Kůň669 Kůň669 komentáře u knih

☰ menu

Dívka, která upíjela měsíc Dívka, která upíjela měsíc Kelly Barnhill

Četlo se to špatně. Ne tak jako styl, kterým byla knížka napsaná jako neustálým opakováním všeho. Věty, popisy, připomínky, dialogy, u kterých se jen prohodili postavy, které mezi sebou mluvili... Celkově vzato se ve většině knihy nic neděje. Až v poslední třetině, kterou ale neopouští ono chronické opakování.
Jedna hvězdička za babičku Xan.

14.04.2024 1 z 5


Démon z lesů Démon z lesů Leigh Bardugo

K plnému docenění mi nejspíš chybí knižní série Grisha. Ale příběh mě bavil a kresba je moc povedená. Jen mi přijde, že je knížka dějově krátká. Nemá moc vaty nebo hluchá místa, přesto si myslím, že napsat to jako povídku by bohatě stačilo.

15.03.2024 3 z 5


Nikdykde Nikdykde Neil Gaiman

(audiokniha) Začátek mě navnadil a chytl, ale nemůžu si pomoct, že postupem času moje nadšení vyprchalo. Stalo se to pro mě příliš zmatečné a nepřehledné. V některých ohledech mi to přišlo i nedotažené. Možná mi ani moc nepomohlo, že jsem se s dvěma hlavními postavami nedokázala nijak zvlášť sblížit.
Přesto je knížka napsaná a audioknižně zpracovaná dobře. A i když mě neoslovil Richard ani Dvířka, bavila jsem se ve scénách s markýzem de Carabas a našimi dvěma padouchy.

15.03.2024 3 z 5


Recept na lásku Recept na lásku Jarrett Melendez

Čekala jsem něco jiného. Je to na můj vkus příliš naivní a postavy a jejich vývoj poněkud plochý.

15.03.2024 2 z 5


Troll Troll Matthew A. Clarke

Knížka začíná jako příběh o šikaně a postupně se přelévá do teritoria bizáru a absurdního humoru. Přelitím z vážnosti do absurdity by se dalo říct, že sám autor trollí svoje čtenáře. A já se přitom skvěle bavila.

15.03.2024 5 z 5


Ilustrované pohádky o zvířatech Ilustrované pohádky o zvířatech neznámý - neuveden

Asi až na jednu pohádku, tak jsou ilustrace moc hezké a povedené. Psaná část pohádek je tak půl na půl. Zejména kvůli kostrbatosti slohu v některých částech.

06.12.2023 3 z 5


Poutník z Mohameda - Alláhův hněv Poutník z Mohameda - Alláhův hněv František Kotleta (p)

(SPOILER) POUTNÍK Z MOHAMEDA:
Začalo to velice slibně a zlom přišel na Zemi při útěku z otroctví. Náhodné utíkání (Fajn, nad tím se dá zavřít oko. Nevěděl, kam jít), náhodní získání vhodných známých. Stokrát scéna, kdy Daniel je v bezvýchodné situaci, vzdává se, a nakonec jej přece zachrání pěst nebo jiná kulka. Jako v počítačové hře. Ztratilo se veškeré napětí, protože hlavní postavě vlastně nikdy skutečné nebezpečí nehrozí. Každé další přesunutí na jiné místo je dáno stylem „Tak já to tam prostě vlípnu“. Do toho náhodný side quest běž vystřílet policejní stanici.
Je spousta věcí, která šla vynechat nebo prostě jen zkrátit. Teda kromě cucání cigaret. Je jasné, že si každý drsný muž v drsné literatuře potřebuje zařídit kancerózu plic v konečném stádiu ještě před polovinou knihy.
Naději jsem ještě měla při závěrečné bitvě, u nových technologií židovských lodí. Všichni totiž střílí torpéda a pálí z kulometů a dál se s vývojem nepohnuli. A židé konečně připravili nové zbraně, kterýma je strčej do kapsy! Lepší torpéda!!!

ALLÁHŮV HNĚV
Nepřečteno a v blízké době to neplánuji.

06.12.2023 1 z 5


Trhlina Trhlina Jozef Karika

(SPOILER) Poslouchala jsem audioknihu. Bylo to napínavé, tajemné a mělo to skvělý spád. Popsání ztráty reality a racionality při prozkoumávání Tribečské záhady, dostane čtenáře na místo, kde si vlastně sám není jistý, kde stojí.
To anebo drogový trip jednoho mladíka při kempování v lesích.
Nemůžu se rozhodnout, protože závěr je takový nijaký. Z ničeho nic vyjde do ztracena. Po napínavé jízdě je to taková "mlem" tečka na konci.

12.10.2023 3 z 5


Rudý vrabčák Rudý vrabčák František Kotleta (p)

Spíš čtyři a půl hvězdy, ale zaokrouhlím to. Začátek byl takový nijaký, ale pak se vše zase vše klasicky rozjelo a já si mohla vychutnat Legii plnými doušky. I když hodnotím jako nejslabší díl, ten pocit trvá jen prvních padesát stran.

25.05.2023 5 z 5


Krev pro rusalku Krev pro rusalku Kristýna Sněgoňová

Hlavní hrdina byl debil, troska... a hodil se k téhle noirové fantasy detektivce. Asi bych si tam nedokázala představit nikoho vhodnějšího.
Uprostřed je to takové vleklejší a "vatovější", ale i tak jsem si knížku příjemně užila a jsem zvědavá na filmové zpracování.

14.03.2023 4 z 5


Piranesi Piranesi Susanna Clarke

Naprosto kouzelné.
Při čtení se zvedl Příliv a odnesl mě do Síní laskavého Domu.
Chtěla bych knížku zapomenout, abych si ji ihned mohla přečíst znovu.

14.03.2023 5 z 5


Ve větvích Yggdrasilu Ve větvích Yggdrasilu Tereza Kadečková

Už když jsem knížku kupovala, věděla jsem, že jdu na jistotu. Skvělá autorka, která se skutečně držela severské mytologie. Agáta je sympaťačka, ale i tak se mi nejvíc líbil Loki, Thór a Hela. Skvělé odpočinkové čtení.
A povídka na konci? Třešnička. Smála jsem se.

27.01.2023 5 z 5


Dějiny lidských průserů aneb Co všechno jsme podělali Dějiny lidských průserů aneb Co všechno jsme podělali Tom Phillips

Některé události jsou hodně známé, některé méně. Vcelku zajímavá knížka... Ale nedočtu ji. Na to mě autorův styl hospodského vychloubače, kterým to napsal, vadí až moc. Aspoň jsem se dostala za půlku knížky, ale vracet se k ní asi nebudu.

29.12.2022 2 z 5


Snoubenci zimy Snoubenci zimy Christelle Dabos

Tahle knížka je tak špatná, že jsem ani neměla sílu ji dočíst. Anima ještě byla zajímavá, ale potom to šlo tak prudce z kopce dolů, že bohužel nedám ani jednu hvězdičku. Postavy jsou jen napsaná jména na papíře, nemají žádný charakter, logiku v chování, nic. Hlavně hlavní hrdinka. Neumí jednat sama za sebe a číst sto stran, jak je zamčená v pokoji a občas ji někdo vypustí ven na šálek čaje mě opravdu nebaví.

05.12.2020 odpad!