Klan koní

Klan koní https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/190004/bmid_klan-koni-190004.jpg 5 82 82

Amanda Fivelová miluje koně. Její otec miluje sázení. Když Amanda vyhraje důležitý závod v parkúru, vsadí se její otec, že Amanda vyhraje i mistrovství světa. Jenže ne v parkúru, ale v závodech na islandských ponících! Amanda v životě na takovém koni nejela, natož aby na něm závodila. A teď má jen 90 dní, aby to zvládla a pomohla svému otci neztratit nejen čest. Může se vůbec něco takového podařit? Amandin příběh není ale jen o závodění, je o hledání sebe sama, o vztahu mezi člověkem a zvířetem, o přežití, lásce a osamělosti a o hledání pravdy i navzdory lidem, kteří nám v tom chtějí bránit. Zdroj : http://www.cooboo.cz/... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Hestenes Klan , 2010


více info...

Přidat komentář

simca9342
05.05.2024 5 z 5

Přečteno před lety.

Amanda - mladá pokročilá jezdkyně by pro hřívnaté tvory udělala vše. Kromě náročných závodů se zdá, že její život je úplně bez problémů. Zdání někdy klame. Bráchu zajímá postel víc než škola a táta po nehodě skončil na invalidním vozíčku. Ale kvůli jeho aktivitě musí Amanda přijmout novou výzvu, kterou uzavřel jakožto významný člověk v městečku. Zda Amanda nezklame tátu se teprve uvidí...

Sandalkar
28.03.2024 4 z 5

Zajimavy namet, krasna obalka a pribeh, ktery vezme za srdce. V Amande jsem videla dnesni spolecnost. Bereme si a divime se, kdyz se priroda brani, ale snad taky dojdeme prozreni.

K uplne dokonalosti mi chybelo vic prostoru pro sympataka Julse (nejaka retrospektiva k jejich vztahu), islandanku Ylve nebo tajemny Klan koni. I tak moc chvalim a rada se ke knize v budoucnu zase nekdy vratim.

" V zivote se nic nedeje jen tak," zacala Ylva pomalu. "Vsechno ma svou pricinu, takze i to, ze jsi ztratila hlas."


lucie2371
09.01.2024 5 z 5

Tak tohle byla neuvěřitelná jízda.
Hodně napínavá kniha, kterou jsem nechtěla ani na chvilku odložit ačkoli jsem musela.

Co mě na knize nehorázně štvalo byl Amandin cynický, despotický otec, nejednou jsem měla chuť ho uškrtit a do práce jsem včera odcházela nehorázně na...no víte co.

Ani Amanda mi ze začátku nepřirostla zrovna dvakrát k srdci svým chováním.
AEgira mi bylo neskutečně líto.
Postupem se ale začali mé pocity měnit a Amandu jsem si nakonec oblíbila.

Konec jsem ale nečekala. Vysnila jsem si ho úplně jiný již od začátku knihy a tak mě dost překvapil. Avšak vzhledem k posledním 40-50 stranám knihy jsem to asi mohla čekat.

Při téhle knize, kdo ještě nečetl, budete potřebovat pevné nervy a i nějaké ty kapesníčky.
Vřele knihu doporučuji, je to opravdu krásný příběh.

Elulilinka1
30.12.2022 5 z 5

Na tuhle knihu jsem se chystala už aspoň tři roky. A jsem velice ráda, že ani v nejmenším nezklamala!

Knihomolka506
21.09.2022 5 z 5

Amanda, dospívající jezdecká hvězda miluje koně a dělá pro ně první poslední. Kromě náročných závodů by její život mohl vypadat celkem v klidu, ale opak je pravdou. Brácha chce jen jednu věc na světě a to snít v měkké posteli o kometě a otec je upoután na vozíček, co nemá hodně koleček. Konec srandy, teď vážně, musím komentáři dodat trochu kázně.
Otec Wilhelm má i tak hodně aktivní život a i když se mu po úrazu navždy změnil, život jeho dcery se změní také. Otec se coby významný člověk v městečku vsadí, že Amanda vyhraje mistrovství s islandskými poníky. V sázce je opravdu hodně a to jestli mladá jezdkyně vyhraje nám řekne román plný koni a islandské přírody.

Naty878
10.03.2021 5 z 5

Knihu jsem přečetla jedím dechem, patří k mým nejoblíbenějším. Doporučuji!!!

MisaP3
16.01.2019 4 z 5

Moc pěkné a poutavé čtení nejen pro dospívající.

Arinta27
08.09.2018 5 z 5

Kniha patří k těm nejlepším. Líbí se mi děj a kniha se mi snadno čte. Uvědomila jsem si, jak je důležitá souhra mezi jezdcem a koněm, a i když jsem na koně absolutní lajk, všemu jsem rozuměla a s terminologií jsem žádný problém neměla. Hlavní hrdinka Amanda ani její otec se mi vůbec nelíbili. Ylva taky měla své mouchy, to samé Åke a Torgeir. Mými oblíbenými postavami se tudíž stali Ægir a Tone. Navzdory tomu, že jsem nebyla moc spokojená s charaktery hlavních postav, kniha se mi jako celek moc líbila a doporučuji jak laikům, tak profesionálům v oboru koní a dávám 5/5 hvězdiček. Jediná drobnost, kterou bych vytkla je, že autorka až do konce knihy používala i příjmení postav, ale to je skutečně pouze maličkost. Kniha byla napínavá od prologu až do samého konce, takže určitě klobouk dolů před autorkou, 5 hvězd a zdvižené palce.

toulava
23.08.2018 4 z 5

Podle popisu na stránce nakladatelství jsem čekala něco jiného. Ale tato kniha byla velmi odvážná a pro mladé čtenáře určitě pozměňuje vztah mezi koněm a člověkem. Pro mně žádné novinky nepřinesla. Navíc mě hlavní hrdinka na začátku knihy štvala a jejího otce jsem chtěla přetáhnout něčím těžkým po hlavě, jen co se objevil na scéně. Nejoblibenější postavou se mi tak stala Ylva, která si na nic nehrála, tak jako islandští koně ve své divokosti. Kvůli Ylvě a pak i dalším dvoum postavám jsem knihu dočetla. Nicméně pro mě byla kniha, co se týče dobrých a špatných momentů dost nevyvážená. Nicméně má autorka plus, že dokáže zachovávat napětí a tím určuje čtivost. Když už jsem překonala odpor k otci hlavní postavy, tak se to četlo samo.

luciyy
07.04.2018

Tato kniha mi úplně změnila pohled na koně a jezdectví. Rozhodně, rozhodně doporučuji všem, co jezdí na koni a mají je rádi, otevře vám to oči.

BigFan
07.03.2018 4 z 5

Troufnu si říci, že tato kniha je případem, kdy člověk téměř nic neočekává, ale nakonec ho celý příběh překvapí. I já jsem si ze začátku říkala, že to bude jen oddechová četba, takový milý román o koních, ale opak je téměř pravdou. Jak děj postupuje, začíná se více a více rozvíjet, postavy vyspívat a měnit se. Ve výsledku vás kniha nejen zabaví, ale také předá jakési poučení a věci k zamyšlení. Celý příběh totiž není jen o koních a jejich jezdcích, ale i o porozumění a nedorozumění, mezilidských vztazích a nakonec i lásce a oddanosti. Myslím, že Klan koní je jednou z knih, která se mi usadí někde hluboko v mysli a nejednou si na ni vzpomenu. Nejspíš už nikdy nebudu na koně a jezdectví pohlížet jako dosud.

kamzíček
15.07.2017 3 z 5

Přečetla jsem si jí na doporučení kamarádky.

Klaruš21
09.06.2017 5 z 5

Moje srdcovka.

Kiwi24
17.02.2017 5 z 5

Náááádheraaaaa. Miluju Island, a tady jsem si ho zamiloval ještě víc. Amanda dostala příležitost říct otci ne, a napravit svůj vztah s tím nejlepším koněm na světě.... Miluju AEgira!!!!!!!!!!

linda0657
07.01.2017

Úžasná kniha plná emocí. Až tak často nečtu, ale tohle bych si přečetla i klidně víckrát.. pokud jezdíte na koních nebo se vám aspoň trochu líbí, vřele doporučuju!

Oveczky
27.12.2016

Tuto knížku bych doporučovala přečíst všem koňákům. Otevřela mi v některých věcech oči...hlavně v tom, jak se lidé ke koním chovají a pozměnila můj přístup k těmto úžasným zvířatům. Opravdu skvělá kniha.

Roselunda 1928
20.08.2016 3 z 5

Kdybych to nedostala k narozeninám, tak bych se na to ani nepodívala, protože knihy o koních opravdu moc nemusím. A tahle kniha mi dala další důvod proč...

Zápletka mi přišla nerealistická. Vlastně, skoro všechno mi přišlo nerealistické. Na autorce si cením toho, že se snažila vytvořit různé charaktery postav, bohužel se mi výsledek moc nezamlouval. Všichni mi přišli strašně prvoplánoví a... neumím to rozumně popsat, ale vadilo mi, že jsem si na danou postavu nemohla vytvořit pořádný názor, protože se mi zdáli hrozně černobíle vykreslení. A to zahrnuje i změnu Amandy. A vlastně i styl psaní byl pro mě dost těžký na čtení, nevím, jestli je to tím, že měla autorka málo zkušeností se psaním nebo je norština tak pitomý jazyk, že se z něj nedá rozumně překládát nebo ještě něco jinýho... a strašně mě štvalo, že se i v polobině knihy, kdy každý už ví, kdo je kdo, o postavách mluvilo i s příjmením...

Asi za to může moje averze vůči knihám o koních, nebo že prostě nechápu to pouto mezi koňěm a jezdkyní, když se o koně nezajímám, ale tohle opravdu nebyl můj šálek kávy. A i když to tak kritizuju, tak ty tři tomu dám, protože jsem fakt nebyla zklamaná a něco podobného jsem čekala. a aby tu bylo i něco pozitivního, tak fakt musím pochválit nádhernou obálku. Tak se opravdu povedla.

warca
08.08.2016 3 z 5

Docela nuda. Nápad mi nepřišel až tak originální a nic moc se tam nedělo.

AniiH
14.07.2016 5 z 5

Skvělá knížka.. Určitě byla hodně na zamyšlení- nad tím, jak se ke koním někteří chovají.. Konec byl smutný, ale svým způsobem to ke knize patřilo..
Doporučuji přečíst.. :))

Dikyld
19.06.2016 5 z 5

Tato kniha se ve mně velmi poznamenala a přemýšlím, že to nechám přečíst i mojí kamarádku, co se ke koním chová stejně, jako Amanda na začátku.

Štítky knihy

koně pro dívky příběhy o koních

Autorovy knížky

Live Bonnevie
norská, 1971
2014  90%Klan koní