LolaSta LolaSta komentáře u knih

☰ menu

Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Parádní knížka o tom, jak se může život zamotat a kam vás všude zanést. Vtipné, čtivé, občas až těžko uvěřitelné, ale je to román a v románu je všechno možné. Za mě 1.

02.09.2015 5 z 5


Můj otec Kamil Lhoták Můj otec Kamil Lhoták Kateřina Tučková

Zajímavá knížka o pohledu syna do života svého otce malíře a grafika Kamila Lhotáka. Původně jsem si myslela, že kniha bude o životě Kateřiny Tučkové, ale tak to není. Každopádně mohu doporučit, je doplněna ukázkami kreseb Kamila Lhotáka st. a člověk se dozví spoustu věcí o jeho životě, přátelích, rodinných a pracovních vztazích atd.

02.09.2015 3 z 5


Mnich, který prodal své ferrari Mnich, který prodal své ferrari Robin S. Sharma

Moje první kniha od tohoto autora a vůbec new age. Knížka se mi líbila, i když žádné světoborné novinky jsem se nedozvěděla. Je ale psaná velmi čtivě a pro mě záživně. Líbila se mi, ale věřím, že chlapi (většinu) asi neosloví.

09.08.2015


Sběratel kůží Sběratel kůží Jeffery Deaver

Lincoln nemá chybu, napínavá knížka od začátku do konce. Občas se mi zdál děj už trošku neuvěřitelný (např. když Amélie potká náhodou pachatele v nemocnici) a překombinovaný (zápletka s Hodinářem), ale to je prostě Deaver. Mám od něj přečtené všechno a vždycky se těším na další novinku.

09.08.2015 5 z 5


Za bílého dne Za bílého dne Mary Higgins Clark

Mary Higgins je skvělá, mám od ní přečtené skoro všechno a zatím mě nezklamala. Tato knížka potvrzuje, že autorka rozhodně nepatří do starého železa :-)
Umí vylíčit postavy, charaktery, děj se žene kupředu a člověk musí číst dál a dál. Za mě palec nahoru!

19.07.2015 5 z 5


Sestra Sestra Rosamund Lupton

Zvláštním stylem napsaná knížka, hlavní hrdinka mluví ke své mrtvé sestře a vypráví jí celý příběh o tom, jak ji hledala, spolupracovala s policií, jaký spolu měly sestry vztah atd. Nemůžu říct, že mě chytila od první stránky, ale podle mě je to právě tím zvláštním způsobem vyprávění. Každopádně se člověk postupně dozvídá, co stálo v pozadí zmizení sestry a nedá mu to a musí číst dál a dál. Knížka pro mě nebyla žádná velká bomba, ale ani propadák.

29.06.2015 3 z 5


Démoni Démoni Karin Slaughter

Zase to byl masakr, nechápu, kam na ty zápletky autorka pořád chodí :-)
Mám od ní přečtené téměř vše a vždycky mě to rozuzlení dostane. Doporučuji.

23.06.2015 5 z 5


Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Moc dobrá knížka, přečetla jsem ji na jeden zátah. Trochu kombinace Monyové a Viewega, velmi čtivě napsané, ze života, člověk se nemůže odtrhnout.

24.05.2015 5 z 5


Noc předtím Noc předtím Lisa Jackson

Lisa nezklamala, od druhé půlky už jsem začínala tušit, kdo za tím vším stojí. Napětí od začátku do konce. Doporučuji.

24.05.2015


Vlastní spravedlnost Vlastní spravedlnost Camilla Läckberg

Camilla jako vždy nezklamala. Knížku jsem přečetla jedním dechem, napínavý příběh od začátku do poslední stránky, člověk se nenudí a myslí jen, jak to asi dopadne.Můžu doporučit.

12.05.2015 4 z 5


Až na vrchol hory Až na vrchol hory Arne Dahl (p)

Musím říct, že je to snad první knížka, kterou jsem nedočetla. Několikrát jsem se pokusila navázat, ale drhlo to a musela jsem se do čtení vyloženě nutit. Zápletka mě nezaujala, rozvláčný popis a v osobách jsem se pomalu ztrácela, takže jsem tuto knížku odložila. Za mě nejhorší severská krimi, možná kdybych vydržela do konce, měla bych jiný názor.

06.05.2015 1 z 5