Nebýt mého muže, byla bych šťastně vdaná

Nebýt mého muže, byla bych šťastně vdaná https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404077/mid_nebyt-meho-muze-byla-bych-stastne-v-XXL-404077.jpg 3 22 9

Humorně pojatá „příručka šťastného manželství“ od populární německé autorky, která je vystudovanou psycholožkou. Neuvěřitelně zábavná, upřímná a okouzlující knížka pojednává o dlouhodobém manželství. Úžasně zábavné příběhy z každodenního života jsou ideálním čtením pro všechny ženy, které žijí v mnohaletém manželství, ale i pro ty, které jsou teprve na začátku vztahu – aby věděly, do čeho jdou. Kniha dosáhla velkého uznání mezi čtenářkami; dá se tudíž souhlasit s oficiální anotací, která knihu označuje za „tak zábavnou a uklidňující jako je večer s vaší nejlepší kamarádkou“.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Humor , Pro ženy

Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Ohne meinen Mann wär ich glücklich verheiratet , 2018


více info...

Přidat komentář

katynka78
16.02.2024 3 z 5

Další letošní tj. 2024 humorná knížka. Prostě chce se to víc bavit a smát, než jen číst o těch mordech. Tak jsem sáhla po tak krásném názvu a s chutí se začetla.
Německá autorka mne překvapila, protože to nejsou jen rádoby vtipné historky či postřehy z partnerského života, ale jsou podloženy i studiemi a lékařskými zjištěními, které tomu dávají větší váhu a to se mi líbilo.
Občas jsem se i vážně zamyslela, přemýšlela, zda to tak platí i u nás a často se smála nad tím, jak je to v každém vztahu podobné, i když to má jiné kulisy, podmínky a jiné protagonisty.

Rozhodně doporučuju.

escapelle
03.12.2023 2 z 5

Toto je jednoduchá oddychovka. Místy jsem se zasmála, místy se viděla. Kniha nemá dvakrát valnou kvalitu, ale na odreagování dobrý. Nudnější pasáže jsem přeskakovala.


Lily101
13.08.2022 5 z 5

Já jsem zatím “jen” zasnoubená a z četby jsem měla trochu obavy (viz dle recenzí níže). Nakonec se konalo milé překvapení (tak, jak to popisuje recenzentka madem, zásluhou které jsem se rozhodla dát knize šanci). Možná by bylo super si knihu přečíst “až” za nějakou dobu coby “zkušená manželka”, ale pokud s partnerem žijete ve společné domácnosti, tak knihu také “oceníte”. Asi dvě části knihy ( z těch několika) mi přišly nezáživné, ale zbývajících cca 98% bylo zajímavé a oddechové. Doporučuji číst na dovolené (částečně jsem tak učinila i já a bylo to dobré rozhodnutí). Jedná se o knižní jednohubku (celkový čas čtení knihy u sečtělejšího čtenáře /=ten, který rád čte a neovládá rychločtení/ odhaduji na cca 4 hodiny). Mužům spíš nedoporučuji číst, neb kniha by měla být brána s nadsázkou a číst obdobný text o ženách bych nedokázala (protože ona nadsázka by mi chyběla), avšak pokud jste odvážný, tak proč ne. Na světě je spousta knih a tato Vám návod na pochopení ženského světa nepřinese (asi dvakrát jsem byla “zmatená” i já jako žena, zda to autorka myslí vážně a ona prostě nic v knize nemyslí tak úplně vážně).

madem
07.07.2022 4 z 5

Vdaná jsem krátce a tak jsem čekala, že se zasměju a bude to. Knížka je vtipná, ale jen lehce. Spíše jsem si tolikrát říkala, tohle znám. Jééé ... a na tohle taky nejsem sama. To mě moc potěšilo. Ten stržený bod je za to, co jsem podle knížky zjistila, že mě ještě čeká.

Dámaskloboukem
31.10.2021 4 z 5

Němce jsem považovala trošku za suchary - až do této knihy. Musím si opravit názor. Už název je vlastně vtipem. Podtitulek je Terapie pro osvícené ženy, ale kniha má daleko větší přesah. I muži si přijdou na své a je celkem jedno, v jaké fázi partnerského vztahu zrovna jste, pobaví vás.
Autorka má slušný všeobecný přehled. Svým humorným vyprávěním neuráží ani sebe ani svého partnera.
Není to žádný hluboký literární počin, kapitoly na sebe nenavazují a neobdržíte žádné zaručené rady na spokojené partnerské soužití. Určitě si ale vylepšíte náladu.
Jak může mít nějaká mnichovanka úplně stejné pocity jako já?
U nás kniha vypěstovala jakysi podmíněný reflex. Jakmile jsem vzala do ruky tento růžový svazek, s oduševnělým párem slepic na obálce, všichni členové naší domácnosti ode mě začali zdrhat do bezpečné vzdálenosti.
Měla jsem při čtení nutkavou potřebu předčítat svému okolí úryvky nahlas, eventuálně z ničeho nic vykviknout smíchem. A to běžné nedělám.

Ovšem dá se i přiučit:
Netušila jsem že O. Wilde je autorem myšlenky: Ke šťastnému manželství patří obvykle více než dvě osoby. ( …??…. :( ?

Zajímavé je pojetí Trump x Macron, z hlediska věku manželek. V tomto případě -24 x +24…. jasné vítězství Francie

Při hledání lásky svého života ( str. 127) počítáme kvocienty: bicepsy, příjem a potenciál zdvořilého chování; zjišťujeme volnočasové aktivity, radost z práce a jestli se rád přitulí; poměření délky penisu v proporci s uměním vařit.

Tak, tak nějak …

Taj-ka
22.10.2021 4 z 5

Jsem vdaná 3 a půl roku a momentálně na mateřské. Kniha se mi líbila, bylo to jako velké popovídání s kamarádkou, chvílemi mě otravovaly méně povedené vtipy, ale celkově mi přečtení určitě pomohlo. I emancipovaná a volnomyšlenkářská Mnichovanka tráví většinu času u plotny a prádla a má doma muže se selektivní slepotou na domácí práce.

TerezaaBaarova
09.04.2020 1 z 5

Nuda...myslela jsem si, že kniha bude podána zábavnou formou...někdy mám chuť na takovou oddechovku, ale toto mne opravdu zklamalo.

1bublina
13.01.2020 2 z 5

Kniha byla docela nudná. Pár kapitol celkem ušlo, ale zbytek byla opravdu nuda. Podle názvu jsem čekala něco zábavného, ale nejvtipnější na celé knize je její název. Určitě by bylo lepší přidat více osobních zážitků a ubrat filozofování nad životem, muži a manželstvím.
Kdyby se mi kniha nehodila do výzvy, nejspíš bych jí odložila.
ČV 2020 - Kniha, která je na Databázi knih v době čtení méně než 20x v Přečtených

kattyska
17.07.2019 3 z 5

Chtěla jsem knihu na odlehčení, byla to kniha na odlehčení. Děj žádný, krátké epizodky ze života, někdy až příliš bláznivé, někdy každodenní, ve kterých se poznáte. Jde číst i jen na pár chvilek po cestě do práce a z práce, nemusíte se na ni soustředit. Zkrátka vypnout a jen se tak zabavit.

Štítky knihy

humor pro ženy partnerské vztahy manželství výběr partnera

Autorovy další knížky

Monika Bittl
německá, 1963
2019  62%Nebýt mého muže, byla bych šťastně vdaná
2019  67%Nech to plavat

Kniha Nebýt mého muže, byla bych šťastně vdaná je v

Právě čtených1x
Přečtených26x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených1x
Knihotéce42x
Chystám se číst24x
Chci si koupit5x