Nespoutaná - Probuďte se a začněte žít

Nespoutaná - Probuďte se a začněte žít https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/482614/bmid_nespoutana-probudte-se-a-zacnete-zi-O6q-482614.jpg 3 168 51

Plná bolesti a žalu, ale i krásy a lidského humoru. Taková je kniha Nespoutaná, v níž se autorka Glennon Doyle vypisuje ze syrovosti trpkého ženství prostoupeného závislostí, poruchou příjmu potravy, depresemi i rozpadem manželství. Zároveň zde však jako fénix povstává z popela, dává čtenářům naději na katarzní oproštění a pomáhá nám uvědomit si vlastní hodnotu, půvab a vnitřní lásku, s jejichž pomocí máme konečně šanci vymanit se ze svých klecí. Vystavme moc svého ženství konečně na odiv a dovolme si žít jako nezkrocené šelmy!... celý text

Literatura světová Romány Biografie a memoáry
Vydáno: , Via
Originální název:

Untamed , 2020


více info...

Přidat komentář

Venneto
16.04.2024 2 z 5

Od knihy jsem měla velká očekávání, ale byla jsem spíše zklamaná. Doufala jsem v nějaký úžasný inspirativní příběh, ale dostala jsem spíše chaotické střípky z autorčina života s podtónem seberozvoje. Uvítala bych více chronologie, aby šlo hezky popořadě, co autorka prožívala v dětství, dospělosti, před rozvodem, po rozvodu... Takhle mi to připadalo spíše jako skákání od jednoho ke druhému. Přesto jsem si ale označila nějaké myšlenky, které mne zaujaly a musím říct, že obálka je pro oko velmi lákavá.

Aneleh
09.02.2024 odpad!

Není to žádný příběh, jen chaotická směs myšlenek. Vzdala jsem to asi ve třetině, rozhodně se s těmito bláboly nemůžu ztotožnit. Hezká je jen obálka, na tu jsem se nachytala.


Michelle13
21.10.2023 3 z 5

Tato kniha se vymyká tradičnímu ženskému románu. Autorka v ní otevřeně mluví o svém osobním životě, plném bolesti, trápení, ale i lásky a naděje. Kniha začíná dětstvím, ve kterém se cítila nechtěná a odstrčená. Jako dospělá se pak ocitla v toxickém manželství, ve kterém se snažila být tím, čím nebyla. To vedlo k závislosti, poruchám příjmu potravy a depresím. V knize autorka opisuje svůj proces uzdravování a hledání sebe samé. Nachází štěstí v lásce ke své partnerce Abby a v uvědomění si vlastní hodnoty. Kniha je psána otevřeným a upřímným stylem, který mi moc nesedl. Autorka se nebojí hovořit o svých slabostech a chybách. To jí umožňuje vytvořit si s čtenářkou hluboké spojení. Se mnou to však nenastalo. Knihu bych doporučila ženám, které se chtějí zamyslet nad svým vlastním životem a hledají inspiraci ke změně. Je to kniha, která která může pomoci ženám vymanit se z klecí, ve kterých se cítí uvězněné. V závěru je to silný příběh o ženském uzdravování a hledání sebe samé. Tato kniha může inspirovat a povzbudit ženy, aby žili svůj život naplno. Je pravda, že kniha se četla rychle a dobře, ale přišlo mi to jak deník. Mě to moc neoslovilo, ale věřím, že své čtenářky si určitě najde.

capar
01.10.2023 2 z 5

Čekala jsem tu bolest a humor a ženskost a vstávání z popela...ale nic...neříkám, že v počátku jsem nenašla pár hezkých myšlenek, ale čím déle jsem četla, tím víc měla dojem, že autorka vyměnila závislosti za závislosti...vůbec z ní nemám pocit smíření s minulostí, zpracování všeho a pokory, o které píše..naopak by mě vůbec nepřekvapilo, kdyby jednou stála v čeléle nějaké sekty...mrazivé poznání člověka...na mě příliš fanatizované...

Lily101
25.08.2023 5 z 5

První, když jsem knihu uviděla na sociálních sítích, bylo, že je obálka nádherná, ale jistě se jedná o příběhovou knihu.

Tak chyba lávky. Je to kniha, která obsahuje moudrost. Ano, dvě témata za mě
nemusely být řešeny na tolika stranách (vůči celkovému rozsahu knihy se jedná prakticky o pár stran), ale rozumím, že některým
tématům je prostě v určitých kulturách potřeba věnovat více prostoru (viz např. náboženství).

Až na tuto malou výtku, je však kniha skvělá. Plná úžasných a podnětných myšlenek, ke kterým bych se nejpozději jednou, až
budu těhotná, chtěla vrátit.

nelcisko
09.06.2023 5 z 5

Za mně hodně čtivá a poutavá kniha, která nejen poukazuje na GLBT skupinu, ale na celkové smýšlení. Pohled na svět jako na celek. Kniha pomáhá najít opět sám sebe, popisuje, jak být opět šťastný. Za mně 10 z 10.

Miška935
09.04.2023 3 z 5

Jako není špatná, najdete v ni i krasne myšlenky, které Vás nutí se zamyslet. Tento typ knihy čtu poprvé, ale za me je to takový průměr.

Mathiola8
04.03.2023 3 z 5

Nakonec jsem jí přečetla celou. Ze začátku mě však vůbec nenadchla. Asi bych jí dala jiný název. Některé myšlenky v ní jsou hezké. Ale už si novou knihu od paní spisovatelky nepřečtu.

Jennys195
13.02.2023 2 z 5

Četla jsem na doporučení. Zajímavě napsaná kniha, ale bohužel mě vůbec nezaujala.

Anie94
29.01.2023 5 z 5

V Nespoutane od Glennon Doyle nam popisuje trpkosti zenstvi, ktere zna kazda z nas. Popisuje zde rozpad manzelstvi, zavislosti, poruchu prijmu potravy, deprese a mnoho dalsich temat. 5/5

Kniha svyho casu obletela instagram a byt neni bez chyby, tak si zaslouzi tu pozornost. Byt uz me pak stvalo, ze se kniha toci v kruhu, tak to bylo prijemne cteni. Libil se mi pohled na svet hlavni hrdinky, ktery se v prubehu casu vyvijel. Jeji pridanou hodnotou je to, ze vas donuti si tak nejak nahlednout pod svou vlastni poklicku a nahlednout do sveho nejhlubsiho nitra a tak nejak se poznat i z jine strany. Nemuzu rict, ze bych se ztotoznila se vsim, co si autorka mysli nebo mozna bych nektery rozhodnuti udelala jinak, ale kdo z nad vi, jak by se v dane situaci zachoval. Pridanou hodnotou je take nekolik krasnych myslenek..

SynD
21.11.2022 1 z 5

knihu jsem si spletla s románem jiné autorky a donesla si ji domů omylem. ve chvíli, kdy mi to došlo (a kdy jsem si vzpomněla na nepříliš chutnou zkušenost s Bojovnicí za lásku), jsem se rozhodla dát Glennon Doyle ještě jednu šanci. toto odhodlání mi ale dlouho nevydrželo (a cca polovinu knihy jsem jen prolistovala), třeba pro:

- atomizovanost kapitol, to není příběh, ale soubor fejetonů

- neustálé opakování a hlavně vracení se k juvenilnímu zvracení nebo momentu, kdy se autorka dozvěděla o nevěrách manžela, a dalších věcech. propána, tohle všechno už je přeci dost podrobně pojednané v předchozí knize!

- povýšenost a samolibost autorky

- bezhraničně sebestředné chování autorky - ani ve chvíli, kdy dětem oznamuje nadcházející rozpad rodiny, nedokáže ovládnout potřebu exhibovat - "teď vám řeknu něco, co vám zlomí srdce..."

- úroda klišé a floskulí znělých nevenek leč uvnitř prázdných

Littlemonday
12.11.2022 1 z 5

Nespoutaná - Glennon Doyle

Kniha, ke které jsem se dostala díky knižní štafetě. ️

Anotace:

Plná bolesti a žalu, ale i krásy a lidského humoru. Taková je kniha Nespoutaná, v níž se autorka Glennon Doyle vypisuje ze syrovosti trpkého ženství prostoupeného závislostí, poruchou příjmu potravy, depresemi i rozpadem manželství. Zároveň zde však jako fénix povstává z popela, dává čtenářům naději na katarzní oproštění a pomáhá nám uvědomit si vlastní hodnotu, půvab a vnitřní lásku, s jejichž pomocí máme konečně šanci vymanit se ze svých klecí. Vystavme moc svého ženství konečně na odiv a dovolme si žít jako nezkrocené šelmy!

Recenze:

To, že se mi toto dílko dostalo do ruky, bych jedním slovem nazvala jako PŘEŠLAP. Nemám ráda tyhle motivační knihy, které radí, jak najít vnitřní bohyni a jak si vážit sebe samé a jak se neohlížet na ostatní a být sama sebou. Ale dobře, je moje chyba, že jsem to asi včas nepochopila z anotace, co mě čeká.

A proč je nemám ráda? Ve výsledku mi to vyznívá sobecky a navíc mám skoro vždycky pocit, že to rozhodně nepíše někdo šťastnej nebo spokojenej. Samozřejmě si musíme sami sebe vážit a mít se rádi, ale třeba v téhle knize byla prostě JENOM ONA. Velmi často upozadila děti, rodinu. Přišla mi naprosto nevyrovnaná, protiřečila si a plácala ty samé věci stále dokola. Bylo pro mě hodně těžké dočíst knihu do konce a nedala mi vlastně vůbec nic. Rozhodně se nekonal žádný slibovaný příval emocí - maximálně občasná naštvanost na její sobectví.

Jedna hvězda, kterou dávám, patří obálce.

1/5 ⭐️

Budu ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na:

FB: LittleMonday - Rádi čteme

️️️

goofinkaa
02.11.2022 3 z 5

Kniha mala svoje velmi pekné inšipratívne miesta. Človek sa zamyslí nad svojím vlastným životom, takže niekedy som sa vedela s autorkou naozaj ztotožnit. Určite si pár vecí poznačím bokom :) Druhá polka bola zase skor taká americká. Nedalo sa to velmi aplikovať na naše pomery. Knihu hodnotím inak pozitivne, pre mňa to nebol stratený čas.

MarNe
02.11.2022 3 z 5

Knížku jsem se chystala dlouho přečíst, a to kvůli pochvalným anotacím a krásné obálce.
A nevím... První půlka mě i bavila, měla švih. Druhá už se vlekla a nebyla pro mně to pravé ořechové. Aneb v Americe je možné asi všechno. Některé myšlenky jsou nosné, zajímavě podané, ale v druhé části je na mě asi příliš feminismu a vůbec zcela odlišný způsob života a řešení problémů.

Mialll
05.10.2022 3 z 5

Čekala jsem něco jiného. Se spoustou myšlenek se ztotožňuju, ale celé je to příšerně dlouhé a rozvleklé.

Annyshga
03.09.2022 2 z 5

Nespoutaná aneb jak jsem se zase jednou nechala napálit krásnou obálkou
Většinou, když mě kniha zaujme obálkou nečtu ani anotaci a hned po ní sáhnu.
Než jsem se do knihy pustila přečetla jsem si pár recenzí a čekala skvělý pravdivý příběh o strastech a nemoci ženy, která se nevzdala a vybojovala si život, jaký si vždy přála. Začátek knihy mě moc bavil a doufala jsem, že děj bude pokračovat ve stejném duchu. Jaké však bylo moje zděšení když se mi místo příběhu zrodu nové ženy dostalo spousty feministických rad a duševního myšlení. Toto úplně není nic pro mě, přesto jsem knize dala ještě šanci a četla dal... No nebudu vám lhát ale málem jsem nedočetla ‍️ Děj je sestaven z krátkých částí, které na sebe absolutně nenavazovaly a slibovaného příběhu se mi tak nedostalo. Což je vlastně škoda, protože to mohlo být skvělé čtení. Autorka si mnohdy protiřečila a když začala řešit i otázky náboženství chtěla jsem knihu doložit. Holt nepatřím k těm nadšencům, kterým kniha obohatila život. Pro mě byla utrpením Dvě hvězdy jsem dala jen kvůli hezké obálce, skvělé první části knihy a pár krásných mouder se kterými jsem se v knize ztotožnila.

Pavluska82
18.08.2022 1 z 5

Objevila jsem ji v knihovně. I když jsem věděla, že ohlasy na ni jsou různé, říkala jsem si, že ji zkusím... Nooo, nedostala jsem se ani ke 100 stránkám. Za mě prostě ne, velké špatné. Bohužel :-(

VeruSed
11.07.2022 2 z 5

Za mě trochu chaotická změť zajímavých myšlenek. Autorka mě inspirovala svou odvahou a ochotou vyjít z komfortní zóny a něco udělat, jak se svým životem, tak se světem okolo. Dala jsem jen tři hvězdičky, protože to přeci jen není úplně literatura, ale je to knížka, na kterou nezapomenu! Doporučuji všem ženám... minimálně Vás přiměje k zamyšlení, když už ne k zásadním změnám ve Vašem životě ;)

Nika2191
29.06.2022 2 z 5

nenadchla mě

Aiden888
17.06.2022

Někdo tady níže píše - nezajímavá obálka, zajímavý obsah. Za mě přesně naopak. Zajímavá obálka, ale bohužel nezajímavý obsah. Čekala jsem příběh, ve kterém se autorka bude zpovidat ze všeho těžkého, co prožila. Jenže ono je to celé takové jakože motivační, popis pocitů, bez příběhu. Tyto typy knih mě prostě nebaví, nedočetla jsem.

Štítky knihy

láska naděje vnitřní modlitba

Autorovy další knížky

Glennon Doyle
americká
2021  60%Nespoutaná - Probuďte se a začněte žít
2020  66%Bojovnice za lásku

Kniha Nespoutaná - Probuďte se a začněte žít je v

Právě čtených17x
Přečtených215x
Čtenářské výzvě22x
Doporučených7x
Knihotéce164x
Chystám se číst188x
Chci si koupit41x
dalších seznamech7x