Můj otec Kamil Lhoták

Můj otec Kamil Lhoták https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/255778/bmid_muj-otec-kamil-lhotak-255778.jpg 4 41 4

Beletrizovaný životopis malíře Kamila Lhotáka je nazírán očima jeho syna, Kamila Lhotáka mladšího. Sleduje otcův život, s nímž jej v prostoru jednoho bytu prožíval až do své pozdní dospělosti, a to v oddílech nazvaných Kamil Lhoták a Kamil Lhoták, Kamil Lhoták a ženy, Kamil Lhoták a přátelé, Kamil Lhoták a stroje. Knihu doprovází řada barevných reprodukcí – deníkových ilustrací, které pocházejí z malířova deníku, který měla doposud možnost spatřit jen úzká skupina blízkých přátel.... celý text

Přidat komentář

lencin
27.09.2020 5 z 5

Vzpomínky na otce očima syna. Doplněno obrázky z deníku. Zajímavé švědectví doby.
(2013)

Lenka4
26.08.2018 3 z 5

František Dvořák a Adolf Branald ve svých dílech o Kamilu Lhotákovi citují některé vzpomínky jeho syna, a to velmi lákavě. Kamil Lhoták ml. upozorňuje už v úvodu, že nemá literární nadání, text to bohužel potvrzuje. Nicméně jde o další úhel pohledu na osobnost jednoho z nejvýraznějších českých malířů. Domnívám se, že nejlépe a nejobsáhleji představuje život a hlavně tvorbu Kamila Lhotáka ve své knize František Dvořák.


aralka
11.12.2016 4 z 5

Od knihy jsem očekávala , že se trošku seznámím s postavou a životem malíře a grafika Kamila Lhotáka a moje očekávání splnila...... dozvěděla jsem se spoustu zajímavostí, které utkvěly v paměti jeho synovi, který vlastně o životě se svým otcem vypráví..... jaký byl Kamil Lhoták otec, jaký byl manžel, jeho záliby, jeho přístup k tvorbě, jeho neuvěřitelná preciznost při kresbách motorek atd. Kniha je proložená množstvím kreseb a deníkových zápisků, což knihu oživuje a dává šmrnc, beze sporu to byl výjimečně talentovaný člověk!! Kniha je podle mě dobře napsaná, dávám 4 hvězdičky :-)

LolaSta
02.09.2015 3 z 5

Zajímavá knížka o pohledu syna do života svého otce malíře a grafika Kamila Lhotáka. Původně jsem si myslela, že kniha bude o životě Kateřiny Tučkové, ale tak to není. Každopádně mohu doporučit, je doplněna ukázkami kreseb Kamila Lhotáka st. a člověk se dozví spoustu věcí o jeho životě, přátelích, rodinných a pracovních vztazích atd.

Štítky knihy

Kamil Lhoták, 1912-1990

Autoři knihy

Robert Hédervári
česká, 1968
Kateřina Tučková
česká, 1980
Kamil Lhoták ml.
česká, 1941

Kniha Můj otec Kamil Lhoták je v

Přečtených36x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce4x
Chystám se číst26x
Chci si koupit8x