velmi lehká, příjemná a čtivá kniha je dobrou volbou nejen ke kávě, ale dá se číst úplně všude, protože jakmile začnete číst, již se nezbavíte toho lačnění po další strhující, vtipné historce, nad kterou se smějete a je Vám od srdce dobře, že se najde takový autor, který dokáže Vše objasnit, popsat a vybarvit do detailů svými slovy, jako Maruška D.
Ještě bych dala hvězdu za ilustraci, která text celkem dobře podtrhla ;-)

06.07.2016 5 z 5


O lásce a jiných běsech O lásce a jiných běsech Gabriel García Márquez

Kniha o lásce, o lidskosti a církevní "svatořečenosti". Příběh značí mez života otroka a vyšší sféry ve společnosti. Postupně se zde ukazuje jednak rozdíl mezi smýšlením obyčejných chudých lidí a bohaté vrchnosti, která se bojí všech nemocí, a když už se s něčím "vážnějším" setká, má potřebu tomu klást ďábelskou myšlenku.
Pěkně napsaný román, historický popis a děj není příliš přemnožený jmény, takže se dobře.

03.04.2016 5 z 5


Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

JEŠTĚ LEPŠÍ NEŽ PRVNÍ DÍL !

03.04.2016 5 z 5


Divočina Divočina Cheryl Strayed

Kniha je napsána velmi poutavě, stručně, z toho správného (lehkého) feministického-dobrodružného připodobnění. Jako bych tam byla, jako bych šlapala tu velkou štreku, za sebou tahala nohy a nad sebou si nesla tu obrovskou krosnu. Když jsem byla ve fázi rozečtené poloviny knihy, už jsem měla chuť jít na nějakou tůru a cestovat...odprostit se od společnosti, od lidí a jít jen s mraky a být spjata s přírodou, tak jako kdysi naši předkové. A samozřejmě mít dobré boty, protože jak je v knize popisována akce se strhnutím nehtu u palce u nohy, asi bych nemusela mít úplně všechno :D
Doporučuji všem dobrodruhům a těm co mají rádi procházky přírodou.

30.03.2016 5 z 5


Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Kniha je připravena jak pro romantické duše, tak i pro náročnější čtenáře, kteří bádají po anglikánském stylu a snaží se v ději hledat i více, třeba zachovalou anglickou krajinu, nebo dřívější poměry a vztahy mezi ženami a muži...jaká byla dříve společnost a která pravidla si určovala. V knize se objevuje dívka Líza, která se od svých příbuzných a sester odlišuje především svoji uvážlivostí nad společenskými poměry a nad ženským smýšlením, tedy snaží se ač trochu feministicky uvést myšlenku, že dívka má přeci jednoznačnou možnost vybrat si partnera dle svého vlastního úsudku, dle srdce a ne podle majetku, jak si myslí okolí. Těžké je dospět vlastních názorů v takovéto rodině, kde je Líza odmalička vedena k tomu vdát se za nejbohatšího muže a opatřit tak svoji chudou rodinu.Přes všechny lidi, má vlastní názor a sílu, projevovat odpor společnosti.
Velmi pěkně napsaná kniha se psanými dopisy. Čtěte až do konce, na film se podívejte až po dočtení.

29.03.2016 4 z 5


Bílá nemoc Bílá nemoc Karel Čapek

Božská hra. Stále tápu nad tím, jak ten děj mohl takhle někdo vymyslet, tím "takhle" myslím Velmi dobře. Několik spjatých sil lidstva, ať již jde o lásku, mysl, pokrytectví, falešnost, majetnickost či jiné kusy dobra a zla z člověka, pokrývá strany této knihy. Dokonalé. Musím vidět přímo hranou inscenaci, protože to bude teprve "něco" :-) !

28.03.2016


Da Vinciho kód Da Vinciho kód Dan Brown

Zatím nejlepší kniha, kterou jsem od Browna četla. Možná, že i Andělé a Démoni byli ve srovnání s touto knihou stejně dobří, ale co jsem dočetla stěží Inferno, zdálo se mi, že Dan používá v dějové lince celkem dost viditelné kopie první knihy. A tak nebylo zcela náročné se již v polovině knih dohrabat vlastního myslitelného konce děje (myslím u těch dalších po Kódu)
U Browna doporučuji opravdu jen tuto jednu knihu.

28.03.2016 5 z 5


Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Přiznám se hned na začátku, že jsem nejdříve viděla tento děj zfilmován a až po shlédnutí filmu jsem hned po zkouškovém období, šla a za \\\"odměnu\\\" si koupila tuto knihu od Larssona. Byla mi nejen doporučena, ale i sama jsem se dostala do stavu, kdy jsem pociťovala již z filmového zpracování jistou nutnost tuto knihu vlastnit a co nejdříve si ji přečíst. Jenže, to jsem nevěděla, že se mi tato Larssonovka přilepí k rukám a budu ji nosit všude, kamkoliv.
Díky tomu, mohu tento první díl Milenia doporučit těm čtenářům, kteří mají rádi celkem pomalé odhalování, které se začne vybarvovat svojí humanitou a profesionálním podáním nemravnosti až k blížícímu se konci knihy.
Lisabeth Salanderová a její uvažování je geniální spojení s kriminalitou a násilím, které je (nejen) v tomto díle doprovázeno bystrým okem novináře Mikaela Blomkvista.

Dodatek - Druhý díl je ještě lepší, napínavější a nenechá Vás spát!

28.03.2016 5 z 5