katty.k katty.k komentáře u knih

☰ menu

Zvěrolékaři na cestách Zvěrolékaři na cestách Alena Hrachovcová

Pokud čekáte sérii historek z veterinární praxe, budete zklamaní. Nicméně kniha je skvělá, popisuje Jižní Ameriku pohledem normálního člověka a představí místní zvyky i kulturu. Po přečtení této knihy mám chuť se rozjet a také navštívit tuto část světa

12.03.2015


Proměna Proměna Franz Kafka

Předčila moje očekávání. Čte se rychle, je poutavá. Pobavil mě přístup postav: Proměna v brouka je normálka, ani nás nenapadne přemýšlet nad tím, proč. :D Kniha je hodně absurdní, což mám ráda. Na druhé straně mi to přišlo dost smutné a hlavního hrdiny mi bylo líto. Pokud autor měl opravdu v úmyslu promítnout do knihy svůj vztah k otci, tak mi ho je líto, protože byl asi hodně chladný a odměřený.
Pokud ale hledáte knihu, kterou si chcete přečíst na maturitu, aby byla krátká, poutavá a dobře se rozebírala, tak Proměna je jasná volba :)

12.03.2015


Válka s Mloky Válka s Mloky Karel Čapek

Nadčasové dílo, ve kterém se neodráží jen ohrožení nacismem ze života autora, ale můžete si do něj promítnout vlastní život a tvorbu. Úžasným nápadem a příjemným zpestřením jsou úryvky z různých novin a časopisů, které jsou ve 2. části knihy. Musím říct, že mě ze začátku trochu mátly, ale pak jsem si na ně zvykla. Celkový dojem z knihy mám dobrý. K.Čapek píše poutavě a umí čtenáře vtáhnout do děje.

12.03.2015


Jméno růže Jméno růže Umberto Eco

Úžasná kniha. Pokud se dostanete přes prvních 80 stran, máte vyhráno. Jsou tam nudné historické a filosofické pasáže, ale zbytek děje je geniální. Byla jsem napjatá až do konce. Hlavně na posledních 100 stranách se toho děje hrozně moc. :D Pokud máte vytrvalost, tak vřele tuto knihu doporučuji. Je sice dost tlustá, ale stojí to za to :)

02.11.2014


Opatství Northanger Opatství Northanger Jane Austen

Spolu s Pýchou a předsudkem je to autorčina nejpovedenější kniha, ke které se ráda vracím.

15.07.2014


Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Jedna z nejpovedenějších autorčiných knih, která dokáže vtáhnout do děje. I filmové zpracování je moc povedené.

15.07.2014


Rozum a cit Rozum a cit Jane Austen

Tato kniha mě opravdu zklamala. Je zdlouhavá a příběh není moc záživný.

15.07.2014


Latinsko/český slovník Latinsko/český slovník Jan Kábrt

Už jsem v životě používala několik slovníků, ale tenhle je super. Přehledný, žádná malá písmena, která se pořádně nedají přečíst. Opravdu skvěle se s ním pracuje. Jen škoda, že je jen latinsko český a není i česko-latinský.

04.11.2012


Vražda v Orient-expresu Vražda v Orient-expresu Agatha Christie

skvělá kniha. Opravdu mě dokázala donutit číst dál a dál. Až do úplného konce jsem neměla tušení, kdo je vrahem. Závěr mě opravdu překvapil, ale kniha je fakt úžasná. Poirot je borec :)

04.11.2012


R. U. R. / Bílá nemoc / Matka R. U. R. / Bílá nemoc / Matka Karel Čapek

Kniha mě překvapila. Čekala jsem, že to bude nudná klasika. Ale nakonec mě zaujala. RUR nic moc, ale ostatní 2 hry se mi opravdu líbily.

28.10.2012