mili.h mili.h komentáře u knih

☰ menu

Někdo z nás Někdo z nás Kristýna Trpková

(SPOILER) Autorka napsala oblíbenou detektivní sérii, která mě minula. Proto jsem ráda, že mě neminula tato její nová kniha.
Do knihy jsem se od prvni stránky začetla a nemohla se odtrhnout. V knize nejsou žádná hluchá místa, rozhovory jsou zajímavé a děj rychle plyne. Někde v půli knihy mi došlo, co se vlastně stalo a upřímně říkám, že jsem z toho měla husí kůži a bála se toho, co si přečtu...

Knihu vnímám jako výpověď obětí domácího násilí. To, jak tyto děsivé a bolestivé zážitky mohou mít vliv na budoucí život týraných dětí. Člověk dokáže to špatně odsunout někam do šuplíku a ten nechat po desetiletí zavřený, ale pak stáčí jedna připomínka a vše je zpět. To, co vypadalo idylicky se najednou změní a celý život se otřese v základech a dokáže zničit i ty nejpevnější vztahy.
To, jak jedno špatné rozhodnutí ovlivní život několika lidí a jak tragické následky to může mít.

Knihu opravdu doporučuji. Vyvolá ve Vás tolik emocí, že vše budete zpracovávat ještě několik dní poté.

20.04.2024 5 z 5


Důvěřuj mi Důvěřuj mi J. Lynn (p)

Jako kniha se mi líbila, ne že ne. Ale přišla mi zbytečná. Nic nového jsem se v knize nedozvěděla. Rozhovorů s přáteli či rodinou bylo pomálu, takže více jsme se o dalších postavách nedozvěděli. Myslím, že kniha z pohledy Avery i Cama mohla být spojena v jednu a byla by to naprostá pecka. Ale samozřejmě připomenout si božského Cama stálo za to.

24.03.2024 4 z 5


Kontrakt Kontrakt Melanie Moreland

Naivní, nereálné, přeslazené.... prostě pohádka.
Jenže kdo by pohádky nemiloval,že?

A tato si za mě zaslouží 5 hvězd.
Bylo to neotřelé téma a to mě hodně bavilo, obě postavy jsou skvěle vykreslené a moc jsem si je oblíbila. Takze se vrhám na další díl.

18.02.2024 5 z 5


Můj bratr Můj bratr Karin Smirnoff

(SPOILER) Vždy, když si přečtu takto drsné rodinné drama, kde jsou děti týrány a zneužívány, vždy si vzpomenu na své rodiče a na to,jak krásné a bezstarostné dětství jsem se svými bratry prožila.
Ale teď ke knize, knih na toto téma je spousta, ale ještě nikdo do toho nedokázal vložit tolik mrazu a temna. Bylo to tak skvěle napsáno, že jsem cítila jak mi chlad prostupuje tělem a svírá srdce. Hlavní hrdinka Jana i její bratr jsou drsným dětstvím, tak poznamenáni, že nejsou schopni normálního vztahu. Janu jsem v knize chvíli litovala, chvíli ji milovala a chvíli ji nenáviděla. Ale přesto bych na ní nic neměnila, byla tak jiná než klasické hrdinky, bylo to velmi osvěžující. Kniha má spád, neustále se něco děje a nutí Vas to číst dál a dál.
Musím říct, že větší požitek z četby by umocnilo, kdyby kniha obsahovala interpunkční znaménka. Ale chápu, že je to autorky styl psaní a v dnešní době se chce autor něčím odlišit, přesto doufám, že další díl už čárky bude obsahovat :-)

04.02.2024 5 z 5


Drahá Avo Drahá Avo Ilsa Madden-Mills

(SPOILER) Přiznám se, že ve svém věku už romantické knihy s nactiletými postavami nečtu, ale přesto jsem neodolala, když jsem si tady přečetla ty pozitivní komentáře. A udělala jsem dobře!
Kniha mě oslovila hned první stránkou a nedokázala jsem se od ní odtrhnout a za dva dny byla přečtena.
Obě hlavní postavy jsem si hned oblíbila, Knox byl úžasný a laskavý muž a Ava neuvěřitelně silná žena. Kniha se mi líbila, protože to nebyla romantická Kniha o dvou nadržených puberťacích, ale o páru mladých lidí, kteří se ve svém věku museli vypořádat se znásilněním, smrtí, strachem, bolestí a nenávistí. A to co je v životě potkalo z nich udělalo na svůj věk silné a velmi rozumě smýšlející osobnosti. Miluji takto silné příběhy.

04.02.2024 5 z 5


Historky z Tinderu Historky z Tinderu Lucie Macháčková

Na knihu jsem se těšila jako malá holka, jelikož slečnu Macháčkovou sleduji jako stand-up komičku a je FANTASTICKÁ !!!! Kniha asi právě proto, pro mě byla zklamáním, protože už jsem spoustu historek slyšela z pódia. Několik příběhů jsem neznala a opravdu s chutí jsem se u nich zasmála.

27.06.2023 3 z 5


Obnažená Obnažená Sylvia Day

Všechny tři díly jsem již před nějakým časem dočetla, ale potřebovala jsem dostatečný odstup, abych všechny informace a pocity mohla strávit. Píši to jako hodnocení všech tří knih, protože se mi jednotlivé díly těžko rozdělují, beru je prostě jako celek...
Z počátku jsem si myslela, že půjde pouze o pohádku typu "jak se úžasný milionář, který se nechce vázat postupně zamiluje do úplně obyčejné dívky, která samozřejmě trpí nějakým komplexem či traumatem a samozřejmě si nezaslouží, aby ji někdo takový miloval. Zažijí pár bolestných situací, vyřeší nedorozumění a happy end je na světě"
Ano,přesně tohle jsem čekala, ale dostala jsem víc.... mnohem víc.
Příběh se rozjel už od první řádky a s postavami se seznamujete v průběhu knihy. Autorkou natolik propracované postavy, které se snaží vypořádat se svou minulostí, bolestí a traumatem z nich dělá natolik silné, charismatické a komplexní postavy, které buď musíte milovat nebo nenávidět. Mě si získaly oba, plně si mě omotali kolem prstu.
Autorka pro mě dokázala z něčeho předvídatelného udělat šifru mistra Leonarda. Knihy mě naprosto pohltili, jsou plné zvratů, nečekaných situací, neočekávaných zjištění .... Občas jsem měla pocit, že se řítím 220km/h do ostré pravotočivé zatáčky a nevím,zdali to ustojím...ano, zvládla jsme to, zalykám se blahem a prudce vydechuji úlevou. ..ale ne! to ještě není konec, protože před sebou spatřím další zatáčku, tentokrát horší, ostřejší a tak čekám a srdce se mi nakrátko zastavuje překvapujícím zjištěním, že zdaleka ještě není konec a čeká mě ještě dlouhá cesta do cíle plná ostrých zatáček, výmolů....
A přesně takhle jsem se cítila, když jsem knihy bez dechu hltala.
Knihy 100% doporučuji, jsou tak plné zvratů, intrik, překvapení a logických vyústění, že jsou to pro mě jedny z nejpřekvapivějších knih, co jsem kdy četla.
A upřímně se těším na čtvrtý díl, protože zůstalo tolik otazníků, které mi nedají spát, že snad začnu odpočítávat dny do jejího vydání. A co vím jistě? Že mě autorka ani tentokrát nezklame a já ještě zažiji nejedno překvapení.

06.04.2015 5 z 5


Osudová náhoda Osudová náhoda S. H. Kolee

Velice mila oddechovka, sice velmi predvidatelna, ale presto hezka. Poslouzila mi jako prijemny relax na nedelni odpoledne. Po jejim precteni se Vam na tvari rozlije okouzleny usmev a na chvili podlehnete iluzi, ze preci i pro Vas tam nekde musi byt takovy Caden....
Miloucke, dojemne, predvidatelne a presto moc hezke cteni :-)

05.04.2015 5 z 5


Nebezpečná láska Nebezpečná láska Kateřina Petrusová

Většina knih je tak předvídatelná. Už po přečtení anotace, nebo přečtení prvních stránek víte, co se bude dít.
Ale stejně na knihu vrhnete a doufáte, že se přece jenom něco stane.... něco neočekávaného.
Přesně tahle kniha se pro mě takovou stala.... nepředvídatelnou.
Kniha už mě po první stránce vtáhla do děje a s Paige velice sympatizovala. Už jen děj knihy je zvláštní - dospělý muž, se duševně vrací do svého dětství, aby se vyrovnal s traumatem - PANE JO!
A to jsem ještě netušila, co všechno se stane, jaké zvraty nastanou, co si všechno Paige vytrpí.
Za mě jedna z nejlepších knih, co jsem v poslední době četla (spolu s Než jsem tě poznala by Jojo Moyes),
děj mě tak vtáhl, že jsem zapomněla spát, jíst a přišla jsem pozdě i do práce, protože jsem se od knihy nedokázala odtrhnout.
Za mě určitě 100%, probudila ve mě emoce, které už ve mě dlouho žádná kniha nevzbudila ....nejedna slza mi skanula

05.04.2015 5 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Nevím ...Mám díru s srdci? Jsem rozervaná na kusy? ..., nevím, jak se vlastně cítím.
Myslím, že v životě ve mě žádná kniha nevyvolala tak silné emoce jako tato.
Čekala jsem jiný konec, čekala jsem happy end.... toto ne. Možná proto mě to tolik zasáhlo.
Nikdy jsem nic podobného nečetla a vím, že již číst nebudu. Pro mě 100% hodnocení.
Tak dokonalá charakteristika postav a vystižení emocí, až jsem se do Willa a Lou naprosto zamilovala....

05.04.2015 5 z 5


Stříbrná zátoka Stříbrná zátoka Jojo Moyes

Musím říct, že všechny knihy od Jojo Moyes jsem zhltla jedním dechem, až i na spánek jsem mezi stránkami zapomínala. Než jsem tě poznala mi zlomila srdce....
Ale nevím, tahle kniha je prostě jiná, jako by jí ani nepsala Jojo Moyes.
Jsem vášnivá knihomolka a ještě se mi nikdy nestalo, že bych nějakou knihu nedočetla, ale tentokrát jsem měla namále. V první polovině knihy jsem knížku asi třikrát odložila, ale nakonec jsem se dokopala k tomu, že jsem jí dočetla.
Přes úvodní rozpaky (asi 150 stran) jsem se přece jen začetla a druhá polovina knihy se četla sama.
Asi nejvíce mi vadilo, že kapitoly vyprávěli různé postavy. A bohužel mi přišlo, že nejméně prostoru v nich dostala Lisa, která v sobě skrývá nejvíce bolesti a tajemství.Hodně málo jsme se doslechly o jejich pocitech, o její bolesti o citech k Nickovi.... většinou to bylo zprostředkovaně přes jinou postavu. Zato do Hanny a Nicka jsem se zamilovala hned, ty nám své emoce, myšlenky, bolesti předkládali na stříbrném podnose...
Nemohu se dočkat další její knihy...

05.04.2015 4 z 5