MadisonS MadisonS komentáře u knih

☰ menu

Záhada hotelu Winterhouse Záhada hotelu Winterhouse Ben Guterson

Jsem daleko za věkovou hranicí pro tyto knihy, ale i tak jsem si příběhy hotelu Winterhouse přečetla velmi ráda. Za dokonalou obálkou na mě dýchá „idylický svět“ a kdyby mi bylo dvanáct, rozhodně bych chtěla v takovém hotelu žít (vyjma té příšerné tragédie). Jedná se o určitý oddech od náročnější četby. Hlavně knihy s mapou, to je jasné ANO. Rozhodně doporučuji celou sérii.

25.05.2021 5 z 5


Nikdynoc Nikdynoc Jay Kristoff

Chvilku mi trvalo než jsem se do příběhu začetla. Politické, geografické a správní rozdělení místa děje je krapet složitější, ale postupem času se v tom dá vyznat. Příběh mě nakonec uchvátil a těším se na další pokračování.

Co mě opravdu štvalo, bylo rozdělení textu. Poznámky pod čarou byly mnohdy zbytečné a někdy se informace z nich daly normálně začlenit textu. A navíc i narušovaly plynulost textu. Dále rozdělení přítomnosti a minulosti bylo dle mého názoru nešťastné. Když je delší text napsaný kurzívou, čte se to zle a nešlo pomalu ani poznat, kde vlastně byla ta hvězdička. Dále pak když jsou čtyři slova napsána přes deset řádků s řadou mezer. Tyto úpravy textu nechápu a přišly mi naprosto zbytečné.

14.06.2020 4 z 5


Divomor: Síly, jež v sobě objevila Morrigan Crowová Divomor: Síly, jež v sobě objevila Morrigan Crowová Jessica Townsend

Coze je to kniha pro deti, naprosto me uchvatila :D. Bylo to napivane, velmi ctive a naprosto bozi. P.S.: pred touto knihou sem cetla knihu Stoparuv pruvodce galaxii a v obou se zminuje Betelgeuse.

15.01.2020 5 z 5


Mr. Holmes Mr. Holmes Cullin Mitch

Nemám ráda když autor používá postavy, které vytvořil někdo jiný. Dostala jsem tuto knihu dárkem. Kniha s příběhy Sherlocka Holmese nemá nic společného, avšak svou zápletkou má velmi silný příběh. Dlouho to ve mně zůstalo.

17.09.2019 4 z 5


Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Napínavý příběh přečtený na jeden záběr. Mega psycho co rozhodně nikdo by nechtěl zažít na vlastní kůži. Příběh je velmi dobře zpracován. Rozhodně doporučuji!

15.08.2019 5 z 5


Mapa dní Mapa dní Ransom Riggs

Náročnější se zorientovat v ději, protože od třetího dílu je to již delší dobu. Mám i dojem, že třetí a čtvrtý díl navazuje tak hodně zvláštně. Po počátečních nejasnostech jsem do děje plně začetla. Moc se těším na další pokračování.

07.08.2019 4 z 5


Sherlock Holmes pod lupou Sherlock Holmes pod lupou Ransom Riggs

Parádní oddechová kniha, kterou můžete mít rozečtenou delší dobu a nic se nestane. Mnoho zajímavých informací. Ideální velikost na cestovní. Rozhodně doporučuji.

07.08.2019 5 z 5


Porucha - Zprávy jednoho dne Porucha - Zprávy jednoho dne Christa Wolf

Koho by napadlo na tolik věcí se dá myslet během jednoho dne. Autorka popisuje své pocity a myšlenkové pochody v době čeká jak dopadne bratrova operace na pozadí "velkých věcí".

15.07.2019 4 z 5


Norsko v noci Norsko v noci Derek B. Miller

Až na ten příšerný product placement, to byla velice dobrá kniha. Naše rozhodnutí mají následky a zabývat se tím "co by kdyby" životy už nezachrání.

20.06.2019 4 z 5


Povoláni do zbraně Povoláni do zbraně Alan Dean Foster

Výborná kniha. Člověka to přinutí zamyslet se nad různými otázky. Jak bych popsal naši planetu, naše žití někomu kdo pochází totálně odjinud? Lze se považovat za civilizovanou rasu? Za jak velké bohatství jsem ochoten riskovat život v konfliktu, který se mě vůbec netýká? Udělal bych to i zadarmo, jen proto abych dobré straně pomohl zvítězit? A další.

29.05.2019 5 z 5


Koláč s kapkou jedu Koláč s kapkou jedu Alan Bradley

Suprové odreagování, co přečtete jedním dechem. Možná je to charakterizované jako pro děti, ale i dospělý člověk si rozhodně dobře počte.

14.05.2019 5 z 5


Cesta za tajemný Hvozd Cesta za tajemný Hvozd Paul Stewart

Pro mě absolutně nejlepší knihy. Četla jsem je jako dítě před těmi lety, kdy to u nás vyšlo a už tehdy jsem byla naprosto uchácena. Ten příběh je zpracován naprosto detailně. Ilustrace, které knihu doplňují, krásně dotváří celý příběh. A teď když jsem knihy četla jako dospělá, mám na ně jiný pohled. Dospělý člověk v tom vidí jiný význam, problémy se mohou zdát až skoro aktuální, akorát jsou aktéři podivuhodně pojmenováni. Rozhodně doporučuji.

20.11.2018 5 z 5