nikca1994 Online nikca1994 komentáře u knih

☰ menu

Bígl hledá kamarádku Bígl hledá kamarádku Lucy Daniels

Další krásný příběh z Archy zvířat. I když byl místy docela dost smutný, Robíka, Marty i malé Andělky mi bylo líto. Hlavně Andělky a to proto jak se k ní zachovala její matka a její sourozenci a pak také k tomu ještě hůře její majitelé a také Marty mi bylo moc líto. Ale naštěstí to vše nakonec dobře dopadlo.

27.04.2024 4 z 5


Zatoulané štěně Zatoulané štěně Lucy Daniels

Krásná kniha i obálka. Tento příběh se vypráví o tom jak si
správně a nejlépe vybrat štěně a to tak, že by jste měli vidět fenu toho štěněte. Zajímavý a velmi dojemný příběh o tom jak se starají o štěňata aby jim ten prodavač nic neudělal a bylo tam také štěně, které bylo hluché a další, které bylo včas zachráněné. Moc hezký příběh.

27.04.2024 5 z 5


Chrt na vřesovišti Chrt na vřesovišti Lucy Daniels

Kniha se četla dobře a rychle. Obálka je pěkná k téhle autorce jsem se vrátila po velmi dlouhé době. Příběh byl zajimavý a zábavný dokonce i duchařký i dobrodružný což je fajn pro děti. Mam ráda knihy o zvířatech a taky ptoto se k ním ráda vracím zpátky.

27.04.2024 5 z 5


Ubohé štěňátko Ubohé štěňátko Lucy Daniels

Tuhle autorku mám ráda po delší době jsem se k ní vratila. Krásná kniha pro milovníky zvířat. Hezká obálka. Moc dojemný příběh. Poučná kniha jak se chovat k zvířatům a co dělat co a jak když je zvíře nemocné v přírodě nebo svému domácímu mazlíčkovi jak mu nejlépe pomoci.

24.04.2024 5 z 5


Příliv - Temné hlubiny Příliv - Temné hlubiny Lucie Schánělová

Tahle kniha se mi líbila více než první díl. Nejen tím, že má o trochu větší písmo, ale také má kratší kapitoly což je fajn a je to i lépe rozdělené. Děj byl hezký jen mi bylo dost líto co se stalo Danielovi a jak se pak ke všem choval, ale na druhou stranu to bylo pochopitelné, držela jsem mu palce aby se uzdravil. Nakonec to vše dobře dopadlo skvěle.

24.04.2024 4 z 5


Příliv Příliv Lucie Schánělová

Tahle kniha se mi líbila měla krásný příběh o surfování a o Kalifornii a Aljašce. Příběh rychle plynul četla se celkem dobře a byla zajímavá a dost jsem se dozvěděla o surfování. Dokonce jsem si oblíbila všechny postavy jen je škoda, že tam nebylo více téma o vedlejších postavách i když to by se mělo objevit v dalším dílu. Jen co mi dost vadilo je, že to bylo psáno dost drobným písmem což mi ze začátku docela vadilo než jsem si na to zvykla. Další věc, která mi také vadila, že mi tam několik stránek chybělo a dokonce jsem tam měla několik stránek stejného textu což byla škoda , protože jsem se nedozvěděla co bylo na chybějících stránkách. Knihu jsem měla půjčenou z knihovny a nejedná se o to že by stránky byly vytrženy, ale prostě špatný výtisk možná se v této edici jednalo pouze o tuto knihu. Jdu na další díl tak snad bude v pořádku.

19.04.2024 4 z 5


Řekni lituji Řekni lituji Michael Robotham

Moje další přečtená kniha od tohoto autora. Začátek byl trochu pomalý ale postupně se to začalo rozjíždět. Líbilo se mi střídání pohledu unesené Piper a Joe O'Loughlina. Příběh je to zajímavý, vyprávěný ve dvou časových liniích, které se postupně přibližují, až se na poslední stránce knihy protnou. Jen mě mrzí jak to dopadlo s Tash. Nelíbilo se mi co musely ty holky prožívat to bylo hrozný. Konec se mi líbil jak to vše nakonec dopadlo.

10.04.2024 4 z 5


Amnézie Amnézie Michael Robotham

Tak tahle kniha se mi líbila od autora zatím nejméně skoro žádné napětí to se objevilo až skoro na konci knihy. Začátek informující co se stalo zbytečně moc dlouhý pak se děj odvíjí dál nicméně dost pomalu se postupuje četla jsem jí nezvykle dlouho. Nebylo to úplně špatné, ale místy se mi příběh četl trochu obtížně chybělo mi to napětí co bylo v ostatních knihách od tohoto autora co nutí dál číst, nakonec celkem dobré.

05.04.2024 3 z 5


Jíme zdravě po celý rok Jíme zdravě po celý rok kolektiv autorů

Dlouho jsem na ni čekala v knihovně abych si ji pujčila a nakonec jsem byla zklamaná.Tato kniha byla první co jsem viděla,že se musí otáčet vzhůru nohama. Nevím kdo to vymyslel,ale mě se to nelíbilo. Recepty vypadali celkem jednoduše,ale některé moc lákavé ne ,ale každému chutná něco jiného.Obrázky se mi líbili.

31.03.2024 2 z 5


Vraky Vraky Michael Robotham

V této knize jsme se dozvěděli o dvou různých případech jeden se odehrává v Bagdádu a druhý v Londýně,které se ke konci knihy spojily v jeden. Profesor Joseph O'Loughlin tam skoro nebyl což byla škoda. Bývalý detektiv Ruiz byl fajn jak dokázal vyšetřit tento případ se svými společníky. Padouch Kurýr byl krutý a zlý.
Jestli máte rádi špionážní literaturu pak je to tato kniha ta pravá.

31.03.2024 4 z 5


Střepy Střepy Michael Robotham

Takle kniha se mi líbila víc než první díl. Tenhle příběh rychle plynul. Pachatel byl geniální, ale psycholog Joe O'Loughlin a jeho kamarád Ruiz - vysloužilý policajt na to stejně přišli i s inspektorkou.Četla se dobře a dokonce se tam dozvíte i něco o psychologii. Dobrý psychothriller, ze kterého několikrát i mrazí.

25.03.2024 4 z 5


Relikviář Relikviář Lincoln Child

Výborný druhý díl. Tentokrát se odehrává v podzemí New Yorku.Napínavá kniha,která se dobře četla i když začátek byl trochu pomalejší postupně se to zlepšovalo a na konci to byla pecka. Jen Pedergast se tam moc často neobjevoval. Takový konec jsem nečekala dost mě to překvapilo,ale dobře to nakonec dopadlo.

20.03.2024 5 z 5


Tři drsné lekce Tři drsné lekce Nikki Sloane

Tuhle knihu jsem si vybrala náhodně v knihovně mezi novinkami.Byla to první kniha od této autorky co jsem četla a moc se mi líbila.Kniha měla krátké kapitoly. Byly tam také i erotické scény. Postavy byly fajn.Četla se rychle děj plynul tato kniha je prostě takové oddechové čtení.

15.03.2024 5 z 5


Relikvie Relikvie Lincoln Child

Kniha se mi libila a četla se dobře. Děj byl zajimavý a rychle utíkal. Kniha mě vtáhla do děje a nemohla jsem se dočkat jak to vše dopadne. Kapitoly byly krátké a člověka nutily číst dál. Postavy se mi tam libily i když ne všechny. Kniha byla napínavá a z části někde i dost děsivá prostě skvělá. Jdu na další díl.

15.03.2024 5 z 5


Bez krve Bez krve Lincoln Child

Tato kniha se mi dostala do ruky náhodou jako novinka v knihovně. Na začátku se mi kniha zdála taková středně dobrá detektivka,ale postupně se mi líbila čím dál tím víc až to bylo napínavé a docela tajemné a ke konci to začínal být skvělý příběh a dokonce i trochu fantasy což bylo super nakonec se s toho vyklubala hezká kniha.

11.03.2024 4 z 5


Správné holky Správné holky Jennifer Weiner

Kniha se mi libila byl to zajimavý příběh. Spoustu věcí jsem se dozvěděla o židovských zvycích,které jsem nevěděla některým lidem se to možná libit nebude,ale najdou se i takový kterým ano. Některá témata byla i smutná což mě dost mrzelo,ale i tak byl konec moc pěkný.

07.03.2024 4 z 5


Dobrý v posteli Dobrý v posteli Jennifer Weiner

Cannie je docela podobná Bridget Jonesové. Moc se mi líbila byla mi hned sympatická, hlavně ten její smysl pro humor, ten byl skvělý. Co už mi trochu vadilo, tak její vztah vůči Bruceovi, ale i otci. Jak se oba dva zachovali k ní a i k tomu dítěti to bylo hnusné i když Bruce se pak později cítil provinile. Dále ten konec by mohl skončit trochu více veselejší i když i tak byl ten konec hezký. Jdu pokračovat dalším dílem, který volně navazuje, zajímá mě jak to bylo dále. Tuto knihu doporučuji je skvělá.

29.02.2024 5 z 5


Krvavá čepel Krvavá čepel Marcus Pelegrimas

Tahle kniha se mi moc líbila. Hezky se mi četla. Kniha Krvavá čepel byla jízda a vše co se tam odehrávalo bylo parádní a to, že si ta skupina říkala Skineři co lovili ty co porušili stanovená pravidla bylo super. Dokonce spolupracovali s jinými druhy paráda.

24.02.2024 5 z 5


Kynologická příručka Kynologická příručka Jan Koller

Tato kniha je bohužel už nyní ve většině případů neaktuální jsou tam některé věci,které jsou ještě platné ale jen velmi malé množství. Tato kniha je už ve většině případů nepoužitelná dříve by určitě těm co mají psa pomohla, ale v dnešní době je už dost zastaralá.

22.02.2024 2 z 5


Velká kniha rad první pomoci pro psy Velká kniha rad první pomoci pro psy Harvey Carruthers

Tato kniha je velmi užitečná pro ty co mají rádi své psy. Neměla by chybět nikde tam kde žije pes ať už je na zahradě nebo doma. Kniha je velmi užitečná pro první pomoc při zranění psa. Jsou tam velmi užitečné rady jak jim poskytnout první pomoc při různých situacích než by jste se s ním dostali na veterinu a nebo veterinář k vám a též tam jsou i obrázky jak vypadají zranění a nemoci u psů.

20.02.2024 5 z 5