Provdaná proti své vůli
kniha od: Lajla
KoupitKoupit eknihu
Vydáno ve spolupráci s Marie-Thérèse Cunyovou.
Příběh odehrávající v muslimské rodině původně z Maroka, nyní žijící
ve Francii, vypraví dívka jménem Lajla o všech svých útrpách jaké jen může
muslimská dívka zažít.
Literatura naučná, Biografie a memoáry
Vydáno: 2005, Ikar (ČR)
Mariée de force, 2004
Komentáře (36)
Kniha Provdaná proti své vůli

Táto kniha je naozaj zaujímavá na čítanie,hlavne preto, že sa z nej dozviete veľa o kultúre iného národa.Možno sa budete snažiť pochopiť ich spôsob života,ale márne.Mňa ako modernú a emancipovanú európanku tento príbeh pobúril,dočítala som ju však do konca.Teraz čítam Upálená za živa,ktorá je akoby jej dvojčaťom a už ma jej pasáže tak neprekvapujú.Určite túto knihu odporúčam.❤
Ďalšie moje recenzie na knihy istagram: majusikboxxy ♡

Strašné, ale bohužial, zvyky, tradície alebo náboženstvo je divné. Aj keď sa Leila narodila vo Francúzsku, tak rodičia dodržiavali stále svoje arabské zvyky a tradície. Aj sa čudujem, že toľko vydržala. Aj keď Leila bola rebel, tak proti názoru rodičov sa postaviť nevedela a napriek tomu sa proti svojej vôli vydala :-(

Děs a hrůza, kult mužů, šílené náboženské tradice - nulové hodnoty a korán, samé lži, podvody .... fakt síla, snad si každý svoji kulturu bude pěstovat tam u sebe....

Neuvěřitelná kniha - dlouho ve vás bude doznívat. Podobných knih s touto tématikou jsem již četla řadu, ale tato je z pohledu "evropské muslimky" (narozené a vychované ve Francii) pohled z tohoto úhlu nebývá tak častý. O to víc je tato kniha šokující.

Neuvěřitelné čtení. Přečetla jsem knihu jedním dechem. Zajímavý vhled do života muslimských dívek, pohled na jejich mentalitu a styl života. Určitě doporučuji.

ˇPřečteno už před delší dobou a naprosto mě to tehdy šokovalo i téměř uzemnilo.

Knih s podobnou tématikou je v poslední době na trhu až moc .... Tahle mi přišla nějak méně uvěřitelná. Pošlu ji asi dál ....
Doporučujeme

Štítky
muslimské ženy domácí násilí Francie přistěhovalci, imigranti domluvené manželství
Autor knihy
Kniha Provdaná proti své vůli je v
Právě čtených | 1x |
Přečtených | 244x |