Záhada hotelu Winterhouse

Záhada hotelu Winterhouse https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/452114/bmid_zahada-hotelu-winterhouse-y5F-452114.jpg 5 72 14

Hotel Winterhouse série

< 3. díl

NEBEZPEČÍ, INTRIKY A MAGICKÁ MOC... STRHUJÍCÍ ZÁVĚR TRILOGIE WINTERHOUSE ALŽBETU ČEKÁ NEJlepší jaro v životě – přestěhovala se do hotelu Winterhouse za svým dědečkem a vše se zdá být dokonalé. Jenže nic netrvá věčně, a tak je spolu s Freddym vtažena do víru další záhady. Poté, co z hlubin hotelu zaslechnou hlas zlovolné Gracelly Wintersové, která už měla nadobro zmizet, je vše jasné: někdo se ji snaží znovu vyvolat na tento svět. Podaří se Alžbětě a Freddymu naposledy porazit Gracellu a ochránit hotel jednou provždy? Ben Guterson je autorem úspěšné knihy Hotel Winterhouse a jejího pokračování Tajemství hotelu Winterhouse. Byl nominován na Edgar Award a Agatha Award. Ben působil deset let v Novém Mexiku a Coloradu jako středoškolský učitel, poté strávil několik let u společnosti Microsoft. Žije poblíž Seattlu na úpatí Kaskádového pohoří.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CPress
Originální název:

The Winterhouse Mysteries , 2019


více info...

Přidat komentář

koppy
01.01.2024 4 z 5

Třetí díl byl pro mě dlouho rozvláčný, děj se začal roztáčet až ve druhé části. Vydržela jsem jen proto, že jsem byla zvědavá, jak celá série vyvrcholí. Ale četla jsem jako dospělák, cílová skupina mladých to možná uvidí jinak. Celkově byla pro mě tato trilogie milé vybočení do dětského světa plné hádanek, tajemství a kouzel.

Sandalkar
28.12.2022 5 z 5

Za me nejlepsi dil. Vse se propojilo, "pouzila" se vsechna jmena, dobro vyhralo a Winterhouse byl zachranen....jen ten recept na flurscheny mi chybi k dokonale radosti.


Inugoya
27.12.2022 4 z 5

Milé zakončení záhadologické série, které se neslo v duchu předchozích dílů.
Potěšily nové typy hádanek, krásné ilustrace i šťastný konec.

Tenhle díl byl sice míň dobrodružný, záhadologický a děsivý než ty předchozí, zato v sobě nesl krásné poselství.

K sérii se už asi nevrátím (neboť nejsem cílová kategorie), ale pokud někdy vyjde nějaké pokračování, ráda si ho přečtu.

zuzi1162
20.04.2022 3 z 5

Nejslabsi z cele serie, vlastne tam nebyla zadna infomrace, kvuli ktere by tato kniha vubec mela byt napsana. Sice jsme se s detmi dozvedeli par dalsich souvislosti, ale napinavost prvnich dvou dilu byla pryc.

Josh
20.01.2022 3 z 5

Poslední, třetí příběh opět rozvláčný, charakter postav se nezměnil - čtenář si už zvykl:o) Zápletky v ději odkazují na hodně postav, aby se přece jen nenudil. Hlavní hrdinka stále zvědavá a stále nedůvtipná, ale ony se ty zápletky nějak vyřeší zatímco se (děti) budou bát. Nebo ne? Závěr nepřekvapil, ne dospěláky. Co říci k trilogii? Počet stran autor splnil, zajímavost příběhu klesala, tak nejlépe zůstat u 1.dílu:o) A kouzla? to ať si každý udělá názor, za mne když už tak slovo záhada....

MadisonS
25.05.2021 5 z 5

Jsem daleko za věkovou hranicí pro tyto knihy, ale i tak jsem si příběhy hotelu Winterhouse přečetla velmi ráda. Za dokonalou obálkou na mě dýchá „idylický svět“ a kdyby mi bylo dvanáct, rozhodně bych chtěla v takovém hotelu žít (vyjma té příšerné tragédie). Jedná se o určitý oddech od náročnější četby. Hlavně knihy s mapou, to je jasné ANO. Rozhodně doporučuji celou sérii.

happy-smile
11.03.2021 4 z 5

Velmi pěkná kouzelnická série. Líbí se mi, že to je napsané tak nějak střízlivě a autor necítí potřebu vytvářet nějaké složizé kouzelnické prostředí. Tato série se bude líbit jak dětem, tak dospělým. Postavy si oblíbíte a příběh slupnete jako malinu.

IvetKl
16.02.2021 5 z 5

Jedna z nejkrásnějších sérií! Krásné dokončení bohužel posledního dílu.

Cernakocka09
07.02.2021 5 z 5

Zase skvělé. Bavilo mě to tak, že jsem se od toho nemohla odtrhnout. Trochu mi vadilo že Freddy už není co býval, ale zase vypátral stránku Karmínový skarabeus a tím se vytáhl. Celou dobu jsem čekala jestli se Alžběta s Freddym dají dohromady :-D. Líbilo se mi jak to dopadlo s Elanou, až na to jak skončila chudák Lena, i když to pro ni možná bylo určité vysvobození. Rozhodně doporučuji všem co se jim líbil minulý díl.

Orange8knihomol
06.02.2021 5 z 5

Nádherné pokračování příběhu o hotelu Winterhouse a jedné neobyčejné dívce - Alžbětě Somersové - nabírá konce! Tato kniha je primárně určena dětem od 9 let, což jí ale neubírá na kvalitě. Myslím, že především případní starší čtenáři ocení hrátky se slovy (kupř. anagramy a palindromy, které se zde v hojné míře objevují) a atmosféru knížky. Ben Guterson napsal úžasný příběh plný lásky, víry a přátelství, jejž doprovází originální ilustrace Chloe Bristol. Záhady, tajemství a intriky - to jest jasná ingredience Gutersonova receptu na napínavé čtení. :D DOPORUČUJI dětem i dospělým, každý si v Hotelu Winterhouse přijde na své. :-)

kolacky
12.01.2021 5 z 5

Tajný dopis malíře Rilleyho Grangera o hledání nápověd k záhadám je určitě hodně důležitý. Takže hurá do Výzvy!

Dela90
09.01.2021 5 z 5

Jedním slovem úžasná kniha. Dokonalá trilogie a napínavá až do konce. Třetí díl mě bavil asi nejvíce až se mi bude po postavách stýskat. Skvěle ukryté názvy kapitol ve větách. Napínavá magická zápletka vše okolo hříčky slov. Dokonalost, skvělý nápad.

Runningdog
01.01.2021 5 z 5

Třetí díl nijak nezklamal. Opět napínavé a chytré čtení. Mám ráda dobrý přehled v postavách a jejich vztazích, což bylo v závěru trošku obtížnější udržet. Rozuzlení nakonec nemělo chybu.
Jako dítě bych si to užila jste víc! Opravdu doporučuji.

Podle zakončení to vypadá, že se další díl nechystá. Doufám tedy, že se autor vrhne do nějakého dalšího projektu.

Ivuska.09
03.11.2020 3 z 5

Tuto sérii si užívám od samotného začátku. Nicméně musím přiznat, že tento díl mě bavil nejméně. I tak to ale pořád bylo skvělé čtení. A kdo má rád tajemství, záhady a hru se slovy, určitě si užije i tento příběh.

Autorovy další knížky

Ben Guterson
americká
2019  90%Hotel Winterhouse
2020  91%Tajemství hotelu Winterhouse
2020  90%Záhada hotelu Winterhouse
2022  80%Einsteinovi z Vista Point

Kniha Záhada hotelu Winterhouse je v

Právě čtených2x
Přečtených97x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených9x
Knihotéce81x
Chystám se číst31x
Chci si koupit12x
dalších seznamech1x