Krvavá čepel

Krvavá čepel https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84383/krvava-cepel-84383.jpg 2 22 8

Skineři série

1. díl

Vítejte v nejhorší noční můře. Existuje svět, o kterém lidé nemají potuchy. Svět obydlený divokými bestiemi, které žijí jen proto, aby šířily děs a smrt. Žijí přímo mezi lidmi, kteří je nevidí. Kdyby se totiž dozvěděli o jejich existenci - tak blízké a smrtící - zešíleli by. Už po staletí však existuje společenství strážců, kteří chrání křehké hranice lidského světa před všemi monstry a bestiemi. Tito strážci si říkají SKINEŘI. Ale pozor! Je jich čím dál méně.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Blood Blade - Skinners 1 , 2008


více info...

nikca1994
nikca1994
24.02.2024 5 z 5

Tahle kniha se mi moc líbila. Hezky se mi četla. Kniha Krvavá čepel byla jízda a vše co se tam odehrávalo bylo parádní a to, že si ta skupina říkala Skineři co lovili ty co porušili stanovená pravidla bylo super. Dokonce spolupracovali s jinými druhy paráda.

trudoš
trudoš
08.05.2017 2 z 5

Ve světě, jak ho známe, se dějí podivné věci, pak ještě víc podivnější věci a pak ty kurtizánsky podivné. Ty posledně jmenované má na starosti skupina drsňáků, říkajících si Skineři. Ti nejen, že dohlíží, aby tyhle skeptakulárnosti nikoho nezabily, ale pokud možno, aby o nich nikdo ani nevěděl. Hrdinou příběhu je pak programátor, který k práci lovce monster přijde jak slepý ke klavíru a na jehož bedrech nevisí nic menšího, než záchrana lidstva.
Krvavá čepel přináší akční jízdu, která fanoušky možná lehce rozladí svou nedotažeností a nulovou řemeslnou zručností, ale jako spotřební čtivo svůj účel plní na jedničku. Přečíst, vypustit, zahodit. Zásadní problém spočívá v ignorování zápletky, která se poctivě rozehraje hned zkraje, aby byla následně až dokonce prakticky přehlížena. Navíc pravidla hry, podle kterých Marcus Pelegrimas určuje vývoj událostí, nejsou komplikovanějšího rázu než Člověče, nezlob se. Říct tak o románu že je prvoplánový, by bylo pomalu urážkou samotného toho slova.


Fidaa
Fidaa
02.01.2017 4 z 5

Začátek byl trochu slabší pak to bylo příjemné čtení.

Zelený_Drak
Zelený_Drak
02.12.2015 odpad!

Tak jo, vzdávám to. Ve třetí kapitole si hlavní hrdina v přítomnosti rozzuřeného monstra klidně a pečlivě prohlíží kulku. Po třech kapitolách (40 stranách) se moje nadšení pohybuje v záporných hodnotách. Neoslovilo mě tam vůbec nic, pozornost se mi udržovala hůř než při čtení náročných odborných článků a celkově to na mě působí jako zamyšlení nad tím, jak by bylo super dostat se do počítačové hry. Pro autora možná zábavné, ale já si jako čtenář tedy raději zahraju nějakou hru. Číst hru je totiž většinou nic moc zážitek. V postavách jsem se ztratila hned zkraje, přišly mi všechny stejně nevýrazné. A jestli tam byl nějaký pokus o vtip, tak mi to uniklo.

Normálně dočtu skoro všechno a co nedočtu nehodnotím, ale tady mi komentáře vzaly naději na zlepšení. Ten nejoptimističtější je od lanusinky a o té vím, že většinou hvězdičkuje o hodně mírněji než já. Našla jsem si i pár komentářů jinde a zdá se, že v prvním díle se navíc ani nic moc nevysvětlí. Takže si přihřeju polívčičku a dávám odpad.

doktorking
doktorking
11.03.2013 2 z 5

zajímavý ovšem ne originální nápad a naprosto tuctové provedení,smutné je že těhle knížek je čím dál tím víc..

ESE
ESE
11.03.2013 odpad!

Koupil jsem jako e-book. Hledal jsem nějaké odpočinkové čtení ve stylu Kulhánka, našel jsem špatně napsanou slátaninu, která nedává smysl a byť se o to autor snaží, není ani vtipná. Dočetl jsem to do konce, abych knize nekřivdil, ale ani závěrečná bitva nebyla o nic lepší než zbytek knížky. Za mě 0 bodů.

lanusinka
lanusinka
31.10.2012 3 z 5

Nebylo to tak špatné, ale na tohle téma existují mnohem lepší knihy a lepší světy...

N10Tikky
N10Tikky
16.04.2012 1 z 5

Špatná, opravdu špatná kniha... :(
Nelogický děj, života neschopný svět, imbecilní dialogy...

Štítky knihy

vlkodlaci

Autorovy knížky

2011  45%Krvavá čepel

Kniha Krvavá čepel je v

Přečtených29x
Doporučených1x
Knihotéce57x
Chystám se číst14x
Chci si koupit2x