Pančelka Pančelka komentáře u knih

☰ menu

9. listopad 9. listopad Colleen Hoover

Pane bože! U téhle knížky jsem se smála i plakala. Nemohla jsem se odtrhnout. Za mě rozhodně doporučuji.

29.03.2024 5 z 5


Sedmkrát upadnout, osmkrát vstát Sedmkrát upadnout, osmkrát vstát Naoki Higašida

Pohled na autismus očima autisty. Velmi zajímavá kniha, přečtená jedním tahem. Čtivá a jedinečná. Nejspíš nelze kriticky hodnotit. Podává množství skutečností, které běžně nejsme schopni zjistit. Jako další zdroj informaci týkající se problematiky PAS určitě doporučuji.

02.09.2023 5 z 5


Nedávejte do hrobu motýla živého Nedávejte do hrobu motýla živého Simona Votyová

Jako člověk, který je s autisty v kontaktu každý den, bych tuto knihu doporučila všem, kdo jim chce alespoň trochu porozumět a s diagnózou se blíže seznámit.
Kniha obsahuje (nejen) krátké příběhy rodičů dětí s PAS. Člověk si tak alespoň může udělat obrázek o tom, jak autismus ovlivňuje život nejen daného dítěte, ale i lidí okolo něj. Doporučuji všem.

05.07.2023 5 z 5


Uprostřed Uprostřed Martin Selner

Po předchozích knížkách jsem od autora nic jiného, než další skvělou pecku nečekala. Úžasně čtivá kniha plná češtinářských obratů. Sama pracuji s autisty a každým slovem se vžívám do jednotlivých situací.
Boží! Jedním dechem přečteno. Doporučuji na 100 %. :)

04.07.2023 5 z 5


Porodní sestra z Osvětimi Porodní sestra z Osvětimi Magda Knedler

Moje první kniha, kterou jsem nedočetla. Na tohle téma už jsem přečetla knih několik, tahle mě ale nebaví. Nemůžu se jí “prokousat”, do čtení se nutím. Napsána je dle mého tak nějak zmateně, těžko se orientuje v ději. Příběh není ucelený, skáče různými časovými rovinami. Čekala jsem více.

04.05.2022 1 z 5


Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Konečně jsem po tolika letech dostala ke knize! Filmy o mladých čarodějích mě neskutečně bavily. Vracím se k nim pravidelně. Poprvé jsem ale přečetla i knihu. Za 2 dny. Říkala jsem si, že už mě nemůže nic překvapit, ale bylo to právě naopak! 11/10

04.05.2022 5 z 5


Pomalu hořící oheň Pomalu hořící oheň Paula Hawkins

Kniha mi přišla čtivá, dokázala jsem se ponořit do děje. Líbilo se mi, jak autorka popisovala postavy, přiblížila jejich život. Nepřišlo mi, že bych měla v jednotlivých charakteristikách chaos, avšak souhlasím s některými komentáři, že konec se zdál lehce uspěchaný.
Celkově na mě kniha působila dobře a za sebe mohu určitě doporučit.

02.03.2022 5 z 5


Dívka v zeleném svetru Dívka v zeleném svetru Daniel Paisner

Naprosto nepředstavitelný příběh. Musí být bolestivé vzpomínat i po tolik letech. Kniha se mi četla velmi dobře. Za mě určitě doporučuji.

12.02.2022 5 z 5


Freed Freed E. L. James (p)

I když jsem člověk, který zná příběh naprosto přesně, tak bylo nutností si přečíst závěr celé série. Je pravda, že počtem stran dala kniha trochu zabrat, stejně jsem ji měla během týdne přečtenou. Bavilo mě připomenout si vše, co se stalo, pohledem Christiana. Skvělé finále. :)

19.01.2022 5 z 5


Nespoutaná - Probuďte se a začněte žít Nespoutaná - Probuďte se a začněte žít Glennon Doyle

Tahle kniha si mě získala. Přečetla jsem ji doslova za 3 dny. S názory autorky souzním, byla mi svým smýšlením velice blízká.
Určitě to není kniha pro každou (každého), ale za mě… rozhodně doporučuji!

19.01.2022 5 z 5


Autismus & Chardonnay Autismus & Chardonnay Martin Selner

Naprosto geniální! Úsměvná kniha. Děkuji za ni.

12.01.2022 5 z 5


Všem statečným se odpouští Všem statečným se odpouští Chris Cleave

I přes pár negativních komentářů jsem se do knihy nakonec pustila a rozhodně nelituji! Naprosto úžasná kniha, se kterou si sednete do křesla, uvaříte si čaj a zabalíte se do deky.
Osobně se mi kniha četla velmi dobře, příběh mě dokázal vtáhnout a na pokračování jsem se těšila. Pousmála jsem se, ale i vážně zamyslela. Za mě 9/10.

11.01.2022 5 z 5


Nejšťastnější muž na Zemi Nejšťastnější muž na Zemi Eddie Jaku (p)

Už na konci druhé kapitoly mi tekly slzy po tváři. Svědectví Eddieho musí vzít za srdce každého. U čtení knihy si člověk mnohé uvědomí. Hlavně to, že je opravdu důležité být šťastný a dělat lidi šťastnými.

30.11.2021 5 z 5


Příběh Arthura Truluva Příběh Arthura Truluva Elizabeth Berg

Do této knihy jsem se naprosto zamilovala. Je tak čistá, dýchá na mě láskou. Přečetla jsem ji jedním tahem, nemohla jsem od ní odejít. Donutí člověka zamyslet se nad smyslem života, žít daným okamžikem a nezajímat se o to, co si myslí ostatní. Něha, krása, důvěra, opora. Miluji.

30.11.2021 5 z 5