Lena1975 Lena1975 komentáře u knih

☰ menu

Madame du Barry Madame du Barry Jacques de Saint Victor

Zajímavé čtení, sice jsem se v postavách kolem Ludvíka XIV - jeho ministrů, kancléřů, přátel, gardistů trochu ztrácela, ale celkově knihu hodnotím jako zdařilou. Ve všech ostatních knihách jsem kolem Ludvíka XIV přečetla se o madam du Barry zmiňovalo jen okrajově a tak jsem se o jejím životě dozvěděla něco víc.

27.04.2021


Moje malá Sára Moje malá Sára Fabienne Brin

První čtvrt knihy zajímavé čtení, pak 3/4 zdlouhavé tlachání o ničem a pořád dokola, už to unavovalo, ale člověk čekal kde ho najdou.

08.04.2021


Mercury a já Mercury a já Jim Hutton

Krásně napsaná kniha, plná emocí.

31.03.2021 5 z 5


Král a kancléř Král a kancléř Jean Plaidy (p)

Přečetla jsem od této autorky již několik knih, proto jsem dala na recenze i u této knihy. Bohužel musím konstatovat, že nic horšího jsem nečetla, se sebezapřením jsem přečetla do poloviny knihy a nějaký děj stále nikde, takže končím.

16.02.2021


Freddie Mercury: Bohémská rapsodie jednoho života Freddie Mercury: Bohémská rapsodie jednoho života Lesley-Ann Jones

Opravdu moc pěkné čtení.

04.02.2021 5 z 5


Travička Kateřina: Prokletý rod Medici Travička Kateřina: Prokletý rod Medici Jean Plaidy (p)

Úžasná historická trilogie.

27.11.2020


Hřích a zatracení Hřích a zatracení Fadia Faqir

Téma by nebylo špatné , ale kniha je psaná tak, že přeskakuje z minulého do současného kolikrát i po odstavcích, takže člověk už neví kde je. Kniha mě tímto způsobem psaní vůbec nebavila, nedočetla jsem .

27.11.2020


Kněžna Kněžna Danielle Steel

Ze začátku mě kniha bavila, zajímavé téma, zase jsem se něco dozvěděla z historie, ale konec už byl taková červená knihovna.

14.10.2020


Dvojí tvář požehnání Dvojí tvář požehnání Danielle Steel

Jsem zklamaná. Četla jsem od této autorky pouze Kněžnu, která vycházela ze skutečných událostí v carském Rusku. Sice styl psaní vyloženě pro ženy, ale budiž....tak jsem si řekla, že zkusím ještě něco od této autorky, kniha Dvojí tvář požehnání mě však zklamala - červená knihovna....ona chce být těhotná, ona nemůže být těhotná a ona nechce být těhotná a pořád dokola, ani né v polovině už jsem tím byla víc než unavená...

14.10.2020


Krvavý Karlštejn Krvavý Karlštejn František Lev

Přijde mi to jako by někdo ve stručnosti okopíroval Čachtickou paní...

08.07.2020


Majáda, dcera Iráku Majáda, dcera Iráku Jean Sasson

Vězenkyně z Teheránu byla zajímavější, v této knize je příliš irácké politiky, která mě zase až tak nezajímá.

20.04.2020


Arabka Arabka Alicia Erian

Větší blbost jsem už hooooodně dlouho nečetla. Pocity teenagerky popisované celou knihou a stále dokola. Příběh o nošení tamponů, vložek, rostoucích prsou....v polovině knihy už mě to tak nebavilo, že odkládám....

07.03.2019


Slzy ticha Slzy ticha Mende Nazer

Přesně tak to dopadne, když někdo chce napsat pokračování knihy za každou cenu. První díl se mi líbil moc, proto jsem doufala i přes nevelkou chválu tady, že druhý díl bude stát za přečtení, nestojí... bohužel už nebylo o čem psát, zdlouhavé popisování toho jak si prohlíží fotky, jak se nasmějou tomu, že maminka na fotce drží noviny a popisování podobných nesmyslů - děs a hrůza.

14.02.2019


Upálená zaživa Upálená zaživa Souad

Neuvěřitelný, těžko pochopitelný příběh, kniha se čte moc dobře, jen v polovině, kdy došlo k tomu nejhoršímu jsem měla chvíli chuť ji dál ani nečíst....pro tu hrůzu co musela ta dívka zkusit.

31.01.2019


Panenky z ráje Panenky z ráje Barbara Wood

Knihu jsem si koupila dle kladných recenzí, ale čekala jsem úplně něco jiného. Přišerně nudné, nezáživné, takové "kvákání o ničem".

16.01.2019


Bílá Masajka Bílá Masajka Corinne Hofmann

Kniha je pěkně napsaná, moc zajímavý příběh ač těžko pochopitelný. Pustila jsem se i do druhého dílu, abych věděla jak bude život Corinne pokračovat, ani tato kniha nebyla špatná, ale objednávku třetího dílu už jsem zrušila, protože druhý díl ke konci začínal nudit a bylo vidět, že sama spisovatelka už se musí nutit do něčeho co by alespoň trochu zaujalo.

30.11.2018


Děti si vzít nenechám Děti si vzít nenechám Donya Al-Nahi

Moc nevěřím tomu, že je psáno podle skutečnosti, přečetla jsem na toto téma nespočet knížek . Jednak vše popisuje povrchně nejde do detailů takže kniha příliš nezaujme ,ale hlavně to jak jednoduše vozila/únášela děti z islámských zemí - přijela, odvezla /ještě v doprovodu kámošky, nebo děti vyjížděly na cizí pas - vždyť tak to tam vůbec nefunguje...takže u mě nazažiješ - nevíš...

29.11.2018


Provdaná proti své vůli Provdaná proti své vůli Lajla

Přečetla jsem s touto tématikou hodně knih, tato je však nemastná, neslaná. Arabská žena, Arabská dcera, nebo Deník princezny Sultany mnohem lepší....

17.09.2018


Útěk z afrického pekla Útěk z afrického pekla Barbora Koudelková

Kniha se čte velice dobře. Když jsem na přebalu knihy četla, že je kniha napsána dle skutečného příběhu a následně tento příběh četla, ještě stále jsem nevěřila, že by se tento příběh ve skutečnosti odehrál, říkala jsem si "reklama", aby přitáhla více čtenářů, když jsem si však na netu našla něco o samotné autorce, teprve jsem začala věřit, že skutečnost byla předlohou k této knize....opravdu těžko uvěřitelné že je někdo: naivní - je slabé slovo, ale tak úplně blbý jako to děvče...toto snad člověk zdravého rozumu neudělá ve 20,30,40 i kdyby byl záláskovaný po uši...dokud jsem v knize neobjevila foto jejího "černého prince" říkala jsem si, že to musel být alespoň černoch, který má velké charisma, navíc nádherný chlap.. naopak z něho šla hrůza a strach na první pohled....

12.09.2018