LordCookie LordCookie komentáře u knih

☰ menu

Spáleniště: Zkouška Spáleniště: Zkouška James Dashner

Ze začátku musím říct, že jsem tuto knihu četla asi se čtyřletou odmlkou od prvního dílu, takže než jsem si znovu přivykla na postavy a jejich mluvu, dlouho mi to trvalo. Taky jsem samozřejmě měla určité mezery v ději. Každopádně mi to nevadilo, abych si knihu užila. Ke konci se mi sice děj zdál překombinovaný, ale za tu čtivost a napínavost si myslím, že jsou čtyři hvězdy akorát.

07.06.2019 4 z 5


Síla Síla Siri Pettersen

Boží. Úžasné zakončení celé triologie plné zvratů a nečekaných momentů. Moc se mi líbilo, jakým vývojem prošla hlavní hrdinka od začátku série až do konce. Kdyby autorka vydala ještě nějakou knihu, o tom co prožije Hirka po válce, určitě bych se do ní s chutí pustila. A jako vždy musím pochválit obálku knihy. :)

30.05.2019 5 z 5


Plíseň Plíseň Siri Pettersen

Plíseň jsem četla asi rok od přečtení prvního dílu. Do děje jsem se dostala téměř okamžitě a byla jsem schopná knihu přečíst do tří dnů. Kniha je velice čtivá a do konce čtenář neví jak to vlastně všechno je a komu věřit. Ale na druhou stranu stejně jako tomu bylo u prvního dílu mi vadilo, že autorka opakuje věci stále dokola, jako kdyby čtenář nedokázal udržet myšlenku déle než deset stránek. Taky mi celkem vadilo, že autorka představila náš svět jako svět bez Síly, plný odpadků a zvrácených věcí. V některých věcech se mé názory shodují a chápu, že severské státy jsou na to životní prostředí o trochu víc vysazený než jiné státy, ale i přes to si nemyslím, že by náš svět postrádal Sílu.
Každopádně hned po přečtení jsem se pustila do dalšího dílu a nemůžu se dočkat závěru celé série.

PS: Ještě musím pochválit obálku, která je stejně děsivě krásná jako u prvního dílu.

25.05.2019 4 z 5


Ódinovo dítě Ódinovo dítě Siri Pettersen

Od doby kdy byla kniha uvedena na trh jsem po ní pokukovala kdykoliv jsem přišla do knihkupectví, ale až teď jsem se odvážila ji koupit. Zaujala mě především svou obálkou. První polovina knihy mě hrozně nebavila. Byla plná názvů a osob a mnohdy u nich nebylo ani vysvětlení (významu jsem se někdy dovtípila až ve třetině knihy, někdy až ke konci knihy) a příběh byl zdlouhavý a docela nudný. Ale asi v polovině knihy došlo k zlomu a já nemohla od knihy odtrhnout oči, ikdyž to místy bylo trochu zmatené. Určitě si plánuji přečíst druhý díl a doufám, že bude alespoň stejně napínavý jako druhá polovina toho prvního.

12.11.2018 3 z 5


Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Je to úžasná kniha, která se čte úplně sama. Děj je po celou dobu velmi napínavý a ten konec stojí za to. Doporučuji.

02.09.2018 5 z 5


Divá Bára a jiné prózy (4 povídky) Divá Bára a jiné prózy (4 povídky) Božena Němcová

Po téhle knize jsem šáhla kvůli maturitě. Původně jsem myslela, že mě bude nudit a bude mi nepříjemný starší styl psaní. Ale je to velmi příjemné čtení a česká klasika. Nakonec jsem ráda, že ji mám na maturitním seznamu.

02.09.2018 4 z 5


Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

Společenstvo prstenu jsem se pokoušela číst už jednou (asi v 15 letech), ale skončilo to neúspěšně. Byl to pro mě ještě těžký text (dílo je totiž dost popisné) a pořád jsem si v hlavě představovala film. Kapitoly a jiné docela důležité úseky knihy, které ve filmu nebyly, jsem po nějaké době začala přeskakovat. A protože mě začínala nudit, odložila jsem ji.
Po nějaké době jsem se k ní vrátila, protože miluju ten příběh a bylo mi dost líto, že jsem jí takhle zavrhla. A zamilovala jsem si jí víc než jakokoliv jinou knihu. Více jsem se zajímala o Středozemi a kulturu, kterou v knize Tolkien popisuje. Vytěsnila jsem film z hlavy a dříve pro mě nudné pasáže jsem si užívala. Kniha je dokonalost sama.
Pán prstenů je pro mě prostě srdcová záležitost.

02.09.2018 5 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Miluju Harryho Pottera a proto jsem dlouho toužila po téhle knize. Ale dost mě zklamala. Podle mě tam bylo pár chyb v ději, což mi hrozně vadilo. Bylo to celkově uspěchaný a myslím, že Rowlingové nejspíš došli peníze, když nechala dopustit, aby vydali takovou slátaninu. Za mě obrovský palec dolu.

28.08.2018 1 z 5


Sněží, sněží... Sněží, sněží... Lauren Myracle

Popravdě řečeno do knihkupectví jsem původně šla koupit úplně jinou knihu, ale velice mě zaujal přebal knihy, což byl jediný důvod, proč jsem si jí koupila. A byla to chyba. Nejsem fanoušek Johna Greena a příběhy o lásce mě vážně moc neberou, takže jsem se měla raději řídit heslem: Nesuď knihu podle obalu. Přečetla jsem první příběh, který byl tak nechutně dokonalý a sladký, že jsem vůbec neměla chuť číst dál. Nějak jsem to překousla a dala šanci ještě druhému příběhu, ale přečetla jsem jen první 4 strany. Pak jsem knihu odložila a dala jí úplně nakonec mé knihovny, tak abych jí už nemusela vidět. Jediným pozitivem byla pro mě asi čtivost. Čte se rychle a lehce. Takže jde o super oddychovku, ale doporučila bych jí jen těm, kteří touží po příbězích o lásce a vánoční pohodě.

27.08.2018 odpad!