LilyLake LilyLake komentáře u knih

☰ menu

Jana Eyrová Jana Eyrová Charlotte Brontë

Ač chci napsat svůj názor, nevím co říci. Kniha mě tolik vzala za srdce. Nemohla jsem se od ní odtrhnout. I když mě nejprve zarazil styl psaní (čtu především realismus a naturalismus), poté jsem si zvykla a moc se mi líbil. Kniha byla zvláštní a komu se dostane pod kůži v životě na ní nezapomene. Tedy alespoň já ji přečetla před třemi dny a nemohu na ten příběh přestat myslet. Bylo to nádherné, živé, čtivé, místy smutné (u některých pasáží mě tekly slzy. Hlavně za začátku když byla ve škole) a pro mě nepopsatelné. Nedá se to slovy vyjádřit.

24.04.2015 5 z 5


47 Róninů 47 Róninů Joan Carol Dennison Vinge

Opravdu krásná, nádherná kniha o strhujícím příběhu 47 oddaných mužů. Velmi procítěný příběh zobrazující důležitý kus dějin Japonska.

03.12.2014 5 z 5


Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

Popravdě nevím ani co bych měla k tomuto dílu napsat. Slovy se to popsat nedá. Je to nejlepší kniha kterou jsem kdy četla. Obsáhlý děj a počet stran mi vůbec nevadí. Kniha si mě udržuje neustále u děje, nedá se přestat číst. Je fakt úžasná. Závidím autorovi jeho představivost a osobnost. Jelikož se ve většině případů autorův charakter odrazí v jeho díle pan Martin musí být velice úžasný člověk. Ta kniha je fakt skvělá. Jak tu píše většina lidí, také jsem ji začala číst až po shlédnutí tří sérií seriálu a je opravdu úžasná. Těším se na další díly, které budou stejně skvělé. Smekám před autorem.

09.02.2014 5 z 5


Róninova milenka Róninova milenka Laura Joh Rowland

Opět krásná kniha od této vynikající autorky. Celé čtení je úžasné a napínavé. Velice mě překvapil závěr celé série. Přála bych si aby autorka napsala ještě pokračování.

03.11.2013 5 z 5


Carrie Carrie Stephen King

Musím říci, že kniha mě velice překvapila. Byla daleko lepší než film. Byla krásně napsaná a líbil se mi styl, který autor střídal mezi příběhem a jednotlivými úryvky z knih :)

03.11.2013 5 z 5


Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien

Bohužel jsem došla ke knize až po shlédnutí prvního dílu filmu. Kniha se od filmu v některých pasážích hodně liší. Například v ní nefiguruje linie Aroga Znesvětitele, na němž je postavena část filmové linie. I přes tyto odlišnosti je kniha velice nezapomenutelná. Moc se mi líbila stejně jak trilogie pána prstenů. Krásné vyprávění spojené s nekonečně úžasným světem. Jediné co mě na knize vadilo byl konec, kdy zemřela moje nejoblíbenější postava. Po tomto zjištění jsem knihu naštvaně odložila, ale poté jsem jeho smrt překousla a ke knize se zase vrátila. Kdo si tuto postavu oblíbí bude nemile překvapen, ale to je můj subjektivní názor. Někomu to třeba vadit nemusí a knize to samozřejmně na kvalitě neubírá.

16.10.2013 5 z 5


Ve stínu erbu Ve stínu erbu Hana Marie Körnerová (p)

Velice zajímavá kniha lišící se od četby, kterou jsem od autorky četla. Zajímavý příběh, ale na opačnou stranu velice krutý osdu hlavních postav.

06.10.2013 5 z 5


Setkání v Opeře Setkání v Opeře Hana Marie Körnerová (p)

Kniha se mi líbila. Klasické dílo z autorčina pera

18.09.2013 4 z 5


Dům U Tří borovic Dům U Tří borovic Hana Marie Körnerová (p)

Opět další mistrovské dílo paní Körnerové. Kniha je velice čtivá a má poutavý napínavý příběh. Vřele doporučuji

18.09.2013 5 z 5


Dívka z nočních můr Dívka z nočních můr Kendare Blake

Kniha měla pěkný příběh. Krásně navazaovala na knihu první. Příběh byl svěží a četl se sám. Od začátku jsem nedočkavě čekala jak to dopadne. Jediné co se mi na knize nelíbilo je způsob, kterým je napsána. Je hodně strohá a popis z pohledu první osoby je velice zvláštní.

11.09.2013 4 z 5


Pilíře země Pilíře země Ken Follett

K této knize se pořádný komentář dát nedá. Mám za sebou přes 2000 přečtených knih, ale ještě jsem se nesetkala tak s úžasným dílem. Tloušťka knihy mě vůbec nevadila. Má přesně to co jsem u ostatních knih postrádala. Barvitě popisuje dobu ve které se nacházíme. Přesně ty detaily, které autor popisuje mě u ostatních knih chybí. Když jsem četla poslední stránku, bylo mi velice líto že kniha dále nepokračuje. Bylo to nejlepší dílo se kterým jsem se kdy setkala. Už se těším až si od autora koupím další knihy. Tato kniha by měla dostat ocenění stejně jako autor Ken Follett. Před jeho telentem smekám.

05.09.2013 5 z 5