Provdaná proti své vůli přehled

Provdaná proti své vůli https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30401/mid_provdana-proti-sve-vuli-Wlg-30401.jpg 4 162 162

Vydáno ve spolupráci s Marie-Thérèse Cunyovou. Příběh odehrávající v muslimské rodině původně z Maroka, nyní žijící ve Francii, vypraví dívka jménem Lajla o všech svých útrpách jaké jen může muslimská dívka zažít.

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Mariée de force , 2004


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Provdaná proti své vůli. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (41)

Rapeh
27.12.2023 3 z 5

Zajímavé čtení, nepochopitelné pro nás, ale denní chléb muslimské komunity. Je úplně jedno v kterém státě vyrůstají. Bohužel integrace není možná, protože lpí na svých tradiční hodnotách.

nicolettkaa
22.03.2023

Knihu jsem četla už podruhé a teda zřejmě už naposledy. Pro naši kulturu je to naprosto nepochopitelné. Pro tu muslimskou denní chléb. Hlavně ať tě manžel neopustí, to že tě psychicky i fyzicky týrá je vedlejší. (No i když tohle se možná děje i tady.) A ještě navíc ta jeho matka, no to byl dáreček.


PavlaA
15.03.2023 5 z 5

Achjo co k tomu napsat? Pro nás Evropanky je způsob tohoto žití nepochopitelný. Jsme prostě vychovávané jinak než muslimské dívky, které jsou pod vlivem Koránu a staletých tradic. Nakonec jsem ráda, že Lajla vybojovala aspoň kousek svoji vytoužené svobody. Ale za jakou cenu? Prožila si hodně a do smrti bude nést následky, hlavně psychické.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Provdaná proti své vůli v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených264x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených12x
v Knihotéce75x
v Chystám se číst36x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech3x