Dvojí život

Dvojí život https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470501/bmid_dvoji-zivot-639960787af37.jpg 4 45 17

V roce 1985 se Lore Riverová v Mexiko City provdá za Andrese Russa, přestože je již vdaná za Fabiana Riveru v Laredo v Texasu, s nímž má dvojčata. Během své kariéry mezinárodní bankéřky dělí Lore svůj čas mezi dvě země a dvě rodiny – dokud pravda nevyjde najevo a jeden manžel není zatčen za vraždu toho druhého. V roce 2017 při procházení internetu a hledání nejsenzačnějších zpráv narazí autorka skutečných kriminálních případů Cassie Bowmanová na článek popisující tuto tragickou událost. Cassie vypátrá Lore a zachytí celý obraz podvodu, který vedl ke katastrofě. Čím více času však s Lore tráví, tím více Cassie zpochybňuje skutečnosti týkající se vraždy. Její odhodlání odhalit pravdu může brzy ohrozit Lorein nyní klidný život a odhalit mnohá tajemství, která obě ženy skrývají…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

More Than You'll Ever Know , 2022


více info...

Přidat komentář

čef
včera 4 z 5

Oceňuji vynalézavý způsob vyprávění o jedné vraždě, proplétají se zde osudy spisovatelky se ženou mezi dvěma muži a nic se nedá dopředu předvídat. Pravda se objevuje ztuha, jakož i vzpomínky na podivné rodinné vztahy. Vyzdobeno různými barvitými scénami, kromě intimností se dostaneme i do Mexico City v době zemětřesení. Přestože to nebylo psáno pro mne a mně čtenářsky podobné, odhaduji, že obdivovatelů si tento román najde opravdu hodně.

Beáta753
18.03.2024 3 z 5

U téhle knihy mě moc bavil život Lore -psychologie její postavy, její rozhodnutí se zaplést a po sléze se vdát za dalšího muže, obhajoba sobě samé. Milovat dva muže aniž by něco ten druhý tušil. Oproti tomu byla Cassie pro mne slabý odvar. Určitě se, ale vyplatí číst až do konce.


Gracinka
24.02.2024 4 z 5

Moc pěkné napsaný příběh. I když to, že to doopravdy bylo jinak, čtenáři dojde už na začátku knížky. I když na konci bylo malé překvapení. Strhávám hvězdičku za pořád dokola omílanou krizi v Mexiku.

LucyBooks
25.01.2024 5 z 5

Dlouho jsem váhala, zda se do knihy pustit, protože mě některé hodnocení spíše odrazovalo, bála jsem se, že kniha bude vleklá, což se mi chvílemi potvrdilo. Zhruba v polovině jsem si říkala, že by se kniha dala zkrátit. Kromě toho se mi ale moc líbila a za mě je to velmi zajímavá myšlenka i téma. Také se mi líbilo zpracování psychologie postav, to bylo dle mého kvalitní. A v neposlední řadě mě nadchl popis Mexika. Konec mě dostal. Takže až na občasné vleklé pasáže a protahování děje, doporučuji.

lucakuca
16.01.2024 4 z 5

Ojojoj dva muži, dvě lásky, dvě rodiny, jedna žena v jeden čas...
Všechno víte už od začátku. Ale... Byla ta žena mrcha? Budeš ji fandit nebo "To si zasloužíš! Ty jedna...! "
Dravá novinářka jde po neotřelém příběhu a snaží se za každou cenu dobrat k pravdě. A dost jí to jako pálí!
To teda jo...
Pomalejší čtení, které dozraje do správných barev.

intelektuálka
27.07.2023 4 z 5

Autorka tohoto vyprávění mne svým tematem překvapila ....

Dvě ženy v soukolí osudu - Lore a Cassie - a postupné sblížení a hledání pravdy ....

Co vedlo Lore ke vztahu a manželství se dvěma muži ?

Tento případ rodinné tragedie novinářku Cassii zaujme ....a jde po stopách dávného zločinu....
Odekrývá rodinné drama lásky, vášně,mateřství a bilanci životních hodnot .....

Četla jsem se zájmem - a snažila se nesoudit, ale chápat...

I prostředí Mexika a narýsovaných morálních hodnot .... nečetla jsem moc knih z tohoto prostředí ..... a konečné rozluštění nakonec vygradovalo otázku rodinných vztahů .....

Ano - líbilo se mi to - a doporučím.

anovy64
15.05.2023 3 z 5

Na tuto knihu jsem se těšila, ale nadšení mě velice brzy opustilo. Z knihy jsem byla zklamaná. Čekala jsem mnohem víc. Děj se vlekl, byl těžkopádný, prostě nuda, i když téma bylo velice zajímavé. Ani dějová linka Cassie mě nedokázala upoutat. Až posledních asi 80 stránek stálo za to, ale to můj celkový dojem z knihy nezachránilo.

Kenan
24.04.2023 3 z 5

Zajímavé téma. Většinou čekáme dvojí život od mužů, ale tady je to žena. Lore miluje dva muže, dělí svůj čas mezi dvě rodiny a dvě země. Cassie, mladá blogerka, která se zabývá shromažďováním informací o kriminálních případech a jejich zveřejňováním, objeví Lore a chce zveřejnit její verzi příběhu, který samozřejmě nedopadl šťastně. Při společných rozhovorech se odhalují mnohá tajemství nejen ze života Lore, ale i Cassie.
Jde o psychologický román, který je určitě dobře napsaný, ale mně se strašně táhl a dočetla jsem jej jen proto, že jsem chtěla vědět, jak vše dopadne. Mám ráda psychologické romány, tak nevím, proč jsem z tohoto nebyla tak nadšená. Asi jsem jej četla v nesprávnou dobu.

Dani25
21.04.2023 5 z 5

Kniha nie len o láske k dvom mužom, ale aj o rodičovskej láske. O tajomstvách nie len rodiny a života Dolores, ale aj Cassie. Psychologický aj krimi román. Som rada, že som túto knihu objavila. Nebola to ľahká téma, ale čítala som ju rýchlo, lebo som bola v napätí kde je pravda.

Kiikuus
01.04.2023 4 z 5

Příběh o lásce, rodině, lžích a polopravdách. Sonda do duše ženy, která milovala dva muže zároveň a za oba se provdala. Příběh manželského stereotypu, ze kterého je útěkem čerstvá zamilovanost. Příběh rodičovské lásky, která nakonec překoná vše.
Krásně napsané svižné drama, které stojí za přečtení.

Šánka
23.03.2023 4 z 5

Knihu jsem v knihovně objevila mezi novinkami a půjčila si ji s představou příjemné, lehké, romantické oddechovky. Oddechovka to tedy rozhodně není, je to rodinné drama, na jejímž začátku, nebo vlastně konci vše vyústí vraždou.
Příběh ženy, která je vdaná, má dvě malé děti a při jedné služební cestě se seznámí a zamiluje do jiného muže. Nic nového, tohle se stává...Jenže Lore se i za tohoto muže, v jiné zemi a po nějaké době, provdá. O mnoho let později mladá Cassie chce sepsat Lorein pravdivý příběh a odkrýt, co se skutečně stalo, proč jeden z aktérů tohoto trojúhelníku skončil mrtvý a druhý ve vězení.
Zkraje je tempo takové rozbíhající, nenechte se odradit, postupně se odkrývá celé rodinné drama, tajemství, příběh graduje, závěr určitě překvapí a současně nabízí i mnoho morálních otázek. Budete chápat, budete odsuzovat, pochybovat...

Sančez
05.03.2023 4 z 5

Mám čtecí krizi tak jsem sáhla po této knize, kterou mi doporučila naše knihovnice. Od knihy jsem moc nečekala a velmi mne překvapila. Dvojí život vedou většinou muži a tady to byla žena velmi zajímavé a velmi čtivé. Moc doporučuji. Krize prolomena.

ikul
18.02.2023 4 z 5

Příběh o dvou ženách generačně rozdílných. Jedna, která svůj život prožívá v trvalé lži z lásky ke svým mužům a dětem. Druhá, žijící pro kariéru s démonem z dětství a neschopností odpouštět. Příběh se zadírá pod kůži a vy jen čekáte, jak to všechno dopadne. Napsáno skvěle, ale obě hlavní představitelky ve mně vůbec nevzbudily sympatie.

Višnička
04.02.2023 5 z 5

Wow! Tak tohle bylo hodně dobrý..Po dlouhé době mě kniha tak pohltila, že jsem o ní přemýšlela i během dne, kdy jsem nečetla.

kajakouda
28.01.2023 5 z 5

Strhující román o dvou paralelních rodinných životech úspěšné a krásné ženy. Lore měla vše dokonale vymyšlené a organizačně zvládnuté, než se to jednoho dne nečekaně zvrtlo.

PetraN17
26.01.2023 5 z 5

Moc se mi líbila pasáž z knihy, nad kterou jsem se pozastavila…. je dobře použitelná i v běžném životě :))
,,Dějiny píšou ti, kdo mají moc a chtějí si ji udržet. Takže když si čtete v učebnicích, položte si otázku, kdo příběh vypráví - a co získá tím, když mu uvěříte.”

Pípasek
23.01.2023 5 z 5

Perfektní román o manželství, vraždě. nevěře a rodinných tajemstvích. Stačí málo a život je v troskách. A ty nervy vše ustát bez prozrazení

Štítky knihy

americká literatura Mexiko Texas

Autorovy knížky

2023  81%Dvojí život

Kniha Dvojí život je v

Právě čtených1x
Přečtených52x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených3x
Knihotéce87x
Chystám se číst102x
Chci si koupit18x