jana7289 jana7289 komentáře u knih

☰ menu

Chrám Azylu Chrám Azylu Lucie Lukačovičová

Jako u předchozích dílů jsem se naprosto nemohla odtrhnout a musela to přečíst na jeden zásah. Dost hustá zápletka. Super sarkastické komentáře. A nádherné kulisy Vietnamu.

04.05.2024 5 z 5


Woodhill Woodhill Eleanor Corvin (p)

Příběh se mi moc líbil. Zasmála jsem se i si pobrečela. Dokonce se tu vyskytuje i pár infarktových situací. Asi nutně budu potřebovat další příběhy z tohoto světa.

19.04.2024 5 z 5


Lvice v erbu krále Lvice v erbu krále Michaela Vaščíková

Lvice v erbu krále začíná svatbou krále Filipa se sedmnáctiletou Isabel, která ze svatby není nadšená a z muže má strach. V průběhu příběhu ale zjistíte, že se opravdu nemá soudit podle vzhledu, a tak Isabel postupně na svého manžela mění názor.
Ze začátku jsem měla trochu problém se začíst, protože je to psané v "dobové" mluvě, ale jakmile jsem si na ni zvykla, nemohla jsem knihu odložit. Musím říct, že jsem od knihy dostala přesně to, co jsem čekala. Romantiku, a teď nemyslím jen to, že šupky dupky vlítnem na to a všechno se vyřeší, ale postupné poznávání postav, utváření důvěry, atd. Prostě vznik základů vztahu, jaký by měl být. Ale taky tu byla i spousta akce, bitek a i zrady a odplaty.
Nečekejte ale nějaký historicky přesný příběh, odehrává se to sice ve středověku, ale ve fiktivní zemi. (To jen taková poznámka na okraj).

24.03.2024 5 z 5


Střípky času Střípky času Michaela Vaščíková

Velmi příjemná sbírka básní, která je naprosto výbornou volbou na pár klidných večerů, kdy chcete utéct od všedních trablů, nebo si proložit čtení něčím neobvyklým. A je to o to příjemnější, že sbírku sepsala česká autorka. Každý si tu najde to, co mu sedí nejvíc. Je super se u jednotlivých básní zastavit a vychutnat si je nebo o nich popřemýšlíte. Rozhodně je o čem. Nepochybně se ke sbírce budu vracet.

09.03.2024 5 z 5


Prokletí - Antologie bajek nejtemnějších Prokletí - Antologie bajek nejtemnějších * antologie

Tak nějak jsem doufala, že částečně vybočím ze žánru, který obvykle čtu, a že se tu třeba taky budu bát. Ale takovou nudu jsem dlouho neviděla. Jestli se mi z celé knihy aspoň trochu líbily dvě povídky, tak je to moc. Přišlo mi to, jako by tu bylo naplácané páté přes deváté.

29.02.2024 2 z 5


Nespoutaná Aljaška Nespoutaná Aljaška K. A. Tucker

Tak tohle bylo strašně moc fajn počtení. Chvílemi milé, chvílemi smutné a chvílemi jsem se dost nasmála. Končilo to celkem dobře a už se nemůžu dočkat dalšího dílu.

08.10.2023 5 z 5


Tetování za trest Tetování za trest M. K. Hardy

Lidi, já nevím, čím to je, ale každou další knížku v téhle sérii mám radši. Jasně, zápletka nebyla nic ultra světoborného a konec mi přišel trochu uspěchaný, ale hrozně moc se mi líbily vztahy všech postav a hlášky a... a... a prostě všechno.

04.09.2023 5 z 5


S miliardářem v síti S miliardářem v síti Max Monroe

Nechápu, jak to může mít tak vysoké hodnocení. Musím říct, že při vší reklamě jsem byla docela natěšená, ale toto bylo naprosté zklamání (a to bylo snad naposledy, co jsem podlehla reklamě). Zápletka byla naprosto trapná a mezi hl. hrdiny mi chyběla jakákoli chemie. A vedlejší postavy? Tak u nich jsem nepochopila, proč tam vlastně byly, protože mi všechny přišly unylé (včetně kocoura). Rozhodně si musím napravit chuť něčím propracovanějším.

16.08.2023 2 z 5


Kruté požehnání Kruté požehnání Emily Thiede

Bylo to milé čtení, vůbec jsem knihu nemohla dát z ruky. Líbilo se mi neobvyklé používání magie. A obzvlášť musím pochválit romantickou linku. Pěkně pomalu se rozvíjela, žádný hup šup a je to. Takové povedené slow burn. A taky skvělé bylo špičkování mezi hlavními hrdiny.
A kniha má naprosto luxusní obálku.

06.05.2023 5 z 5


Od všeho trochu 2 Od všeho trochu 2 Lucie Ortega (Navrátilová)

Naprostá paráda. Jedna povídka lepší než druhá.

20.03.2023 5 z 5


Přání! Přání! Leandra Sold (p)

Tak tohle byla naprosto luxusní slovanská fantasy!!!

11.11.2022 5 z 5


Zpěv straky Zpěv straky Dana Beranová

Příběhy (neb to jsou spíš jednotlivé povídky proložené mezihrami), které na konci se víceméně uzavřou, kromě té poslední. Při ní jsem měla pocit, že možná bude pokračování. Uvidíme . V příbězích vystupuje čarodějka/léčitelka Henika s věrnou kobylkou Potvorou a pronásleduje je straka, které říká Trdlo. Pouštěla jsem se do knihy s tím, že jsem si myslela, že to budou spíš pohádky... No, ne. Je to spíš ve stylu zaklínače, jen je v sukni, a místo vraždění léčí. Hodně to je o vztazích mezi lidmi a obecně fungování společnosti. Něco jsem i obrečela. Za mě 5*/5*.

11.11.2022 5 z 5