Nirelle Nirelle komentáře u knih

☰ menu

Hostitel Hostitel Stephenie Meyer

Nečetla jsem twilight ságu, viděla jsem snad jen jeden díl a zůstala jsem v averzi vůči této autorce. Pak mě však sestra přesvědčila, ať si přečtu Hostitele, že je mnohem lepší, úplně o něčem jiném. Měla pravdu!
Hostitel má úžasný nápad, styl, grády a dostane z vás široké spektrum emocí. V duchu jsem si fakt říkala: ,,Ty jsi ale blbá! Nedělej to! Udělej to! Vrať se ty náno!" za tohle u mě dost velký plus. Někoho zamrzí očividný happy end, já díky tomu zase mohla v klidu a míru spát. :D
Opravdu doporučuji, nenechte se odradit cihlou. :)

08.11.2018 5 z 5


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Přeslazený, naivní, pitomý... Tohle mě opravdu nezaujalo vůbec ničím... I když... 1 hvězda za mučírnu

02.11.2018 1 z 5


Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

Druhý díl nepolevil v tom, co nakopl první. Po dočtení jsem upadla do hluboké deprese, že další dobrodružství Kaze Brekkera zůstane navždy uvězněno v Ketterdamu. Dalších slov pro tuto sérii je škoda, žádná dokonale nevystihnou to, co cítím, když si na sérii vzpomenu. Proto čtěte - pocítíte. :)

02.11.2018 5 z 5


Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Kniha přečtená na jeden nádech. Děj, emoce, postavy, vše v naprosto dokonalé harmonii. Dlouho jsem otálela se čtením, chodila kolem v knihkupectvích, až jsem si ji půjčila od kamarádky a žasla jsem. Spojení zlodějíčků, magie, trochy lásky a mega náloží dokonalé strategie zapříčiní mrazení, tajení dechu a neschopnost odtrhnout se, dokud se nevysvětlí (MINISPOILER) jak to sakra ten Kaz udělal?! Jaktože vždycky přesně ví, vždycky přesně stojí, vždycky přesně přijde?! prostě za mě WOW

02.11.2018 5 z 5


Světlo a stíny Světlo a stíny Leigh Bardugo

Po přečtení série Šest vran je to rána. Čekala jsem něco podobného, plného akce a strategie, ale z Griši je oddechová série pro volné, vláčné chvíle před spaním. Měla jsem začít Grišou a pokračovat Vránama, bohužel jsem začala tím lepším a co jsem milovala u Vran mi v Griše chybí.
Griša ale i přes to není vůbec špatná série. I když v akci a napětí za Vránami pokulhává, je v ní více magie a éteriky. I když je dle mého názoru tato série slabší, než vrány, není slabší o tolik, aby se na ni hned zanevřelo. :) Stojí za otevření. :)

02.11.2018 4 z 5


Alchymista (ilustrované vydání) Alchymista (ilustrované vydání) Paulo Coelho

Tuto knihu jsem četla asi třikrát. Poprvé, když jsem ji otevřela, mi bylo asi 13, úplně mě to nechytlo, protože to bylo samé ,,blá, blá, blá, děj, blá, blá, blá, méně děje, blá, blá,,... Jenže když jsem se ke knize po letech vrátila a znovu se do ní začetla, objevila jsem její skryté kouzlo. ,,Blá blá,, se změnilo v myšlenky s hloubkou a úžasnou filosofií, děj se stal pouhým okořeněním duševní krásy uzamčené v řádcích knihy a můj nový dojem z knihy a touha číst dál zastínil prvotní znechucení. Kdo čekal víc, možná v knize to ,,víc,, najde později a pochopí, že v téhle knize děj hraje druhé housle.
Pro mě je tato kniha poklad, který je třeba v knihovně mít a předávat dál, pro jiné to může být jen snůška keců. Proto je třeba říct, že kniha není určená lidem, kteří baží po příběhu, který mohou v knize prožít. Je určena lidem, kteří jsou otevřeni filosofickým myšlenkám a kráse duše. Možná také lidem, kteří hledají směr a určitý smysl.

02.11.2018 5 z 5