kajakouda kajakouda komentáře u knih

☰ menu

Šéf, co tě nadzvedne Šéf, co tě nadzvedne Winter Renshaw

Fajn příběh, kterých už bylo napsáno stovky.

23.01.2024 3 z 5


Projekt manželka Projekt manželka Graeme Simsion

Skvělá knížka. Fajn oddechovka pobavení a zasmání.

02.01.2024 5 z 5


Loutkové divadlo Loutkové divadlo M.W. Craven

Wau, rovnýma nohama do děje hned od první stránky. Výborný thriller, sympatičtí vyšetřovatelé Poe a Tilly. Ale co ten vrah? Skoro mi ho je líto.

19.08.2023 5 z 5


Sestry Sestry Martin Uhlíř

Kniha se mi překvapivě líbila a příběh mě rychle vtáhl do děje. Jednu hvězdičku však strhávám za zvláštní konec. Děj zajímavě gradu, nicméně před koncem se to tak nějak zvláště rozplyne. Jako kdyby autorovi došly síly.

10.07.2023 4 z 5


Kulka Kulka Mary Louise Kelly

Kniha mě moc nenadchla. Na to, že se jedná o edici světový bestseller, tak jsem byla zklamaná. Kniha je něco mezi thrillerem a románem pro ženy. Na některých místech jsou logické mezery (které nechci kvůli spoilerům prozrazovat). Autorka se snažila o strhující děj, ale za mě se to moc nepovedlo.

09.05.2023 2 z 5


Nůž Nůž Jo Nesbø

Dokonalá kniha. Nápaditá, drsná, zamotaná, překvapivá. Kdo je vrah jsem netušila až do jeho odhalení.

09.05.2023 5 z 5


Měla by sis s někým promluvit Měla by sis s někým promluvit Lori Gottlieb

Za mě moc hezká kniha. Dovedu si ale představit, že pro čtenáře, který se nachází ve složité životní situaci, to může být nelehké čtení. Kniha je plná krásných, hlubokých a výstižných myšlenek. Za mě tato kniha funguje jako úžasná terapie.

11.04.2023 5 z 5


Brouci v hlavě: Jak se zbavit vtíravých myšlenek Brouci v hlavě: Jak se zbavit vtíravých myšlenek Sally M. Winston

Každého z nás asi občas přepadnou vtíravé myšlenky. Co kdybych se zítra ráno už neprobudila? Co kdyby mi spadlo dítě do vany? Jestli občas přemýšlíte nad něčím šíleným a nemůžete se toho v daný okamžik zbavit, ještě to z vás nedělá psychopata. V knize se poměrně čtivým způsobem dozvíte, jak s takovými myšlenkami pracovat, aby vám neškodily a neparalizovaly vás.

06.03.2023 4 z 5


Matky Matky Brit Bennett

Přidávám se ke zklamaným čtenářkám. Autorka naťukla hodně zajímavá témata, ale bohužel jenom po povrchu. Vše bylo takové plytké, děj jednotvárný. Musím okomentovat i překlad, který dle mého názoru nedopadl úplně nejlépe. U náročnějšího čtenáře tato kniha rozhodně neuspěje.

28.02.2023 2 z 5


Dvojí život Dvojí život Katie Gutierrez

Strhující román o dvou paralelních rodinných životech úspěšné a krásné ženy. Lore měla vše dokonale vymyšlené a organizačně zvládnuté, než se to jednoho dne nečekaně zvrtlo.

28.01.2023 5 z 5


Etiketa pro elegantní ženu Etiketa pro elegantní ženu Julie Balobanova

Upřímně moc nevím, co si o knize myslet. Autorka z naprosto banálních témat dělá obrovskou vědu, snad aby etiketa vypadala jako složitý vědní obor. Jedním z příkladů může být autorčin popis toho, na jaké straně talíře jsou umístěny vidličky a na jaké nože. Bezpochyby se nepletu, když řeknu, že už dítě v první třídě základní školy ví, že vidličky jsou od talíře nalevo, zatímco nože napravo. Autorka velmi složitě vysvětluje, že vám k tomuto zapamatování pomohou základní znalosti anglického jazyka. Vidlička zní anglicky "fork", toto slovo má čtyři písmena. Levá strana zní anglicky "left" a toto slovo má také čtyři písmena. Oproti tomu nůž se anglicky řekne "knife". Toto slovo má pět písmen, stejně jako pravá strana v angličtině "right" obsahuje rovněž pět písmen. Načež autorka dodává, že když náhodou zapomenete, z jaké strany máte naservírovat vidličky, tento tahák vám pomůže. Mě by tedy tento tahák rozhodně nepomohl. A jsem si jistá, že takovou věc, jako že se vidličky dávají vlevo, rozhodně nezapomenu.

17.01.2023 1 z 5


Břicháč Tom Břicháč Tom Tomáš Kosačík

Tak toto je kniha, která mě vůbec neoslovila. Přijde mi málo nápaditá, a to obsahem i fotografickým zpracováním.

14.11.2022 1 z 5


Město v oblacích Město v oblacích Anthony Doerr

Je to moje druhá kniha, kterou jsem od autora četla. Zas a znovu oceňuji autorův květnatý jazyk, obrovskou slovní zásobu a schopnost pospojovat na první přečtení nespojitelné. Moc hezká fantasy kniha.

14.11.2022 5 z 5