Melanka13 Melanka13 komentáře u knih

☰ menu

Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

Na další díl jsem se těšila, jak malá holka a pak když přišel, tak jsem chvíli čekala, abych měla prostor číst (protože jsem se mezitím, než kniha vyšla stala podruhé matkou a nemohla jsem děti odsunout na druhou kolej :D), protože jsem tušila, že to budu chtít zase slupnout rychle.
Mně se kniha moc líbila. Nechci ji přirovnávat k předchozím dílům, protože je to zkrátka zase trochu někde jinde. Ale platí to, že Petra Stehlíková je geniální. Dokáže tak skvěle a čtivě popsat události a situace, že jsem se chvílemi přistihla, že ani nestačím otáčet stránky. Svět, který vytvořila je propracovaný a zajímavý. Hlavně závěr knihy jsem četla se zatajeným dechem... Prostě výborné čtení, upřímně mnohem lepší než předvádí velké množství zahraničních fantasy autorů.
Těším se na další díl a jsem zvědavá, kam nás příběh zavede. Doufám, že Petra a jejím prostřednictvím také Ilan, pětadvacítka a kapitán nás něčím potěší. :)

26.05.2021 5 z 5


Smrt před branami Smrt před branami Sabaa Tahir

Nebylo to vysloveně špatné, ale měla jsem pocit, že občas už autorka plní děj vatou, aby nahnala stránky. Podle mě nejslabší díl... což je škoda, protože rozjeté to měla pěkně. Myslela jsem, že už je to poslední díl. No holt si budu muset na závěr ještě počkat... jestli teda na tuhle sérii mezitím nezapomenu. :D

14.06.2019 3 z 5


Plamen v temnotě Plamen v temnotě Sabaa Tahir

Za me lepší než první díl. Autorka píše jednoduše a dobře se to čte.

14.06.2019 4 z 5


Jiskra v popelu Jiskra v popelu Sabaa Tahir

Jednoduše a čtivě psaná kniha, čtení především pro holky. Líbilo se mi, jak autorka popisuje dej z pohledu více postav. Bavilo mě to.

14.06.2019 4 z 5


Inheritance Inheritance Christopher Paolini

Nejlepší díl celé série. Čtení mě hodně bavilo a líbil se mi i konec.

11.04.2019 5 z 5


Brisingr Brisingr Christopher Paolini

Tento díl byl plný akce a celkově mě moc bavil.

11.04.2019 5 z 5


Eldest Eldest Christopher Paolini

Pro mě nejslabší díl celé série. Velkou část mi přišlo, že Eragon nic nedělá... :) ale později člověk zjistí, že to bylo kvůli něčemu důležité a puzzle zapadnou do sebe.

11.04.2019 4 z 5


Eragon Eragon Christopher Paolini

Hned od začátku hodně čtivá kniha. Poslední část pro mě trochu moc popisná, takže tam byly okamžiky kdy mě to tolik nebavilo. Ale celkově se mi knížka moc líbila.

11.04.2019 4 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Skvělé pokračování Naslouchače. Přečetla jsem opět jedním dechem. Nadchlo mě, že kniha je stále napínavá, má neotřelý příběh a nemá hluché pasáže. Moc se těším na pokračování! :)

13.01.2019 5 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Přečetla jsem knihu jedním dechem. Výborný příběh a skvěle propracovaný svět. Jsem ráda, že česká autorka napsala tak kvalitní fantasy.

13.01.2019 5 z 5