Války božích bojovníků

Války božích bojovníků https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424689/bmid_valky-bozich-bojovniku-JNp-424689.jpg 4 12 5

Kniha známého popularizátora historie Jana Bauera provází složitým a neklidným obdobím husitských válek. Snaží se přitom o seriózní a nestranný výklad doby, která bývala někdy vynášena jako nejslavnější období českých dějin a jindy naopak zatracována jako roky rozvratu a chaosu.

Přidat komentář

Ella_85
24.07.2023 4 z 5

Tolik informaci, jmen a datumu!!!
Ale jo, bylo to fakt zabavny. Dozvedela jsem se zase neco noveho o historii.

Dandulka
31.08.2022 5 z 5

Jako vždy perfektně zpracované téma. Moc se mi líbily medajlonky husitských osobností a husitské války v datech. Mohu jen doporučit všem, kdo se o toto téma aktivně zabývají.


KikinkaV
02.04.2020 2 z 5

Samo o sobě dost zajímavé téma, zpracováno až skoro nudně. Některé pasáže se četly velmi těžce. V knize byla ohromná spousta jmen, u kterých si nejsem jistá, zda k nim byl vůbec nějaký úvod, co je to za člověka, kromě toho, že se účastnil této války, nebo tohoto sněmu. Když jsem se v popisku dočetla, že je autor známý popularizátor historie, čekala jsem tedy od knihy trochu víc. Nejsem si jistá, zda si z knihy vůbec něco odnáším.

Hyacint
02.03.2020 3 z 5

Záleží, kolik toho o husitství víte. Pokud jste v problematice jako já spíše nováček, potom je to knížka pro vás, oceníte asi i závěrečnou charakteristiku "hlavních postav" a časovou osu. Pokud jste trochu dál, jděte do Čorneje, například.
Trochu mi vadilo, že se některé pasáže doslova opakovaly, stejně jako to, že text evidentně neprošel jazykovou korekturou, alespoň ne pečlivou.

misaprosek
02.01.2020 5 z 5

Jak už jsem o panu Bauerovi napsal, jeho styl je jedinečný a kniha mě nadchla a upravila moje vědomosti o naší historii.