janca.hl janca.hl komentáře u knih

☰ menu

Twisted Hate: Nenávist na ostří nože Twisted Hate: Nenávist na ostří nože Ana Huang

Další skvělá knížka do sbírky! Měla samozřejmě pár much, ale jinak pohodová, romantická, pikantní oddychovka. Vývoj postav byl reálnější, "pomalejší". Ana knížku od knížky v sérii Twisted prodlužuje a už tady to začínám docela pociťovat. Klidně by mohla být o 100 stran kratší, ale to by to zas bylo rychlejší. Ale věc kterou bych určitě zmínila, je jedna docela dost podstatná nedořešená věc na konci. Vzhledem k tomu, abych neprozradila spoiler, tak ti kteří četli, tak jistě budou vědět - Ch. H. (Snad se třeba ještě rozuzlení dočkáme ve 4 díle:)) Ale jinak moc doporučuji, rozhodně ji nečtu poprvé a za mě asi těsně s prvním dílem nejlepší ze série! Prostě obsahuje všechno co má správný román mít - humor, napětí, vášeň a napínavost!

18.02.2024 5 z 5


Někdo klepe Někdo klepe T. W. Ellis (p)

Tak z téhle knížky jsem šíleně zmatená. Spíše z toho konce. Nedokážu si představit jí číst v angličtině, když ani teď v češtině jsem ji nedokázala pochopit. Děj je často zdlouhavý a spisovatel popisuje strašně moc do podrobna krátké jevy. Za mě se od správného thrilleru nemáte šanci odtrhnout, tady to vůbec tak není, až tak možná k tomu konci. Potřebovala bych si to vzhledem k dost důležité informaci přečíst znovu, ale nevím jestli najdu tu energii. Nedoporučuji, ale třeba si to své oblíbence najde

05.02.2024 3 z 5


Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Můj první thriller a určitě ne poslední, akorát se bojím, jestli tato kniha nenasadila laťku až moc vysoko. Děj byl naprosto strhující a napínavý. Vzhledem k nemoci a celodennímu nicnedělání jsem jí přetla za okolo 8 hodin. Nemůžete se od ní absolutně odtrhnout. I těch pět hvězdiček je málo, moc doporučuji!

19.01.2024 5 z 5


Co už nikdy nepřebolí Co už nikdy nepřebolí Lucy Score

Dlouho jsem přemýšlela, jestli si kniha zaslouží 4 nebo 5 hvězdiček. Nakonec jsem se rozhodla pro 4, ale i tak jí doporučuju. Je to pohodová oddechovka, u které jsem se ale ze začátku nemohla tak dostat (až po 100 stránce jsem se začetla), ale i tak byly fáze, kdy se začtete, a kdy to je o ničem. Mně se osobně nelíbila ta délka, kniha má skoro 500 stran a místy to bylo zdlouhavé. Občas jsem měla problém s docela dost jmény. V bonusovém epilogu jsem se trochu ztratila a musela si vyhledat informaci na internetu, jak to vlastně je, ale jinak moc hezké. Na knize bych vypíchla ten napínavý konec, chemii mezi postavami a nečekaný zvrat, to jsem opravdu nečekala. Doporučuji všem romantičkožroutkám a snažte se neskončit se čtením v nějaké "nudné" chvíli, jinak se ke čtení už nedokopete.

19.01.2024 4 z 5


Vzpomínky na něj Vzpomínky na něj Colleen Hoover

Pod krásnou romantickou obálkou opět s hlubším významem se skrývá křehký příběh. Je to knížka s hodně citlivým tématem. Rozhodně si nedokážu představit knížku číst, když bych měla děti, takhle v relativně mladém věku (16) jsem si to tak nepřipouštěla k sobě, ale i tak jako pro ženu pro mě byla náročná a hodně jsem jí oplakala. Colleen bych tady mohla vychvalovat, což by si bezpochyby zasloužila, ale ten, kdo už zná její styl psaní, tak ví, že je bombastický. Od knihy se prostě nemůžete odtrhnout, hltáte její stránky a nemůžete přestat, když nečtete, přemýšlíte nad ní.

Děj byl velice povedený, fakt vás do toho spisovatelka strašně hezky zavede. Víc už vám neřeknu, musíte si to přečíst sami. A uvidíte, jestli se Kenna bude muset odstěhovat zpátky, nebo si najde cestu k její dceři a rodině. DOPORUČUJU! Za mě zatím nejlepší knížka od Colleen hned za odvrácenou tváří lásky.

27.12.2023 5 z 5


Twisted Games: Hry na ostří nože Twisted Games: Hry na ostří nože Ana Huang

Bylo to strašně napínavé, vášnivé, jako tomu bylo u první knížky. Dozvídáme se něco o Rhysovo dětství a odtajňují se nám nějaké informace. Bohužel musím říct, že první knížka byla o chlup lepší, bylo v něm více napínavého a vše vám potom zapadlo jako puzzle, tady tento moment bohužel nebyl. Při čtení první knížky to šlo jako po másle, a tady tomu nebylo. Napojení z první knížky jsem čekala větší, takže by klidně knihy mohly být oddělené a vyhnuly by se porovnávání. Ale i tak další skvělá knížka.

17.12.2023 4 z 5


Twisted Love: Láska na ostří nože Twisted Love: Láska na ostří nože Ana Huang

Tato knížka se mi naprosto líbila a nemohla jsem jí pustit z rukou! Jako ten konec byl jasný, ale takové zápletky, vášeň, napínavost, to bylo něco neskutečného. U obou hrdinů se odtajňují dávná tajemství a všechno pomalu začíná zapadat jak puzzle. Jasný příklad, že za peníze si koupíte štěstí. Miluju a doporučuji dál!

16.12.2023 5 z 5


Den, kdy jsem tě ztratila Den, kdy jsem tě ztratila Fionnuala Kearney

Tato kniha by si zasloužila větší povědomí. Je úžasná. Napínavá, nepředvídatelná. Za to dost citlivá a bolestná. Doporučuji všem, rychle jsem se začetla. Jednu připomínku mám za více osob, trochu jsem se pak v tom ztrácela a kord, když je pak jmenuje na blogu prvním písmenem jejich jména. Je to taky skvělá oddychovka a pokud nehledáte nějakou přeslazenou romanťárnu, tak tohle je kniha pro vás.

13.12.2023 5 z 5


Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Jestli bych zápletku měla popsat dvěma slovy bylo by to: "no, tyv**e", protože to jinak ani nejde. Já recenze píšu bez spoileru, protože recenze s ním nemají žádnou hodnotu pro lidi, kteří hledají recenzi k přečtení. Tato kniha prostě nejde popsat bez spoilerů . Je to ta nejlepší a zároveň nejhorší knížka (na city), kterou jsem kdy četla, protože jestli se Colleen v nějaké knize nejvíce zaměřila na vaše city, byla by to právě tato. Na každém rohu na vás čekala nějaká nová informace a vše postupně začalo zapadat jako puzzle a autorka vám odhalovala nové informace. Přečetla jsem jí za jeden jediný den, jak moc mě pohltila.


Knihu určitě minimálně 15 let, jinak na ní nejste dostatečně psychicky zralí, samozřejmě je to na vás.


Začátek působí velice romanticky, hezky, a v tom přijde zvrat, se kterým si sednete na zadek, a doufáte, že se nebude opakovat. Na konci máte nepopsatelný pocit (se šťastným koncem?). Popsala bych to jednoduše, z motýlků v břiše se dostaví nervozita a bolest, jak se vcítíte do role.


Knihu si musíte nutně přečíst! A to díky hlavní myšlence, kterou můžete zachránit nejen sebe, ale i někoho blízkého.

Takto, doporučila bych vám tuto knihu? 1) určitě jako osvětu ano. 2) pokud hledáte opravdu nějakou oddychovou slaďárnu, tak tady ji nehledejte, já je miluju, tady mi nevadila její nepřítomnost, ale nebylo mi z ní moc dobře.


Půjde tato knížka na seznam co bych doporučila? Upřímně - ne :-|. Kniha u mě nezanechala happy end, ten, který bych si přála a proto kniha super, poznamená vás, na mém hodnocení se nic nezmění, ale znovu bych si ji asi nepřečetla.


Jediné mínus vidím v té obálce, protože obálky Colleen mají většinou hlubší význam. Tady to jsou lilie, podle jména hlavní hrdinky Lilly, kteréž se logicky dozvídáme hned na začátku a nemá hlubší kontext. Našly by se daleko lepší věci na obálku s hlubším významem.

30.09.2023 5 z 5


Láska po španělsku Láska po španělsku Elena Armas

Knihu jsem přečetla za dva dny a pořádně jsem se do ní položila. Začátek je strašně pomalý a fakt nechci 20 stránek číst o tom, jak se tam "požďuchují", ale pak když to přečkáte, tak je to dobrý. V knize se často vyskytují španělské věty, výrazy, které jsou většinou nepřeložené, což mi přijde škoda - buď to tam dám a přeložím to, nebo to tam nedám. Dále mi občas vadila hlavní hrdinka, jak byla zaslepená a nechtěla si věci přiznat. Poslední připomínku mám k té délce, protože některé situace jsou tam až zbytečně dlouhé a některé bych dala úplně pryč. Kniha má ale hezký poutavý příběh, strašně to mezi nimi jiskří, vcítíte se do jejich role a to hlavní, že nikdy nevíte, co bude následovat, očekáváte, že se něco stane, ale ono to dopadne jinak. Je taková, že na vás něco číhá na každém rohu :-). Je to taková oddechovka pro teenagery, ale znovu pro lepší poskládání, jako to mám třeba o Hoover, bych ji nepotřebovala číst znovu.

27.09.2023 4 z 5


Jak přežít svého muže Jak přežít svého muže Jana Bernášková

Kniha je takový průměr, četla jsem ji poměrně dlouho a ani jsem v průběhu dne nepřemýšlela jak by to tak mohlo dopadnout, jako to mám u většiny autorů. Hned ze začátku vás jistě naštve to, že autorka nepíše přímou řeč v uvozovkách, takže nevíte, co si myslí a co pak řekne nahlas. Bála jsem se, že její vnitřní hlas - Šedivka se bude v knize objevovat často, ale nakonec to bylo v pohodě. Kdybych neměla takový odpor k tomu, knihu nedočíst a jít k jiné, tak bych to udělala. Asi největší myšlenka je ta, že pokud bych herečku neznala, tak by to pro mě bylo nudné, jelikož takto u těch partnerů jsem si říkala to, který bude již ten její současný. Vývoj postavy v celém ději je obrovský a udělala opravdu velký pokrok. Knihu bych doporučila starším ženám, nejlépe těm, kteří si prošli podobnou situací, mohla by se jim kniha lépe číst a vcítit se do děje.

11.09.2023 2 z 5


Nelituju ničeho Nelituju ničeho Colleen Hoover

Tato kniha mě opět velice nadchla. Přečetla jsem jí za tři dny. Jako obvykle u Colleen Hoover mám nutkání celý den myslet na to, jak to celé dopadne, což málokterý autor dokáže. Myslím, že kniha více zapůsobí na city na toho, kdo má zkušenost z tohoto "soudku" jako vždy ale Colleen dokonale zapůsobí na vaše aktuální pocity. Nejhlavnější výtku mám v tom, že v popise knihy se již píše o nehodě a přijde mi to jako velký spoiler, jelikož by to bylo bez toho napínavější. Docela mi v knize chybělo nějaké dovysvětlení (nechci spoilerovat), ráda bych se dozvěděla, jak to vlastně bylo s tím Chrisem, ikdyž chápu, že by se to více rozmazávalo, bohužel kvůli tomu "nedokončení" strhávám jednu hvězdu. Dále ani v knize není výsledek té filmařské soutěže, to tam v knize tedy nemuselo být, když se o výsledku ani nedozvíme. Jinak kniha hezky čtivá, poutavá, obálka jako vždy perfektní. Opět kniha, kterou se vyplatí přečíst podruhé, abyste si to hezky poskládali.

14.08.2023 4 z 5


Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Tuto knihu jsem četla zhruba měsíc. Nejprve jsem se do ní začeta, ale potom jsem na ni neměla moc času, nechala jí ležet a snažila se dokopat k tomu jí dočíst. Kniha je sama o sobě hezká, naladí vás k návštěvě Dánska a poznání hygge, ale chybí mi tam takové kouzlo, které málokteré knihy mají. Očekávala jsem od ní více a trochu mě zklamala. Na můj styl je tam více osob a pak jsem se v tom ztrácela. Ale jinak děj dával smysl a jednu hvězdičku strhávám za takovou mírnou "nudnost", jasnost konce a více osob

11.08.2023 4 z 5


Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

Knížka mě nadchla už od první chvíle, vrácení do minulosti mě vyhovovalo a člověk byl napnutý, co se z ní dozví. Kniha mě totálně pohltila, že když jsem neměla čas na čtení tak jsem si pohrávala s myšlenkami jak to celé dopadne, a celou jí přečetla za dva dny, kdy jsem četla poslední den i do dvou do rána, na což nejsem zvyklá. Ta návštěva mi přišla strašně nepřirozená a taková prostě uspěchaná. Konec byl na mě strašně rychlý a rozhodně bych ho uvítala roztáhlejší, protože to pak sebralo mou pozornost a řekla jsem si "no, tak dobrý no :)". Rozhodně mám v plánu si knihu přečíst znovu, když už člověk zná nějaké ty skutečnosti. Doporučuji všemi deseti a tato kniha mi pomohla znovu číst!

08.07.2023 5 z 5