Kamisek82 Kamisek82 komentáře u knih

☰ menu

Zimní pohádky Zimní pohádky Dawn Casey

Tato kniha je pro mne velkým zklamáním! Nepochopím, jak může být vydána publikace s tolika chybami, překlepy a nelogicky uspořádanými a krkolomnými obraty. Na první přečtení to na čtenáře působí jako by byl text překládán z Google překladače. Častokrát jsem musela sama několikrát souvětí přečíst, abych jej pochopila. Pětileté dítě, pro které má být tato kniha vhodná, absolutně nemůže pochopit obsah a význam příběhů. V knize není jediná pohádka ve které by nebyla chyba. Ilustrace jsou opravdu pěkné, avšak opět v rozporu s textem. Například v textu se poukazuje na hluboké laskavé hnědé oči medvěda a na obrázku je má průzračně modré. Této chyby si všimly samotné děti, kterým byla knížka předčítána.

17.11.2021 odpad!


Co děti nejvíc potřebují Co děti nejvíc potřebují Zdeněk Matějček

Četla jsem tuto knížku kvůli studiu pedagogiky několikrát a během čtení mi několikrát proběhlo hlavou, že tuto knížku by měli novopečení rodiče v porodnicích povinně vyfasovat. Psáno milým jazykem pana profesora.

11.04.2019 5 z 5


Druhé housle Druhé housle Ilona Fišerová

Moc pěkná knížka, četla jsem ji dětem a po nějaké době si ji děti vyžádaly znovu.

11.04.2019 4 z 5


Desátý kruh Desátý kruh Jodi Picoult

Po několika skvělých knížkách od JODI jsem nezaváhala a knížku jsem si koupila. Přišlo bohužel zklamání, nešlo se mi začít se, nakonec jsem knihu odložila rozečtenou, což jsem snad nikdy neudělala. S Vypravěčkou nasadila J.P. laťku proklatě vysoko a tak mi místy připadalo, že to snad ani nemohla Jodi psát..

11.04.2019 1 z 5


Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Četla jsem celou sérii s Harrym Holem, bohužel ne chronologicky. Sněhulák byl opravdu děsivý, jsem ráda, že jsem ho četla v létě u moře, protože bych se v zimě každého sněhuláka asi strašně bála. Doporučuji číst sérii s HH od jedničky, lépe se pak člověk orientuje v postavách.

11.04.2019 5 z 5


Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Od Vypravěčky jsem se nemohla odtrhnout a četla jsem ji do brzkých ranních hodin. Naprosto vyjímečný příběh a moje první zkušenost s JODI.

11.04.2019 5 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Po dlouhé době se mi stalo, že jsem na základě zhlédnutého filmu následně přečetla knihu. Kniha objasnila spoustu drobnosti, které ve filmu nejsou zachyceny. Slzy jsem ronila na konci stejne jako v kine!

11.04.2019 5 z 5


Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Od Patrika Hartla jsem četla vše a musím říct, že Nejlepší víkend byl pro mě nejslabší. První půlka knížky mě místy až nudila, ke konci jsem se víc začetla, ale žádné velké nadšení nepřišlo.

11.04.2019 3 z 5