kattyska kattyska komentáře u knih

☰ menu

Zázračný úklid - pořádek jednou provždy Zázračný úklid - pořádek jednou provždy Marie Kondo

Tak já nevím. Autorka si myslí, že nepořádek je jen přemíra věcí. Myslím, že to moc není použitelné pro rodiny s malými dětmi. Těžko se budu svého ročního syna ptát, zda mu ta hračka nebo tepláky činí radost. Ale jak neztratit motivaci k uklízení, když mi po desáté vyházel skříňku s hrnci, nebo rozmazal ožužlaný rohlík o gauč, to mi neporadila. Nicméně pokud je někdo opravdu sběratel zbytečností, nemusí to být špatná kniha na začátek. Ačkoliv konec mě dost odradil. Dávám 3 hvězdičky za metodu a postup...

17.05.2021 3 z 5


Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Mně se kniha líbila. Nechytlo mě to až tak, že bych nebyla schopná to odložit, ale čtivé to bylo. Já jsem se ani v postavách ani v ději neztrácela, ale je fakt, že jsem četla vždycky v klidu doma, kde mě nic nerušilo. Závěr překvapivý, takže dobrý - ne top, ale dobrý.

15.08.2019 4 z 5


Clona Clona Samuel Bjørk (p)

Další díl, stejně povedený jako dva předchozí. Přečteno jedním dechem.

05.08.2019 5 z 5


Nebýt mého muže, byla bych šťastně vdaná Nebýt mého muže, byla bych šťastně vdaná Monika Bittl

Chtěla jsem knihu na odlehčení, byla to kniha na odlehčení. Děj žádný, krátké epizodky ze života, někdy až příliš bláznivé, někdy každodenní, ve kterých se poznáte. Jde číst i jen na pár chvilek po cestě do práce a z práce, nemusíte se na ni soustředit. Zkrátka vypnout a jen se tak zabavit.

17.07.2019 3 z 5


Šeptající dívka Šeptající dívka Marko Hautala

Jak bylo psáno, začátek dobrý, poté nabírala kniha na absurditě až k tragickému konci vlastně bez konce... Ale je fakt, že se to četlo rychle... Knihu jsem dostala jako dárek k nákupu, kdybych si ji měla kupovat, byla bych na sebe naštvaná..

20.06.2019 2 z 5


Šílené výčitky Šílené výčitky Liane Moriarty

Děj se hrozně táhnul, několikrát jsem měla chuť knihu odložit. Nakonec o celé knize ani není co říct a celé by se to dalo shrnout do dvou vět... Za sem tam malé překvapení dávám 2 *, ale hodně jsem se rozmýšlela...

20.06.2019 2 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Kniha mě svým obsahem pohltila a nemohla jsem se odtrhnout, velmi čtivé, ale smutné.

16.09.2018 5 z 5


Osm Osm Radka Třeštíková

Kniha Osm se mi líbila více než Bábovky, zajímavě pojatá a jednou si ji určitě přečtu znovu.

30.08.2018 5 z 5


To To Stephen King

Asi jsem dle hodnocení očekávala víc... Kniha jako taková je dobře čtivá, nicméně stejně jako ostatní je i můj názor, že kdyby měla méně stran, nebylo by to ku škodě.

13.08.2018 4 z 5