Šílenosti doby korektní aneb konec MeToo (mýtů)

Šílenosti doby korektní aneb konec MeToo (mýtů) https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/379654/bmid_silenosti-doby-korektni-aneb-konec--1X8-379654.jpg 3 12 5

Tato kniha je o hodnotách jako je právo, svoboda, tolerance, o vnímání jejich šíře a důsledků, ale také o vyprazdňování slov, o falešné a všudypřítomné korektnosti, dovedně skrytých manipulacích, o paradoxech a nelogičnostech, které už skoro ani jako paradoxy a nelogičnosti nevnímáme. Dříve si vystačili s desaterem, dnes na všechno máme desítky zákonů, vyhlášek, předpisů, směrnic, nařízení a k tomu další doporučení čí metodické pokyny, a stejně to evidentně nepomáhá. Tak pěknou zábavu.... celý text

Přidat komentář

Alena_S
09.05.2022

Spousta trefných připomínek i paradoxů. Když zrovna máte náladu číst s nadhledem, často se i zasmějete. Nápad s mimozemšťanem žasnoucím nad protikuřáckými směrnicemi byl naprosto geniální. :D Jen po čase už je to takové natahované. Přijde mi to tak ale i u jiných podobných knih, to pokušení sesbírat a vyjmenovat co nejvíc příkladů a situací je prostě moc veliké. A přitom šílenosti světa stejně nejde pojmout do jedné knihy všechny. ;-)

drakamena
07.07.2020 4 z 5

Patrika Nachera mám ráda, třebaže s ním v mnoha věcech nesouhlasím a v některých případech se naše názory rozchází diametrálně, kupříkladu v umožnění snadnějšího oddlužování či osobního bankrotu nebo v názoru na prezidenta Zemana (způsob, jakým se vůči Miloši Zemanovi vymezil na konci této knihy, přičemž alibisticky připojil, že není "AntiZeman", mi vzhledem k obsahu knihy přišel dost laciný). Samotná kniha byla velmi čtivá a dobře ilustrovala někdy až bláznivé důsledky politické korektnosti, třebaže v závěru, který se týkal daní, autor trochu ztratil nit a tato část měla spíše patřit do jeho první knihy o finanční gramotnosti Čechů. Jinak ale kniha skvěle odráží můj vlastní názor na dění v současné společnosti: Zbláznil se svět nebo já?


bigbabe
12.01.2019 3 z 5

Začátek ušel a dal se číst, ke konci jsem už přeskakovala odstavce. I přesto, že se autor snaží o opak a i na to poukazuje, tak je to bohužel jen jeho osobní názor a tím pádem vlastně populismus a ovlivňování.

outzzo
19.11.2018 5 z 5

Skvělá kniha, popisující dnešní absurditu světa. Název knihy opravdu mluví za vše. I za mě.

DominaCZ
10.08.2018 1 z 5

Pán se velmi rád chlubí sám sebou a slova hned v úvodu o tom, jak moc přispívá na charity nebo jak moc je přístupný jiným sex.orientacím či národnostem člověka tak akorát v zárodku otráví.
No prostě ... to nebyla kniha pro mě.

Štítky knihy

společensko-politická publicistika politická korektnost svoboda lidská práva

Autorovy další knížky

Patrik Nacher
česká, 1974
2018  68%Šílenosti doby korektní aneb konec MeToo (mýtů)
2015  79%Konec finančních negramotů v Čechách