Lujda8752 Lujda8752 komentáře u knih

☰ menu

Dámský gambit Dámský gambit Walter Tevis

Šachy nehraju, ani trošku jim nerozumím a trochu jsem v začátku váhala zda tato kniha bude dobrá volba. Nakonec jsem se přece jen odhodlala knihu si přečíst a dobře jsem udělala. Krásný příběh dívky, která se nevzdala svých cílů a nenechala se společností přesvědčit že na to nemá nebo dokonce, že to pro ŽENU není vhodné a že je něco méně než MUŽ!!!! Už jsem viděla i seriál na Netflix, ale kniha je prostě kniha :-) Doporučuji

27.02.2023 5 z 5


Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

Zase nádherné čtení :-) Příběh Sophie byl napínavý až do konce. Tohle se prostě čte jedním dechem, nenechá vás to v klidu. Na tomhle příběhu se mi nejvíc líbilo, že Sophie otevřela oči a přestala se bát být tím kým doopravdy je a šla si za tím co chtěla získat. Opět všem doporučuji :-)

27.02.2023 5 z 5


Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Kavárna v Kodani, už jen ten název je zkrátka boží :-) okamžitě jsem se chtěla zabalit a odletět. Je to nádherné oddechové čtení, u některých pasáží jsem se zasmála u některých jsem si posteskla, že to tak nefunguje i v běžném životě :-) Každému doporučuji si uvařit kávu, sednout si pod teplou deku a příjemně si odpočinout u čtení této úžasné knihy.

27.02.2023 5 z 5


Pravidla moštárny Pravidla moštárny John Irving

Nádherná kniha, zpočátku jsem měla problém se začíst, ale pak mě kniha naprosto uchvátila a vysloveně jsem jí hltala :-). Příběh je nádherný a dojemný, některé pasáže bych řekla, že jsou zbytečně zdlouhavé, ale určitě to knize nijak neškodí :-) můžu tedy doporučit.

25.05.2022 5 z 5


Babička Babička Božena Němcová

Nemám co víc k této knize říct než, že je prostě úžasná :-) klasika kterou by měl přečíst opravdu každý.

05.04.2022 5 z 5


Život ve dvou Život ve dvou Nicholas Sparks

Tento žánr není úplně moje parketa, kniha je na můj vkus velice zdlouhavá. Knihu jsem četla strašně dlouho, protože mě moc nezaujala.

22.02.2022 2 z 5


Škola zázraků Škola zázraků Gabrielle Bernstein

Zajímavé čtení, ale úplně mě tato kniha nenadchla

22.02.2022 3 z 5


Světla zimní noci Světla zimní noci Pam Jenoff

Kniha je výborně napsaná a velice čtivá. Příběh je poutavý a zajímavý, příběh z cirkusového prostředí byl pro mě takový trochu pohled na svět z jiné strany. Přátelství, které vzniklo mezi ženami, které jsou každá úplně jiná, ale život oběma přinesl stejné utrpení je velice dojemný. Knihu jsme četla velmi ráda a můžu vřele doporučit.

22.02.2022 5 z 5


Dům na prahu noci Dům na prahu noci Catherine Banner

Řekla bych že této knize chybí takový ten "ŠMRNC" než jsem knihu dočetla, tak jsem mezitím stihla přečíst spoustu jiných knížek a moc se mi nechtělo k této knize vracet. Neřekla bych, že je špatná to určitě ne, najde si své čtenáře, ale mě moc nezaujala.

22.02.2022 2 z 5


Klíč k minulosti Klíč k minulosti Tatiana de Rosnay

Kniha, která mi vzala dech.... Krásně zpracovaná a moc dobře se četla, příběh je tak napínavý, že vás nutí neustále se vracet ke čtení aby jste se dozvěděli jak to se Sárou její rodinou a malým bratrem ukrytým ve skříni dopadne.
V knize se prolíná příběh Sáry a její rodiny, kteří byli odvlečeni nejdříve do prostoru Vélodrome d'Hiver kde se najednou shromáždí obrovská masa lidí a přežívají v otřesných podmínkách. Na druhé straně je zde popisován příběh novinářky Julie Jarmondové, která o tomto nešťastném utrpení píše článek aby se zbavila myšlenek na své nešťastné manželství. Ve snaze zjistit co se vlastně se Sárou stalo se pustí do pátrání.

22.02.2022 5 z 5


Jizvy na duši Jizvy na duši Sameen Ali

Na začátku jsem se nemohla pořádně začíst, ale pak přišel zlom a knihu jsem přečetla během chvilky. Je smutné že se tohle v těchto zemích děje takto mladým dívkám!!!! Kéž by měli všechny odvahu jako Sameem a vzepřely se svému osudu. Moc hezká kniha.

03.09.2021 5 z 5


Dívky od svaté Magdalény Dívky od svaté Magdalény V. S. Alexander

Ač je tato kniha vlastně o neskutečně otřesném příběhu, tak je naprosto úžasná. Je skvěle napsaná a člověka doslova pohltí. Nemohla jsem knížku pustit z ruky. Velice doporučuji přečíst.

03.09.2021 5 z 5


Nechtěné Nechtěné Emily Gunnis

Úžasná kniha, přečetla jsem ji jedním dechem :-) neustále mě nutila se ke čtení vracet. Příběh je smutná pravda o šílených skutečnostech, kterým může člověk jen těžko uvěřit! Přiměje člověka vcítit se do pocitu osob, kteří v knize figurují. Určitě se chystám na další knihy autorky Emily Gunnisové

28.05.2021 5 z 5


Slzy otců Slzy otců Eva Bacigalová

Pro mě úžasná kniha, která je bohužel pravdivá a smutná. Jako sociální pracovník, vím jak to v tomto oboru chodí a je hezké, že se lidé můžou alespoň přiblížit k tomu jak je tato práce náročná.

17.05.2021 5 z 5