Ónyx - Všetko bude inak...

Ónyx - Všetko bude inak... https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419642/bmid_onyx-vsetko-bude-inak-Scn-419642.jpg 4 166 16

Lux série

< 2. díl >

Puto, ktoré nás s Daemonom spája, sa mi ani trochu nepozdáva. Daemon je vďaka svojim mimozemským schopnostiam odhodlaný dokázať mi, že to, čo ku mne cíti, je viac ako len bizarné puto. Rozhodla som sa od neho držať ďalej, hoci vo svojej snahe získať si ma nepoľavil. Práve naopak. No máme aj väčšie problémy... Do mesta zavítal ktosi, kto je horší ako Arumovia... Ministerstvo obrany. Ak prídu na to, čo Daemon dokáže a na to, že sme prepojení, tak som odpísaná. A on tiež. Okrem toho, v našej škole sa objaví chalan, ktorý má svoje vlastné tajomstvá. Vie, čo sa mi stalo, a chce mi pomôcť, aby to však mohol urobiť, musím Daemonovi klamať a vyhýbať sa mu. Ako keby sa to dalo. Je to proti zdravému rozumu a napokon voči Daemonovi začínam prechovávať čoraz hlbšie city. Vtom sa však všetko zmení. Uvidím niekoho, kto nemá byť nažive. Musím to povedať Daemonovi, hoci viem, že sa nezastaví, dokiaľ nezistí pravdu. Čo sa stalo s jeho bratom? Kto ho zradil? A čo od neho aj odo mňa chce ministerstvo obrany? Nikto nie je tým, za koho sa vydáva. A nie všetci všadeprítomné lži prežijú...... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Zelený Kocúr
Originální název:

Onyx , 2012


více info...

Přidat komentář

moudivlacek
26.01.2024 3 z 5

Velmi zdařilé pokračování. Katy a Daemon se sestrou Dee mají poznat, že i oni mají své slabiny a rozhodně se nejedná pouze o tělo. A také se zde Katy učí novým svým schopnostem, ale něco za něco.
Všichni poznají, že si musejí dávat větší pozor, kdo je na jejich straně a kdo nebezpečný sok.
Tenhle díl je ke konci smutný, ale věřím, že hrdinové i tak mají naději.

Majuš333
14.12.2023 5 z 5

'Niektoré veci je lepšie...nevedieť. Ľudia pátrajú po odpovedi, ibaže sa im potom nepáči, čo zistia. Niekedy je pravda horšia ako lož.'


Milujem tú chémiu medzi Daemonom a Katy :)


Usmial sa od ucha k uchu. "Stavím sa, že do Nového roka uznáš, že si do mňa šialene, neskutočne, nenávratne..."
"Páni. Nie je tých prísloviek nejako málo?" Líca mi horeli.
"Čo tak bláznivo?"
Prevrátila som oči a zamumlala som: "Som prekvapená, že vieš, čo je príslovka."
"Prestaň ma rozptyľovať, mačiatko. Vráťme sa k stávke-do Nového roka priznáš, že si do mňa šialene, neskutočne, nenávratne, bláznivo zamilovaná."


TerkinKnižnySve
07.11.2023 5 z 5

Druhá časť docitana.
zo začiatku bola knižka zas troška menej zaživná ale presne to čo som si myslela na konci prvej časti sa mi potvrdilo síce nie tak ako som myslela ja ale potvrdilo.
Na scéne sa objavil nový chlapec zo začiatku to vyzeral byť skvelý rival Daemonovi ale nuž nie všetko je také ako sa zdá byť. celá kniha bola o výcviku schopnosti a ten koniec, uff to bolo úžasné , chvíľkami mi srdce zastalo aké ten úplný koniec bola som šťastná za všetkých troch hoci som nečakala, že to tak skvele skončí a skôr som bola v tom, že ich opäť podrazili a pevne dúfam, že aj Daemonovi sa podarilo uskutočniť jeho podraz.
a konečne sa dali dokopy hoci by som Katy prefackala miestami sa správala ako umrcane 5 ročné decko, fakt nemám rada, keď autorky hlavne postavy vykresľujú občas ako také nanynky bez rozumu.
No idem sa vrhnúť na tretiu časť :)

knihomolka78
27.05.2023 4 z 5

Po prvním díle jsem tuhle sérii chtěla vzdát, ale říkala jsem si, že autorce vždycky rozjezd trvá, tak že jí dám ještě šanci... No, a jsem ráda, že to nebylo zbytečné, protože druhý díl byl mnohem lepší, než první.
Autorka sice napsala lepší série, ale jako vždy měla svět promyšlený a nechybělo napětí (zato chyběly detailní popisy sexu, za což jsem ráda).
Ale nemůžu si pomoct, pořád mi nesedí hlavní postava Katy. V minulém díle byla naivní, nerozhodná, hloupá, v tomto díle zase lže svým kamarádům, nemá na ně čas a upřednostňuje trávit čas s někým, koho vůbec nezná.
Jinak mi kazil dojem ze čtení příšerný překlad a množství hrubek.

suzanne1997
02.06.2022 5 z 5

Wow, vážně jsem si nemyslela, že to napíšu, obzvláště, když je tahle série z žánru fantasy a cílená na mládež, ale tohle bylo skvělý.
Ale pěkně od začátku... Na sérii jsem narazila úplnou náhodou, doslova jsem o ni zakopla, a nedalo mi to první knihu neotevřít. Jenže pak ... Já prostě nemohla přestat. Střídavě po večerech, odpoledních a volných chvilkách jsem otáčela jednu stránku za druhou, dychtíc po pokračování. Autorka rozhodně nenechává nic náhodě, dokáže čtenáře chytit a nepustit, vtáhnout do děje a nechat ho si hlavní hrdiny více než oblíbit.
Pohledy Daemona a Katy se střídají, což příběhu dodává jiskru a něco navíc. Autorka díky tomuto počinu dokázala, že si dokáže poradit s rozličnými žánry i věkovými kategoriemi. Děj ubíhá a neztrácí na intenzitě. Emoce tryskají a všechno působí natolik věrohodně, že se nad tím čtenář ani nepozastaví.
Za mě je tohle přesně to dílo, kterým autorka překvapuje a boří hranice. Jediná věc, až na těch pár přehlédnutelných drobností, které jsem si všimla už na začátku - a tou hlavou mi prostě vrtá, je přílišná podobnost se Stmíváním, tedy až na ty upíry. Já osobně bych děj knihy posunula časově trošku dál, namísto střední školy by hrdinové končili vysokou a celkově by mohli být trošičku vyzrálejší. Takto je ta časová linka, jakože je jim necelých dvacet, za mě není úplně nejšťastnější volba. Ještě přidám drobný poznatek, a to, že by si série zasloužila protáhnout, po těch téměř pěti dnech se mi ještě nechce hrdiny opouštět. Za mě tedy to nejlepší hodnocení, které mohu dát a u autorky stoprocentně zůstanu.

jitka_dankova
07.11.2021 5 z 5

Druhý díl této young adult série s tématem nadpřizených věcí se nese v duchu nedůvěry a poznávání světa a problémů, kterým Luxové musí čelit. To, co dělalo ministerstvo a Deadalus mne děsilo a četla jsem s napětím (a to jsem nečekala, jak moc se to potom vystupňuje v dalších dílech). Vlastně celý tento díl jsem jen trnula, kdy se co pokazí. A vztah hlavních hrdinů? Dělali chyby, ale to k tomu prostě patří. Děj se docela táhne, víc je kniha o rozebírání vztahů a pocitů.
Kniha je zatím dostupná jen ve slovenštině.

Áža707
28.09.2021 3 z 5

(SPOILER) Kniha se četla opět velice dobře a poměrně o rychle. Bohužel první polovina knihy byla poměrně nudnější a nic podstatného se tam nedělo. Kromě slovních přestřelek mezi Katy a Daemonem. Druhá polovina byla zajímavější i napinavější.

V tomto díle se setkáváme s novou postavou a to Blakem, který skrývá děsivé tajemství a celou dobu působil tak nějak zvláštně. Zvrat na konci s jeho osobou byl poměrně zajímavý.

Katy se zrovna v tomhle díle chová jako ještě větší blbka, protože lže svým kamarádům a nemá na ně čas a upřednostňuje trávit čas s někým, kdo zrovna přijel do města.

Velmi mě překvapil přítel Katiny maminky, myslím že to bylo doopravdy nečekané a jeho charakter neodhatelný.

Musím říct, že nakonec nám autorka připravila vlnu překvapení a zvratů a člověka to i naláká na další díl. Jen by mě zajímal i pohled jiných postav např. Dee nebo Adama. ️️️ SPOILER: jako tohle mě fakt mrzelo, co se stalo ️️️

Jinak mi stále příběh připomínal Twilligh ságu a nemohu si pomoc, ale za mě je Stmívání lepší. Někde jsem četla, že jsou zde lepší charaktery postav, ale neřekla bych.
V celkovém měřítku musím přiznat, že mě bavil mnohem více první díl, takže tento dostává o chlup menší hodnocení. Jsem zvědavá jakým směrem se nadále bude příběh ubírat.

⭐ 3/5

Libris_Na_Ex
31.08.2021 4 z 5

Tahle série má spoustu much, klišé a nedokonalostí, ale i přesto si mě pomalu získává. Překážky a zvraty, které mají hrdinové na své cestě jsou zajímavé a ke všem postavám jsem našla cestu. Navíc už to není jenom oni-jsou-ty-zlý-protože-proto, ale komplikuje se to. A Katy nepadne Deamonovi do náruče a cestu si k sobě hledají.
Takže... není to perfektní ale baví mě to. A to je hlavní.

ardeas
20.08.2021 4 z 5

(SPOILER) Praskanie ľadu... tak by som to asi pomenovala, ako vnimam túto knihu a asi aj celú sériu :D Kráčate po tenkom ľade, počujete ako pod vašou váhou stoná, keď presúvate jednu nohu za druhou a nikdy neviete, kde to pukne a vytvorí sa prasklina. Na jednej strane je to super, lebo ste v tom uväznený a čakáte, má to svoj šmrnc. Ale to čakanie ma občas otravovalo. Blake mi prišiel jasný od začiatku, ale stvalo ma, ze to tak dlho trvalo... kym vykvetol.
Fakt ma baví čítať túto sériu ale niektoré popisy a myslienkove pochody mi trénujú nervy. Príde mi, že sa to zbytočne vlečie až mam chut preskakovat stránky. Nie je to tak plynulé ako by som chcela alebo ako som zvyknutá a za to uberam 1 hviezdičku

petrzel
30.12.2020 5 z 5

Krásná oddechovka

Myška43
24.03.2020 5 z 5

No páni, úplně jsem knize podlehla. Druhý díl je též super, děj se nadále zajímavě vyvíjí. Netušila jsem, že mě Mimíci tak chytnou. Jdu na třetí díl. Takže, já doporučuji, pro mě je to opravdu originální příběh!!!!!

petusska01
28.02.2020 4 z 5

Kludne sa ku knihe aj celej serii hocikedy vratim. Nie je to az tak bezny scenar a hlavne sa mi paci to napatie medzi hlavnymi postavami az sarkazmus :) pribeh vie pobavit, aj zarmutit aj prekvapit. Moze byt!

Damienronnie
09.12.2019 5 z 5

Wau paráda . Dúfam že preložia aj ďalšie diely .

SknihouVrukách
04.11.2019 5 z 5

Táto kniha bola opäť Wau. Očakávala som rovnako dobrú knihu ako Obsidian, ale Ónyx bol lepší. Začiatok mi prišiel tak isto dobrý ako v jednotke, ale potom sa to rozbehlo. Od druhej polovice sa v knihe nachádzali nové zápletky, ktoré ma prekvapili a s nimi a súviseli aj napínavé scény. Najlepšia akcia bola na posledných stranách a z toho, čo sa dialo v knihe som bola v napätí. Postavy boli opäť úžasné a autorka vie písať úžasné fantasy/sci-fi knihy s romantikou. Páčilo sa mi, že v knihe bola kapitola z pohľadu Deamona. 4,5*/5*

Majuš333
18.09.2019 5 z 5

Milujem túto sériu a je jedno, koľký krát ju čítam, nikdy sa mi nezunuje. Zbožňujem ten vyvíjajúci sa vzťah medzi Katy a Daemonom. Aj keď ma v Ónyxe vždy zabolí Adamova smrť. Je ťažké zvyknúť si na smrť, či zradu u tých, ktorých sme si obľúbili, aj keď len v knižnom svete :( Dúfam, že sa čoskoro dočkáme Opálu alebo Tieňov... Bolo by načase spoznať aj Bethin a Dawsonov príbeh :)

Evitsa
12.09.2019 5 z 5

Já tuhle sérii prostě žeru!
TOP TOP TOP