KikinkaV KikinkaV komentáře u knih

☰ menu

A každé ráno je cesta domů delší a delší A každé ráno je cesta domů delší a delší Fredrik Backman

“Žij svůj život. Je hrozné, když se ti stýská po někom, kdo tu pořád ještě je.”

“Skoro každý dospělý chodí po světě plný lítosti z nějakého loučení a přál by si, aby se mohl vrátit v čase a rozloučit se líp.”

29.11.2022 5 z 5


Autismus & Chardonnay Autismus & Chardonnay Martin Selner

Jsou knihy, které vám dokáží v něčem změnit pohled na svět a tahle patří mezi ně…

15.10.2022 5 z 5


Já, Poutník Já, Poutník Terry Hayes

Tuhle knihu jsem koupila v akci už před více než rokem. Pořád jsem na ni však stále neměla chuť. Až teď v karanténě mě však nedostatek četby donutil staré knižní zásoby projít a pustit se do nich. Člověku až běhá mráz po zádech, že zrovna v této době, sáhne po knize s tímto příběhem...

07.06.2020 5 z 5


Hello World: Jak zůstat člověkem ve světě algoritmů Hello World: Jak zůstat člověkem ve světě algoritmů Hannah Fry

Dle názvu by se mohl běžný čtenář algoritmů neznalý zaleknout, že se bude jednat o knihu nad jeho síly. Opak je ale pravdou, kniha je skvěle napsaná i pro laickou veřejnost a k pochopení textů není potřebná žádná matematická ani informatická znalost. Text je navíc opravdu zajímavý. Nezbývá než knihu Všem vřele doporučit :)

04.04.2020 5 z 5


Války božích bojovníků Války božích bojovníků Jan Bauer

Samo o sobě dost zajímavé téma, zpracováno až skoro nudně. Některé pasáže se četly velmi těžce. V knize byla ohromná spousta jmen, u kterých si nejsem jistá, zda k nim byl vůbec nějaký úvod, co je to za člověka, kromě toho, že se účastnil této války, nebo tohoto sněmu. Když jsem se v popisku dočetla, že je autor známý popularizátor historie, čekala jsem tedy od knihy trochu víc. Nejsem si jistá, zda si z knihy vůbec něco odnáším.

02.04.2020 2 z 5


Výživa papoušků a drobného exotického ptactva Výživa papoušků a drobného exotického ptactva Rosemary Low

Knihu opravdu často využívám. Ve chvíli, kdy si nejsem jistá skladbou jídelníčku, nebo chci jídelníček svým opeřeným kamarádům něčím zpestřit.

Skvělá kniha :)

21.03.2020


Veterinář vzpomíná Veterinář vzpomíná Petr Skalka

Jako Niky Coffee jsem knihu objevila náhodně v knihovně. Chvíli jsem se do ní začetla a už nepřestala. Jazyk pana Skalky je vytříbený a humor opravdu skvělý. Moc jsem se nasmála a jen mě mrzelo, jak rychle kniha utekla.

21.03.2020 5 z 5


Řeč zvířat Řeč zvířat Eva Meijer

Místy se kniha četla trochu hůře, zřejmě kvůli informacemi silně obsaženým větám. Jinak je kniha velmi zajímavá, určitě stojí za přečtení.

19.03.2020 4 z 5


Já, Emilie Schindlerová Já, Emilie Schindlerová Erika Rosenberg

Kniha, která popisuje život jedné neobyčejné ženy. Zřejmě každý viděl nebo zná příběh slavného Schindlerova seznamu. Kniha nám však dává možnost nahlédnout do života ženy, jejíž nasazení nebylo menší, avšak ve filmu a tedy i v podvědomí lidí zůstalo upozaděno. I když se jedná především o popis života Emilie mimo válečné období, je neméně zajímavý a možná i šokující?

10.02.2020 4 z 5


Tma mezi hvězdami Tma mezi hvězdami Atticus (p)

Připadalo mi to spíše jako soubor citátů pro náctileté... Kniha ve mně zanechala jen jedinou otázku... Jak může mít tak vysoké hodnocení?

16.01.2020 odpad!


Cesta - cíl neznámý Cesta - cíl neznámý Anita Franková

Kratičké kapitoly určené pro výuku do škol.

11.01.2020 4 z 5


Všechno o papoušcích Všechno o papoušcích Horst Bielfeld

Tato kniha je skvělá pro chovatele, kteří se chystají s chovem začít a potřebují získat základní přehled. O všem důležitém je v knize pár odstavců a každý chovatel už se pak může sám rozhodnout, kterou část je nutné si nastudovat podrobněji. V knize je i krátký popis nejčastěji chovaných druhů v ČR.

02.01.2020 4 z 5


Mí pacienti a další zvířata: jak se stát veterinářkou a nezbláznit se z toho Mí pacienti a další zvířata: jak se stát veterinářkou a nezbláznit se z toho Suzanne Fincham-Gray

Proč mám ráda knihy o zvířatech? Protože se u nich nepřestávám usmívat. Ať je příběh smutný nebo veselý, vždycky je to psané především s láskou... Této knize tedy nemohu dát kladné hodnocení, protože jsem z ní lásku ke zvířatům necítila žádnou. Připadalo mi, že celá kniha je jen o autorce a její honbě za lékařskými úpěchy. Zbytek knihy je popis nemocí... A to trochu, co je tam o zvířatech, jako o tvorech, jsem autorce stejně nevěřila...

28.12.2019 1 z 5


Psáno ve hvězdách Psáno ve hvězdách Aisha Saeed

Začátek je skvělý, čtenář je vtažen do děje, ale ten konec mi přišel už jako pohádka. Tam už jsem autorce příliš nevěřila...

29.11.2019 3 z 5


Alžběta. Císařovna z rodu Wittelsbachů Alžběta. Císařovna z rodu Wittelsbachů Sigrid-Maria Größing

Z názvu jsem čekala, že to bude více o Sisi a ne o všech jejích příbuzných, ne že by kniha byla špatná, dozvěděla jsem se zajímavé věci a bavila mě, ale pokud chce někdo knihu opravdu o Sisi, měl by sáhnout po jiné :)

29.11.2019 3 z 5


Je to i můj život Je to i můj život Jodi Picoult

Kniha, u které se střídavě smějete, pláčete, jste dojatí, naštvaní... Kniha, u které prožíváte emoce se všemi postavami... Kniha, kterou nemůžete odložit dokud nejste na konci... Kniha, u které sami nevíte na čí straně jste... Kniha, která je skvělá...

17.07.2019 5 z 5


Papežovi Židé Papežovi Židé Gordon Thomas

Kniha obsahuje tolik příběhů a dějových linek, že by si zasloužila o pár (set) stran více. Čtenář se místy ztrácí v nekonečně dlouhém seznamu postav, jejichž výčet je naštěstí uveden v úvodu knihy. I tak ve mě kniha něco zanechala, něco, co dokáže způsobit jen kniha, s tak bolestným a citlivým tématem...

12.03.2019 3 z 5


Dobrodružství se zvířaty Dobrodružství se zvířaty Zdeněk Vogel

Nejlepší byly první kapitoly, ty další byly také dobré, ale u těch prvních jsem se skutečně zasmála.

16.12.2018 5 z 5


Kacířka Kacířka Ayaan Hirsi Ali

No... Kniha tedy není psána zrovna jednoduchou češtinou. Možná je to jen zakrnělost mé slovní zásoby, ale dost pojmů jsem si musela hledat, abych vůbec pochopila význam věty. Každopádně je tato kniha rozhodně velkým přínosem pro všechny, kteří si na islám chtějí udělat nějaký názor. Nejedná se totiž jen o popis života autorky, ale o souhrn podložených faktů o islámu. Bohužel si myslím, že aby kniha měla skutečný vliv na co nejširší publikum, měla by být psána čtivější formou.

01.11.2018 4 z 5


Papoušci - opeření přátelé člověka Papoušci - opeření přátelé člověka Zdeněk Veger

Sice kniha staršího data, ale obsahuje souhrnné informace o chovu různých druhů papoušků. Především papoušků typických pro chov v ČR.

21.08.2018 5 z 5