knihomolka78 knihomolka78 komentáře u knih

☰ menu

Snoubenci zimy Snoubenci zimy Christelle Dabos

Tohle byla moje první kniha od této autorky a moje pocity jsou velmi rozporuplné.
Musím říct, že fantasy svět je zde velmi originální. Nápad plujících světů a duchů je zajímavý a ještě jsem se s ním nikde nesetkala, ale to je tak asi všechno.
Celý první díl bych popsala jako čtyřsetstránkovou úvodní kapitolu, v níž se prakticky nic neděje. Děj plynul strašně pomalu a hlavní postavy mi byly hrozně nesympatické. Thorn se zde objevuje jen sporadicky, svou snoubenkou opovrhuje a když se s ní setká, nekomunikuje nebo jí jen něco přikazuje. Je to morous, který má v hlavě jen čísla. Ofélie je sice velmi odolná, ale na můj vkus sebou nechala příliš manipulovat, sama sebe si neváží a nechává se Thornem a především jeho tetou Berenildou strašně ponižovat. Největší sympatie ve mě vzbudila teta Roseline, která se nebála ozvat.
Přesto se ale text nečetl špatně a na konci knihy, když jsme se konečně dozvěděli důvod dohodnutého sňatku, mě kniha konečně zaujala, takže dám druhému dílu šanci. Doufám, že mě nečeká dalších 400 nekonečně nudných stran, a že se konečně trochu posune i charakter postav.

10.04.2024 3 z 5


Až najdu klíč Až najdu klíč Alex Ahndoril (p)

Tak tohle bylo velké zklamání. Mám ráda knihy ze série J. Linny od těchto manželů, ale tohle bylo něco úplně jiného. Postrádala jsem napětí, chyběly mi informace, které si Julie zřejmě nějakým způsobem zjišťovala, protože případ vyřešila, ale o ty se se čtenáři nepodělila. Než konečně došlo k převratnému odhalení, bylo to pro mě jen 200 stran planého tlachání nesympatických osob. Navíc mi nesedla ani Julie, pořád mluvila o svém traumatu a zradě manžela, ale čím ho zradila jsem se nedozvěděla ani na konci knihy. Nevím, jestli budu v sérii pokračovat.

27.01.2024 3 z 5


Dokonalá lítost Dokonalá lítost Helen Fields

Tohle je jedna z mála sérií, kde se autorce podařilo ve všech dílech udržet vysokou laťku. Čtení bylo opět napínavé, mnohdy velmi emotivní. Autorka nám zde ukázala, jak snadno se může spokojený a klidný život hodných lidí změnit v peklo. Pachatele tady není těžké uhádnout. A já se musím přiznat, že jsem s ním tak trochu soucítila. Příběh vás nutil zamyslet se, jak byste v takové situaci reagovali a modlit se, abyste takové zoufalství nikdy nezažili.
Jsem ráda, že jsem se k této sérii dostala, Luca i Avu jsem si oblíbila, i když musím říct, že Avino sebedestrukční počínaní už mě v posledních dílech pěkně vytáčelo. A když konečně přišla k rozumu, tak....TO SNAD NE...!!! Doufám, že bude minimálně ještě jeden další díl, ve kterém autorka tu spoušť napraví...

04.01.2024 4 z 5


Dokonalý zločin Dokonalý zločin Helen Fields

Opět výborné čtení, stejně jako předchozí díly. U této série prostě dočtete díl a musíte sáhnout po dalším. Tady se mi ale hodně střídaly emoce - radost, vztek, lítost, naděje... Když už to vypadá, že bude Luc šťastný, zase musí přijít nějaká bomba. Proč má pořád takovou smůlu?
A Ava? Ta by si konečně měla uvědomit co chce, připadá mi, že by si měla taky popovídat s nějakým odborníkem.
Nový kolega mi moc sympatický není, ale Lively je skvělej chlap.
Knihu určitě doporučuji.

13.12.2023 5 z 5


Dokonalé ticho Dokonalé ticho Helen Fields

Oproti minulému dílu mnohem lepší příběh. Čtivý a napínavý, autorka má příběhy velmi dobře promyšlené. Jen za mě by bylo lepší, kdyby si nápady šetřila do dalších dílů. Mám raději v jedné knize jen jednu zápletku. Trošku mi to ruší zážitek z četby, raději bych 2 knihy, než dva příběhy v jedné.
A co mě nejvíce potěšilo, Ava a Luc se opět vrací k přátelskému vztahu, jako v prvním díle.
Knihu každopádně doporučuji.

11.12.2023 5 z 5


Dokonalá smrt Dokonalá smrt Helen Fields

Za mě nejslabší díl série. Nejprve jsem se strašně dlouho nemohla začíst, děj mě konečně chytl asi až v polovině knihy. Pak už to konečně mělo zase spád, i když myslím, že jedno vyšetřování by na jeden díl stačilo.
Nicméně, neskutečně mě štve vzájemný vztah vyšetřovatelů. Na konci minulého dílu to vypadalo, že už to snad bude OK, ale myslím, že Avino nedávné povýšení, tomu moc neprospělo.
Naopak, po tomhle díle začínám brát na milost seržanta Livelyho.

27.11.2023 3 z 5


Dokonalá kořist Dokonalá kořist Helen Fields

První díl byl super a tak jsem se hned vrhla na druhý, ale z toho už jsem tak nadšená nebyla. Zápletka sice dobrá, ale kazil mi to vztah mezi inspektory. Ava se podle mě chovala jako totální kráva, takhle se kamarádi nechovají, Luca mi bylo líto. Naštěstí na konci dostala rozum, tak snad už budou v dalším díle zase kamarádi.
Naopak mě mile překvapily postavy novináře a nezištně pomáhajícího podezřelého.

25.11.2023 4 z 5


Dokonalé stopy Dokonalé stopy Helen Fields

Sérii už mám doma dlouho, ale stále jsem se k ní nemohla dostat. Konečně se podařilo, a musím říct, že to bylo velmi čtivé a napínavé. Zpočátku mě sice strašně štval hlavní představitel, působil arogantně (i když není divu potom, co si prožil), ale potom, co ho kolegyně usměrnila, už tvořili bezva dvojku.
Mezi hlavními postavami se rodí nějaký počínající vztah, kterému fandím, takže se těším na další díl.
Co mi trochu vadilo, byly dvě linie vyšetřování. Oba příběhy jsou zajímavé, ale trošku mi to ruší zážitek z četby, raději bych 2 knihy, než dva příběhy v jedné.
Knihu každopádně doporučuji.

25.11.2023 4 z 5


Síla obsidiánu Síla obsidiánu Petra Martišková

Přiznávám, že čtení fantasy od českých autorů moc nevyhledávám, a dlouho jsem se rozhodovala, jestli se mám do série pustit.
Byla jsem ale velmi příjemně překvapena, autorka píše velmi čtivě a já jsem plynule přecházela z jednoho dílu ke druhému. Kniha byla plná napětí, akce, ale také lásky a přátelství, díky kterým se často děly doslova zázraky, aniž byste ještě doufali... Líbilo se mi i zakomponování české historie a památek.
Série určitě stojí z přečtení.

10.10.2023 5 z 5


Mafiosa Mafiosa Catherine Doyle

Velmi povedená trilogie. Mělo to spád, autorka nás po celou dobu udržovala v napětí a knížku jsem nemohla odložit, plynule jsem přecházela hned na další díly.
Nico mi od prvního dílu neseděl, je to manipulátor, který to nemá v hlavě v pořádku. Zato Luca, přestože se snažil působit hrozivě, od prvního dílu mi byl daleko sympatičtější a kopala jsem za jeho tým. Nakonec jsem začala mít ráda i Valentina, takže mě jeho osud mrzel. Nico se stal přesně tím, kým chtěl a úplně mi na to místo se svou arogancí zapadá. Sérii určitě doporučuji, já jsem si ji užila,
jen ten epilog se moc nepovedl, mohl toho říct mnohem víc.

25.09.2023 5 z 5


Origin - Pripravený vypáliť svet do základov, len aby ju zachránil... Origin - Pripravený vypáliť svet do základov, len aby ju zachránil... Jennifer L. Armentrout

To jako vážně? První díl mě moc nebavil, ale ve druhém a třetím už se to četlo samo, ale tohle už bylo přehnané a od poloviny to připomínalo spíš Den nezávislosti, než fantasy. Bylo to překombinované, samý boj, deprese a místy mi připadalo, že autorka neví, co napsala v kombinaci s kterým kamenem, protože pokud byli v místnosti s onyxem, nechápu, jak mohli bojovat, a když měla Katy náramek z opálu, tak proč po ní šel Arum a po Blakovi ne....
Prostě spousta nelogických zvratů, a naprosto neuvěřitelné chování Daemona a Katy. Já prožít to co oni a být neustále uprostřed boje o přežití, kde je všude kolem zrada a smrt, tak mám určitě náladu na sex a jejich další, za daných okolností, nevhodnou akci ve Vegas.
A ten konec? To si myslím, že už je jen zbytečné natažení děje.
Každopádně napětí tomu nechybí a když už jsem přečetla čtyři díly, tak poslední dočtu, jsem zvědavá, jak to dopadne, ale doufám, že si z té série nezkazím dojem úplně.

30.05.2023 3 z 5


Opál - Risknú všetko... Opál - Risknú všetko... Jennifer L. Armentrout

Jsem ráda, že jsem sérii po prvním díle, který pro mě byl tak trochu utrpením, nezavrhla, protože další dva díly jsou opravdu dobré.
Po prvních dvou dílech už mi dokonce přestává vadit Katy, její chování se zlepšilo, jakoby dospěla. Naopak Dee se chová jako naprostá blbka a její přístup ke své nejlepší kamarádce je naprosto příšerný. Chápu, že jí Katy lhala a díky tomu se stala velká tragédie, ale ona za ni rozhodně nenesla stoprocentní vinu. Vztah mezi Katy a Daemonem se konečně stabilizoval a je z něj cítit opravdová láska.
Kniha je plná napětí, zvratů, bohužel i zklamání, zrady, strachu a bolesti.
Ze začátku pro mě byly šíleně otravné neustálé poznámky překladatele - vysvětlivky, co tím bylo myšleno. Myslím, že se to v textu dalo vysvětlit jinak, než "poznámka překladatele". Připadalo mi to, že překladatel (nebo autorka?, podle množství hrubek sázím na to první) si myslí, čtenář je úplně blbej. I když to kolikrát byly věci, které ne každý znal, dalo se to do textu zakomponovat jinak.
Konec jsem tak trochu očekávala, i když mě samozřejmě rozhodil, takže si jdu rychle přečíst čtvrtý díl, protože potřebuju vědět, jak to dopadne...

29.05.2023 4 z 5


Ónyx - Všetko bude inak... Ónyx - Všetko bude inak... Jennifer L. Armentrout

Po prvním díle jsem tuhle sérii chtěla vzdát, ale říkala jsem si, že autorce vždycky rozjezd trvá, tak že jí dám ještě šanci... No, a jsem ráda, že to nebylo zbytečné, protože druhý díl byl mnohem lepší, než první.
Autorka sice napsala lepší série, ale jako vždy měla svět promyšlený a nechybělo napětí (zato chyběly detailní popisy sexu, za což jsem ráda).
Ale nemůžu si pomoct, pořád mi nesedí hlavní postava Katy. V minulém díle byla naivní, nerozhodná, hloupá, v tomto díle zase lže svým kamarádům, nemá na ně čas a upřednostňuje trávit čas s někým, koho vůbec nezná.
Jinak mi kazil dojem ze čtení příšerný překlad a množství hrubek.

27.05.2023 4 z 5


Obsidián - Nie sú ako my... Obsidián - Nie sú ako my... Jennifer L. Armentrout

Tahle kniha mi podle popisu říkala, že to bude spíš sci-fi, než fantasy, ale vzhledem k tomu, že autorčin rukopis se mi líbí, tak jsem se rozhodla, že zkusím i tohle, i když mimozemšťané mě úplně nelákali. A musím říct, že mi to dalo docela zabrat. Myšlenku to mělo dobrou, ale děj se hrozně táhl, místy jsem to chtěla vzdát, ale nakonec jsem to, díky druhé polovině, kdy už se konečně začalo něco dít, dočetla. Kniha mě moc nezaujala, když pominu špatný překlad a neskutečné množství hrubek, tak mě štvala Katy - její chování a zvlášť mi vadilo, že se opakují téměř doslovně části kapitoly psané pohledem Katy a pak pohledem Daemona, to bylo jen zbytečné nabývání objemu knihy. Vzhledem k tomu, že autorka potřebuje na rozepsání více času, dám druhému dílu šanci.

27.05.2023 3 z 5


Pozvánka Pozvánka Vi Keeland

Vtipný začátek, předvídatelný, přeslazený konec, ale četlo se to dobře. Zvlášť se mi líbily některé citace.

V životě se bojíme jen toho, na čem nám nejvíc záleží.

Pozitivní myšlenky se vrátí v podobě pozitivních věcí.

Když jim odpustíš, tak to neznamená, že jejich chování omlouváš. Odpuštění znamená hlavně to, že už si tím nedáš ničit srdce.

Ty nejsi žena, která potřebuje muže, ale žena kterou potřebuje muž.

25.05.2023 3 z 5


Válka dvou královen Válka dvou královen Jennifer L. Armentrout

Nemůžu říct, že by se mi kniha nelíbila, ale myslím, že už to autorka moc natahuje. Příběh je strašně překombinovaný, místy jsem se v něm ztrácela, pořád se ukazovalo, že všechno je opět jinak, než se zdálo... Sice se tam pořád něco vysvětlovalo, ale i tak to bylo dost složité pochopit.
Autorku jsem objevila a začala číst, když jsem si přečetla, že je to podobné knihám od S. J. Maas. A to první dvě knihy opravdu byly. Ale u sérií S. J. Maas se děj posouvá, je přehledný, takže její série se dají číst až do konce se stejným napětím a děj není uměle natahován.
Přesto nemůžu říct, že by knize chybělo napětí a špatně se četla. Ale ještě jedna věc mě tu strašně štve a to je Castel. Měla jsem ho plné zuby už v minulém díle a v tomhle tomu nebylo jinak. Jeho majetnickost a nadrženost je až chorobná.
Naopak Kierana mám čím dál raději a stejně tak se mi líbí nová postava - Reaver.
A ta sexuální scéna při rituálu? To bylo docela ujetý... Ne, že bych to nečekala už v minulém díle, ale myslím, že to do této knihy nepatří. Budiž autorce k dobru aspoň to, že to napsala velmi citlivě, bez stejných detailů jako u ostatních vášnivých scén Poppy a Castela, a že se to nestalo jen tak, že by se pro to rozhodli, že to prostě chtějí vyzkoušet, že je částečně omlouval důvod... Ale jak jsem pochopila, tak autorka má takovou scénu ještě v plánu, podle toho, co naznačila v textu....
Další díl si samozřejmě přečtu, protože chci vědět, jak to dopadne, ale doufám, že už bude poslední, protože nechci mít na závěr série pocit, že se mi vlastně nelíbila.

23.05.2023 4 z 5


Počkám na tebe Počkám na tebe J. Lynn (p)

Tuhle autorku mám ráda, píše skvělou fantasy a tak jsem se rozhodla přečíst si z jejího pera i jiný žánr. Byl to příběh s vážným tématem a vzhledem k tomu, že se mi tohle nikdy nestalo, tak nevím, jak bych reagovala, ale někdy už byla Avery vážně na facku a Cam by měl mít svatozář. Nebylo to špatné, ale chvílemi jsem se musela do čtení nutit. Fantasy jí jde mnohem lépe.

18.05.2023 3 z 5


Dotek jako led Dotek jako led Jennifer L. Armentrout

Druhý díl byl taky super, ale první díl byl lepší. Tady mě neskutečně štval pokračující milostný trojúhelník, který byl otravnější, než v prvním díle, protože Layla neustále měnila své city od jednoho k druhému.
Nemám nic proti hodným klukům, ale Zayn mi prostě nesedí, od prvního dílu jsem v Roth teamu, ten má prostě kouzlo.
Jen ten konec - kdo má sakra čekat, než vyjde další díl?!

17.05.2023 4 z 5


Polibek bez duše Polibek bez duše Jennifer L. Armentrout

Tahle autorka fakt umí psát. Příběh je promyšlený, je tam napětí, akce i romantická linka a dobře a rychle se to čte (a to nejsem cílovka).
Milostné trojúhelníky moc nemusím, ale tenhle mi zas tak moc nevadil. Každopádně, nechápala jsem Laylinu nerozhodnost, já jsem od začátku kopala za Roth team. Proto mě taky pěkně rozhodil konec.
V této knížce je krásně vidět, že není vždy všechno černobílé. Démoni nemusí být vždy ti špatní a andělé (strážci) zase ti dobří.

17.05.2023 5 z 5


Pokud se ještě setkáme Pokud se ještě setkáme L. J. Shen

Příběh byl naprosto neuvěřitelný, ale bylo to čtivé. Poznámky osob či předmětů byly netypické a trochu zvláštní, ale brzy jsem si na ně zvykla.

15.05.2023 3 z 5