Jíme zdravě po celý rok

Jíme zdravě po celý rok https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423566/bmid_jime-zdrave-po-cely-rok-5fi-423566.jpg 4 32 11

Jíme zdravě série

< 4. díl >

Nejnovější kuchařka Jíme zdravě se vrací k úplným základům, kterými jsou sezónní suroviny typické pro českou krajinu. Pro každé roční období v ní najdete recepty z ingrediencí, které jsou v daném období běžně dostupné, a kuchařku tak budete moct využívat po celý rok. Na 400 stránkách najdete 160 receptů na zdravé a sezónní pokrmy, které jsou cenově dostupné, rychlé na přípravu a pochutná si na nich celá rodina. Po třech úspěšných kuchařkách jsme se rozhodli začít znovu od začátku, a využít sezónní české suroviny, které k nám nemusí cestovat přes půlku zeměkoule. Receptů bylo tolik, že jsme museli spojit dvě kuchařky do jedné, a vytvořit tak zatím naši největší a nejobsáhlejší kuchařku, která nese přezdívku „zdravá Bible“. Pro každé roční období jsme vybrali typické zástupce surovin, které jsou u nás běžně k dostání, a připravili z nich pro vás skvělé a zdravé recepty. Můžete se těšit na vydatné snídaně, jednoduché svačiny, sezónní polévky, rychlé obědy a večeře s masem i bez něj, a tradiční i netradiční sladké dobroty pro mlsouny. Tentokrát jsme navíc pozvali na pomoc i naše fanoušky, kteří nám pomohli všechny recepty ochutnat a otestovat.... celý text

roxy9413
roxy9413
04.05.2023 4 z 5

Recepty jsou překvapivě jednoduché a výsledné jídlo opravdu dobré. Ale...proboha kdo vymyslel to otočení knihy vzhůru nohama? Působilo to na mě tak, že se stala nějaká chyba v tiskárně. Kuchařka je díky tomu bohužel nepřehledná a je až otravné v tom hledat nějaké recepty.

Ran
Ran
21.01.2023 4 z 5

Kniha má hezké a jednoduché recepty. Návody na recepty jsou velmi přehledně napsané. Na knize se mi nelíbilo rozdělení vzhůru nohama.


adorjas
adorjas
20.12.2022 3 z 5

Prvé dve časti bavili viac, tu ma nejako "štvalo" to pretáčanie knihy, kde 2 ročné obdobia začínajú tak a druhé dve ročné obdobia začínajú opačne. Ak niečo hľadáte, napríklad konkrétnu stranu, tak je to riadne otravné.

attila1
attila1
07.08.2022 5 z 5

Skvělá kuchařka s jednoduchými zdravými recepty.
Potěšili mě recepty z batát a červené řepy. Vyzkoušeno a chutná,

Fiddis
Fiddis
27.05.2022 5 z 5

Není to klasická kuchařka, je o tom, jak můžu spotřebovat suroviny v jednotlivých ročních obdobích. Vyzkoušela jsem z ní už poměrně dost receptů, ale spoustu jich mám ještě před sebou. Krom dobrot se těším i jen listováním v ní.

killy
killy
03.09.2021 4 z 5

Kuchařky nekupuju, Fitrecepty mě ale zaujaly na Instagramu a nyní mám už 6 jejich knih. Jednoduché a celkem levné recepty, většinou mám všechny suroviny doma. Navíc je tam úžasná tabulka "co čím nahradit" pro lidi s různými dietami. Krásné fotografie jsou jen další plus. Doporučuji!

roso.mak
roso.mak
24.06.2021 2 z 5

Jako recepty dobré. Žádné exotické nebo předražené suroviny (a když, tak malo a snadno nahraditelne) a snadna priprava.

Co me ale priserne iritovalo je pocet porci. Cela serie kuchařek je prezentovaná jako vec k hubnutí. A ano. Pokud bychom dodrzovali pocet porci, tak zhubne kazdy.
Na osobu 80 gramu ryze? 100 gramu testovin? 80 gramu masa? Sorry, ale ja bych umrela hlady.

Chispa
Chispa
10.01.2021 1 z 5

Tak za me je tahle kucharka jedno velke zklamani. A to jsem se na ni taaak tesila! Naprosto souhlasim s jednim z komentaru nize, ze je priserne neprehledna - ano, je. Je rozdelena na 6 -7 surovin na rocni obdobi, coz mi prijde malo, cekala jsem spis ceskou sezonni zeleninu, hodne zeleniny. Pecene dezerty jsou sice asi zdrave, ale nejsou moc chutne, to se daji na internetu vyhledat daleko chutnejsi. Recepty nejsou moc napadite - michana vajicka s lososem, crumble, jogurt, kefir nebo zmrzlina s ovocem, spenatove smoothie, zeleny caj s broskvemi, zeleninove kremove polevky, nic moc salaty, hummus... Samozrejme nemuze chybet avokadovy toust a okurkova limca... Jenze to vsechno uz tu bylo a nepotrebujete si na to porizovat kucharku za 600Kc! Mozna pro desetiletou dceru... Pockejte... Hm, stejne ne-e... Take me neprijemne prekvapilo hojne pouzivani konzerv, jeste chapu plechovkova rajcata v zime, ale cpat do omacek kokosove mleko a kokosovy olej s tim, ze je to pro nasince zdravejsi, nez farmarske mleko od ceske kravicky, maslo nebo repkovy olej, tak s tim se fakt ztotoznit nemuzu... Podotykam, ze vege kucharka tohle fakt neni! Napada me, kolik lidi ty plechovky pak spravne vytridi? O nakladech na jednu porci nemluve... Draha kucharka pro naproste zacatecniky podlehajici modernim trendum, spis nez zdrave vareni, posilam dal, treba nekoho potesi, za me jen zabira misto v polici...:-(

Chytuš
Chytuš
13.09.2020 4 z 5

Opět výborné recepty na zdravá a chutná jídla. Tentokrát je kuchařka rozčleněna podle hlavních surovin, které jsou pro dané roční období typické. Potud pouze chvála a spokojené pomlaskávání...
Jedinou výtkou ke knížce je z mé strany příšerná nepřehlednost - jaro a léto jsou z jedné strany, podzim a zima z opačné strany kuchařky... V praxi to vypadá tak, že člověk prochází recepty jaro-léto, zhruba v polovině knihy si musí celou kuchařku otočit, aby si mohl prohlédnout recepty podzim-zima, které tak ale musí listovat vlastně pozpátku, pokud chcete dodržet souslednost časových období. Tahle "vychytávka" je pro kuchařku naprosto nevhodná - chápu snahu o originalitu, ale u něčeho, co má být maximálně přehledné, aby si spěchající kuchař(ka) co nejrychleji našel(našla) ten spávný recept, je to spíš hotová pohroma. Takže milí tvůrci, méně je někdy více, vaše recepty jsou skvělé a prodaly by knížku i bez zbytečných blbinek typu oboustranná kuchařka...

NymphMaeve
NymphMaeve
25.05.2020 5 z 5

Úžasné zdravé recepty plné chuti a inspirace. Jsem za to velmi vděčná a zatím jsem neuvařila jediný recept, který by nám doma nechutnal. A to ani příteli, který se zdravým surovinám delší dobu bránil, našel si cestu k batátům, čočce i celozrnnému pečivu a těstovinám. Jsem nadšená a děkuji za to!

Gibis
Gibis
24.01.2020 4 z 5

Opět skvělá kuchařka s jednoduchými zdravými recepty, tentokrát rozdělená podle jednotlivých sezónních surovin, které našemu tělu nejvíce prospívají právě v době, kdy jsou vypěstovány. Nechybí tabulka s návrhy jak nahradit ingredience, které doma nemáte, nebo je nepoužíváte. Takže bezva inspirace na zdravější vaření.