iceVS iceVS komentáře u knih

☰ menu

Ten negativ spal Ten negativ spal Josh Winning

Já nevím proč, asi podle obálky a názvu, jsem nabyla dojmu, že by to mohla být nějaká černá krimikomedie. Chybka...
Takže fakt rozvleklá nuda. Možná by to mohlo, hodně osekané, fungovat jako film. S nějakou strašidelnou hudbou, s efekty... ale takhle to je taková naivňoučká podivňoučká pohádečka.

22.04.2024 2 z 5


Královna – Na cestě k trůnu Královna – Na cestě k trůnu Eva-Maria Bast

Příjemné a nenáročné beletristické zpracování krátkého úseku královnina života. Spíš takové klípky z paláce, žádná dramata.
Zaskočila mě velikost (tedy spíš maličkost) fontu, předpokládám, že cílovkou jsou starší dámy, tak snad mají dostatečně silné brýle.

21.04.2024 5 z 5


Co to tady roste? Co to tady roste? Alexandra-Maria Klein

Podobné publikace miluju. Ráda se kolem sebe dívám a sama pro sebe mám radost, když aspoň občas dokážu určit na co :-)

20.04.2024 5 z 5


Nepřítel v mý hlavě Nepřítel v mý hlavě Mirek Perner

Použít slovo "nekorektní" je naprosto spolehlivý způsob, jak mě zaujmout :-D
A tahle knížka je náramně nekorektní. A naprosto boží. Nemohla jsem se utrhnout a mám chuť dát si opáčko. Ono to bylo nejenom promyšlený, logický, ale i vtipný a uvěřitelný. Anebo jsem zrovna byla dokonale sjetá práškama na bolest, nevím :-D
Mám jedinou výhradu - na jedné z předposledních stran byl ten úděsný moravský obrat "šlo vidět"... Tak to prosím už nikdy, nikdy, nikdy...
Jinak úžasný jazykový projev :-)

Alfa - alfa :-)

20.04.2024 5 z 5


James Hunt James Hunt Gerald Donaldson

Knížka, na kterou jsem čekala dlouho. Jamese miluju, taky kdo by ne, že jo? Biografie, byť obsažná, ukazuje Jamese ve všech jeho polohách, ale ty nejvýraznější jsou vášeň pro formule a ženy. A alkohol... historka, kdy při letu z Japonska dokázal vypít zásoby v letadle... nebo ta, kdy zmožen po večírku usnul při tréninkových jízdách za volantem na trati... či ta, kdy zjistil, že v jeho hotelu přespávají též letušky... vymyslel složitý systém rotace, aby harém ubytoval :-)

Bohužel, nebetyčně mě vytáčelo, jak je kniha doslova zmrvená překladem. Půlka knihy byla slovensky, včetně nesmyslných slovních vazeb, obratů, záměna přídavných jmen s příslovci - masakr, stylistické i gramatické chyby, záměna stylu a styku naváděla k představám. O rodu trpném (nejen činném) překladatel asi v životě neslyšel... Při "fyzické stránke" už jsem viděla motýle i Monike. Velká hanba. Jedna pochvala ano - umí použít přechodník a nebojí se toho :-)

14.04.2024 5 z 5


Mocnější než meč Mocnější než meč Jeffrey Archer

Asi poprvé v životě bych si nebyla jistá, zda sir Jeffrey Archer nezaváhal v popisu ruského soudnictví a vězeňství, ale ani tato malá nejistota (a nejspíš stejně jen moje) nemůže jakkoli zmírnit mé nadšení a potěšení z každé další autorovy knihy.
Tohle prostě miluju.

07.04.2024 5 z 5


Carrie Soto se vrací Carrie Soto se vrací Taylor Jenkins Reid

Vše už tu zaznělo... nebudu tedy psát stejné komentáře jako ostatní :-)
Autorka je fakt velmi nadaná, kniha se čte sama. Kdyby mě už strašně nebolely oči, dala bych ji během jediného dne :-)

02.04.2024 5 z 5


Šílená Šílená Louisa Treger

Reálie příběhu znám už dlouho, potěšilo mě vydání beletristického zpracování. Ale jsem poněkud rozpolcena. První část knihy - dětství - no přišlo mi to jako chaloupka strýčka Toma... nejvíc asi kvůli výrazům mamka, taťka, Růža...
Ta druhá část - ústav - jako kdyby to psal někdo jiný. Zajímavé, strhující... sice tedy mi vadila představa, jak chovanky jedí chleba s máslem a švestkami příborem, ale budiž...
Celkově mi moc nesedl překlad, volba výrazů, slovních spojení. A k příběhu samotnému, asi bych si osobně raději přečetla civilnější pojetí větší části Nelliina života. Uchvácení se nekoná.

31.03.2024 3 z 5


Politicky nekorektní vtipy 2 - Kdo topení zapíná, podporuje Putina! Politicky nekorektní vtipy 2 - Kdo topení zapíná, podporuje Putina! Jan Belica

Recyklace kdečeho... a zjištění, že v Ostravě je vtipné asi něco jiného :-(

28.03.2024 2 z 5


Muži jsou vinni? Muži jsou vinni? Klára Mandausová

Kniha vznikla v příjemném duchu přátelských rozhovorů, tak ji tedy taky tak beru. Trochu škoda, že se tam některé myšlenky a fráze opakují snad i čtyřikrát.
Na druhou stranu - napadá mě jmenovitě docela dost lidí, kterým bych tuhle knížku doslova vrazila do ruky :-)

27.03.2024 4 z 5


TMBooK 2023 TMBooK 2023 Tomáš Břínek

TMBK mě baví a klidně to přiznám. Že občas ulítne - beru to jako nutnou statistickou odchylku :-)
Líbí se mi zpracování knihy - komentář autora a pár nezbytných sledujících. Při čtení jednoho buráska jsem se fakt hodně nasmála :-)

27.03.2024 5 z 5


Blackout: Co dělat, když nastane Blackout: Co dělat, když nastane Stanislav Juhaňák

Tohle téma mě poměrně dost zajímá, nicméně mám takové tušení, že jako osobní řešení v případě velké katastrofy bych viděla "jeden ostrý" a nebo pevný provaz...

26.03.2024 5 z 5


Kocovina šumavského léta Kocovina šumavského léta Martin Sichinger

Něco, co se mi dlouho nestalo. Knihu jsem chtěla jen prolistovat, abych se navnadila na budoucí příští... a už jsem se od ní nedokázala odtrhnout.
Neuvěřitelně autentické, poutavý smysluplný děj, člověk snadno odpustí těch několik nepřesností. Měla bych chuť chválit ještě dlouho, prostě líbilo moc.

25.03.2024 5 z 5


Podivná doba Podivná doba Caimh McDonnell

To byla partička teda...
Bezbřehá fantazie, neuchopitelný humor a ďábelská nekorektnost, těším se na pokračování.

...Je skoro poledne a já ještě nedopil snídani...
:-D

24.03.2024 5 z 5


Hodina dějepichu Hodina dějepichu Jan Studnička

Zřejmě to funguje dobře jako podcast. Nikoliv jako kniha.
Pokud autoři a Euromedia pustí ven něco, co hned na jednadvacáté stránce hovoří o "splození dětí", tak to záruka kvality úplně nebude. Sex a sprostá slova fungují, naprostý souhlas. Akorát ne vždy a ne na každého.

23.03.2024 3 z 5


Neohrožená Neohrožená Charlotte Leonard

Moc příjemné čtení o krátkém životním úseku jedné výjimečné ženy.

23.03.2024 5 z 5


Perly v botě Perly v botě Jakub Kohák

Jakub Kohák je pro mě neuchopitelný tvor.
Po čase stráveném s jeho knihou ještě neuchopitelnější.

22.03.2024 3 z 5


Meyrovo sklo - Kam před Rudou armádou schováte svůj poklad? Meyrovo sklo - Kam před Rudou armádou schováte svůj poklad? Martin Sichinger

Knížka mě trošku překvapila. Jednak jsem čekala něco na způsob Olaha - a tohle byl zcela jiný styl. A taky jsem zpočátku poněkud tápala, dezorientovaná, nevěděla jsem co vlastně čtu. A pak už se mi to moc líbilo. Autorův úsporný styl mě moc baví. Jiní by se vykecávali a on pár větami obsáhne několik příběhů najednou.

21.03.2024 5 z 5


Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Martin Moravec

Moravec umí, Dvořák je sympaťák, kterého člověk potkat spíš nechce. Vyhlídkový let vrtulníkem bych si ráda nechala ujít.
Zarazilo mě, kolik věcí mám naučeno jinak, umím si představit, že by kluci sepsali nějaký nový rychlokurz první pomoci.

20.03.2024 5 z 5


Případ bázlivé tanečnice Případ bázlivé tanečnice Erle Stanley Gardner

Přemýšlím, zda jsem měla v ruce knihu, kdy by Perry případ nevyřešil...
Čímž chci říct, že ač jsem celou dobu napnutá, tak nějak vím, že to dobře dopadne, tudíž míra stresu je jen ve fázi "velmi příjemná".
Takže lahůdka :-)

17.03.2024 5 z 5