Johnpercussion Johnpercussion komentáře u knih

☰ menu

Domov na konci světa Domov na konci světa Michael Cunningham

Skvěle napsaná kniha ve které zaujmou především typově různorodé charaktery postav a psychologické rozbory vztahů mezi nimi.

09.08.2013 4 z 5


Nebe nezná vyvolených Nebe nezná vyvolených Erich Maria Remarque (p)

Krásná kniha která chytne za srdce i přes smutný konec nebo právě proto.

05.07.2013 5 z 5


Perla Perla John Steinbeck

Velice silný příběh i když možná dost krátký, tak obsahově velký a stačí probrat závažné stránky lidské povahy.

22.06.2013 5 z 5


Na Chesilské pláži Na Chesilské pláži Ian McEwan

Kniha v níž neznalost milostného života způsobí zcela nezvratnou změnu v osudu dvou mladých lidí, kdy se jejich životy odloučí o svatební noci, do níž je také zasazen celý děj knihy s častými pohledy do minulosti a vzpomínkami na jejich postupné seznamování.

25.05.2013 4 z 5


Sobota Sobota Ian McEwan

Kvalitní dílo pěkně promyšlené, kde do sebe postupně zdá se vše zapadá, i když se hlavní postavě vyjeví obavy z budoucnosti a strach z nevyhnutelného- tedy smrti. I přes klidnější a zdlouhavější pasáže plné popisů a líčení je kniha dobře čitelná a nabízí k zamyšlení nad tím, co může všechno způsobit špatně zvážené rozhodnutí a jeho důsledky. V knize je paralela změny v životě členů doktorovy rodiny způsobené vpádem zločinců do jejich domu k tehdejšímu problému situace v Iráku.

07.04.2013 5 z 5


Šunkový nářez Šunkový nářez Charles Bukowski

Kniha se četka velmi snadnou zásluhou jednoduchého textu a používáním nespisovného jazyka, taková zajímavá biografie z autorova nesnadného dětství a dospívání, reálně zobrazuje obraz života prostého lidu v USA během 30. let.

04.04.2013 4 z 5


1984 1984 George Orwell (p)

Člověk v průběhu četby žasne a kroutí hlavou nad absurdními pravidly a manipulací v tomto Orwellově světě, ale současně jej doprovází děsivé pocity při pomyšlení, že se něco takového může stát skutečností.

02.04.2013 5 z 5


Konec světa & Hard-boiled Wonderland Konec světa & Hard-boiled Wonderland Haruki Murakami

Krásná kniha ve které je spoust zajímavých myšlenek a netradičních náhledů na svět a do vědomí - podvědomí člověka. Knihu můžu doporučit každému.

29.03.2013 5 z 5


Sezona v pekle Sezona v pekle Peter Murphy

Dojemná kniha o těžkém dospívání pubertálního chlapce a jeho vztahu s matkou a zakončení jeho dětství přes smrt jeho matky jako překonání těžké životní zkoušky. Kniha se četla snadno díky jednoduché formě.

26.03.2013 4 z 5