outzzo outzzo komentáře u knih

☰ menu

Johann Sebastian Bach Johann Sebastian Bach Christoph Wolff

Kniha nabytá informacemi, rozbory bachových děl a jeho odborné a umělecké celoživotní působení. Na osobní život trochu skoupá z důvodu nedostatečně dochovaných osobních informací. To však nemůže toliko ubrat na hodnotě této knihy, i když bez hudebního vzdělání je to poněkud těžší čtivo. Tedy 4*.

20.03.2024 4 z 5


Lucrezia Borgia Lucrezia Borgia Frantz Funck-Brentano

Čtivý a zajímavý příběh italské šlechtičny, dcery papeže Alexandra VI. z přelomu 15. a 16. století. Příběh ženy, která byla provdána několikrát podle zvůle jejího otce a okradena nejen o své manžele ale i o potomky. Přesto milá, přívětivá, veselá, krásná a milující zábavu. Příběh, který nádherným způsobem popisuje nejen život této vzácné osobnosti, ale i život v jejím okolí, intriky a politické vraždy na zakázku. Přečteno téměř v kuse.

10.10.2023 5 z 5


Krysař Krysař Viktor Dyk

Nádherné dílko. Je mi záhadou, že jsem si to přečetl teprve až v páté dekádě života. A co víc, splňuje také deváté téma letošní výzvy. "A vaše jméno? Nejmenuji se, jsem nikdo. Jsem hůř než nikdo, jsem krysař.""

30.09.2020 5 z 5


Mých 25 let v Provenci Mých 25 let v Provenci Peter Mayle

Krásné čtení, vlastně takové shrnutí a doplnění předchozí trilogie. A kdo tomu nevěří, ať zakusí Provence na vlastní kůži.

08.06.2020 5 z 5


Živá voda Živá voda Marcel Pagnol

Toto dílo patří k nejkrásnějším knihám mého života. Pagnol zkonstruoval nádherný příběh s neuvěřitelnou citlivostí a schopností detailního popisu prostředí.

31.08.2019 5 z 5


Pěšky mezi buddhisty a komunisty Pěšky mezi buddhisty a komunisty Ladislav Zibura

Bezvadné počteníčko. Líbí se mi styl Ládíkova psaní i vkusný humor, který mě opravdu pobavil. Toulání mne velice nadchlo. V tomto životě už to nedám, ale příště to taky zkusím. U knihy jsem se moc moc bavil a vždycky mne potěšilo, když se potkal s milými a vstřícnými lidmi a že to bylo více než často. Tak to má být. Šest hvězdiček!

17.06.2019 5 z 5


Čtvrtá kostka Čtvrtá kostka Jan Rybář

Poutavá detektivka z rudolfínské Prahy. Příběh velmi dobře zkonstruovaný, několikrát v průběhu jsem se nachytal, když jsem si myslel, že už je případ vyřešen.

12.03.2019 5 z 5


Dílenská příručka II učebních oborů elektro - Silnoproudé rozvody Dílenská příručka II učebních oborů elektro - Silnoproudé rozvody kolektiv autorů

Praktická příručka (včetně prvního dílu) nejen do škol ale i do domácnosti elektrikáře.

05.02.2019 5 z 5


Dílenská příručka učebních oborů elektro - Silnoproudé rozvody Dílenská příručka učebních oborů elektro - Silnoproudé rozvody kolektiv autorů

Praktická příručka (včetně druhého dílu) nejen do škol ale i do domácnosti elektrikáře.

05.02.2019 5 z 5


Paříž Paříž Edward Rutherfurd (p)

Nádherné dílo. Hluboce jsem se do knihy ponořil a prožíval příběhy všech hrdinů. Lezl jsem po Eiffelovce a cítil závratě z výšek, procházel komnatami Versailles spolu s Ludvíkem XIII nebo vnímal hrůzu bartolomějské noci. Spisovatel sice přeskakuje ze století do století, ale zvykl jsem si a ani mi to moc nevadilo. Každopádně po přečtení mám pocit, jako bych to vše skutečně prožil a všude byl.

03.02.2019 5 z 5


Hynce Ptáček z Pirkštejna Hynce Ptáček z Pirkštejna Martin Šandera

Velmi dobře napsané a čtivé dílo o jedné z našich velkých politických osobností, jejíž jméno zná jen málo kdo.

06.01.2019 5 z 5


Kronika života a vlády Karla IV., krále českého a císaře římského Kronika života a vlády Karla IV., krále českého a císaře římského František Kožík

Vskutku nádherná kniha. Moc pěkně se čte.

10.12.2018 5 z 5


Hospoda Jamajka Hospoda Jamajka Daphne du Maurier

"Dafné" nezklamala ani tentokrát, pro mne jedno z nejlepších jejích děl. To cornwallské sychravo mne pronásledovalo celou knihu, musel jsem mít u čtení pletené ponožky. Přečteno za dva dny.

30.11.2018 5 z 5


Zlatý klíček Zlatý klíček Alexej Nikolajevič Tolstoj

Jedna z mých nejoblíbenějších knížek v dětství. Vzpomněl jsem si na ni po mnoha mnoha (a ještě jednou mnoha) letech.

24.11.2018 5 z 5


Šílenosti doby korektní aneb konec MeToo (mýtů) Šílenosti doby korektní aneb konec MeToo (mýtů) Patrik Nacher

Skvělá kniha, popisující dnešní absurditu světa. Název knihy opravdu mluví za vše. I za mě.

19.11.2018 5 z 5


V kole vojny - Vzpomínky legionáře Josefa Laciny V kole vojny - Vzpomínky legionáře Josefa Laciny Josef Lacina

Poutavé a velmi zajímavé vyprávění legionáře bojujícího v Srbsku a ve Francii. Veškeré hrůzy prožité v zákopech jsem prožíval naplno i já s knihou v ruce. Kniha zakoupena v legiovlaku, při jeho zastávce v Mostě.

28.10.2018 5 z 5


Vážka Vážka Michel Bussi

Skvělá kniha čtená jedním dechem, člověk ji ani nechce odložit, dokud se nedočte jaké bude rozuzlení příběhu.

05.08.2018 5 z 5