Oveczky Oveczky komentáře u knih

☰ menu

Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

Za mě přemosťující díl. Byl stále stejně dobrý, jako předchozí, promyšlený do nejmenšího detailu. Knížka staví podklad pro další díly, pro další nespočet odhalení a překvapení. Za mě tam asi mohlo být aspoň o jeden světlý moment navíc. Mezi všechnu tu nejistotu, smrt a tmu dostat aspoň něco přátelského, jemného, co si odneseme do dalšího dílu. Ale jinak skvělé a těším těším na další.

21.06.2022 4 z 5


Nimbus Nimbus Neal Shusterman

Jedním slovem...WOW. Kniha plná zvratů, zápletek, moudrosti...při čtení jsem měla pocit, že vím všechno a vlastně nevím nic. Celá kniha byla dechberoucí, co mi ten dech ale opravdu vzalo, byl konec... ještě teď to zpracovávám.

V porovnání se Smrtkou je Nimbus jejím zasloužilým a stejně perfektním pokračováním.

06.07.2019 5 z 5


Smrtka Smrtka Neal Shusterman

První slovo, co mě napadá, je dechberoucí.
Naprosto neskutečná kniha, která si mě podmanila hlavně tím, kolik podnětů k přemýšlení poskytla.

Mnohdy si fotím nebo vypisuji z knížek zajímavé myšlenky a situace, které mě něčím oslovily a donutily přemýšlet. U této knihy jsem mobil prakticky během četby neodložila...opravdu perfektní kniha.

Ohledně čtivosti byla kniha jednou z těch, kterou prostě nemůžete odložit a naprosto vás vtáhne.

Za mě 5 hvězdiček...protože tato kniha plná adrenalinu, zápletek, tajemství, emocí a prázdnoty nesmrtelnosti za to opravdu stojí.

28.12.2018 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Jak mi se nechtělo dočítat poslední stranu a vědět, že na další díl si budu muset počkat!
Kouzelně (ne)uvěřitelná knížka, jejíž čtení jsem si opravdu moc a moc užívala.

Je to opravdu perfektní kniha, která podle mě předčila i první díl Naslouchač. Opravdu strhující!

17.02.2018 5 z 5


Diabolik Diabolik S. J. Kincaid

Uuuu...tahle kniha ve mě vyvolala opravdu rozporuplné pocity. Prvních pár stránek jsem zhltla, ale bylo to jen opravdu prvních pár stránek. Do přibližně sté stránky jsem jen přemýšlela, za kolik knihu prodám a jestli ji vůbec dočtu...opravdu jsem se zasekla u scény, kdy si Leather odřezávala kůži...v tu chvíli jsem si říkala, že jsem asi v knihkupectví sáhla vedle. Knížku jsem na nějakou dobu odložila a vytáhla ji až o volném víkendu, kdy jsem zbylé stránky četla ve dvě ráno. Od druhé třetiny knihy jsem se do děje prostě zažrala a nemohla se odtrhnout...kniha byla plná převratů, nejistot a tajemství...a jednoduše dechberoucí.

Od samého začátku jsem měla slabost pro Nemesis, a to mi zůstalo po celou četbu. Prostě jsem si nemohla pomoct. Obdivuji autorku, jak mistrně zvládla zachovat po CELOU knihu Nemesinu povahu a charakteristické znaky diabolika...všechno do sebe zapadalo a ani jednou jsem nenarazila na situaci, kdy bych si řekla, že Autorka porušila zákony, co si v knize stanovila. To je pro mě velké plus.

Kniha je zvláštní, ale svým způsobem jedinečná. Měla jsem pocit, jako bych se od hlavní hrdinky pár věcí naučila, pochopila... knížka rozhodně stojí za přečtení!

17.02.2018 4 z 5


Šampion Šampion Marie Lu

Před pár minutami jsem dočetla celou sérii. Během čtení se ve mě vystřídalo tisíc pocitů - od zklamání po zbožňování této série :) posledních pár řádků jsem četla pořád dokola a strašně pomalu - tak se mi nechtělo opustit tenhle svět...

Abych zhodnotila knížky jako takové, musím říct, že mi trochu chybělo stupňování dějového napětí. V knihách byl milion úžasných zápletek, ale tak nějak jsem místy postrádala takový ten moment překvapení, wow efekt. Přišlo mi to psané tak monotónně, že jsem některé zlomové body přešla celkem v klidu. Všechno to ale vynahradil poslední díl...ten byl téměř dokonalý, jen možná trochu zbytečně rozvleklý.

Během čtení jsem si říkala, že na pět hvězdiček tahle kniha nemá....ale prostě má. Byly to knihy, co mě po dlouhé době opravdu chytly a musela jsem číst pořád a všude. Tahle série zůstane ve mě a určitě se k ní někdy vrátím :)

28.12.2017 5 z 5


Kůň, který si mě vybral Kůň, který si mě vybral Susan Richards

Naprosto skvělý příběh. Neskutečně mě chytl za srdce a chystám se ho číst znova. Rozhodně stojí za přečtení :)

27.12.2016


Divergence Divergence Veronica Roth

Když porovnám knihu s filmem, vidím dost rozdílů. První jsem viděla film a až pak četla knihu (poprvé - vždy to dělám naopak). Film se mi moc líbil a tak jsem byla zvědavá na to, jak bude kniha pojatá. Musím říct, že film nedokázal obsáhnout celou podstatu knihy, která měla trochu hlubší smysl. Takže za mně kniha, film trochu zkresluje.
Kniha je psána krátkými větami, ale aspoň se rychle a bez namáhání čte.
Moc hezká kniha o síle, lásce, odvaze a těžkém rozhodování.

27.12.2016


Měsíc v sedle Měsíc v sedle Lauren St John

Úžasná kniha, stejně jako všechny od L. Johnové. Žasla jsem nad vztahem Willa a Shiraz, chytlo mě to za srdce :)

27.12.2016


Klan koní Klan koní Live Bonnevie

Tuto knížku bych doporučovala přečíst všem koňákům. Otevřela mi v některých věcech oči...hlavně v tom, jak se lidé ke koním chovají a pozměnila můj přístup k těmto úžasným zvířatům. Opravdu skvělá kniha.

27.12.2016