Woodhill

Woodhill https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533219/bmid_woodhill-65e73ee21161e.jpg 5 15 7

Říkali mi, že jsem blázen. A já jim věřila. Všechno se změnilo jednoho zářijového dne, kdy opona mezi živými a mrtvými spadla a mrtví se zpoza ní začali vracet. Tohle byl problém sám o sobě, ale když se k tomu všemu přidala ještě plicní chřipka, ocitla se civilizace v troskách a lidská rasa byla na pokraji vymření. Abychom zabránili nejhoršímu, museli jsme společnost přeorganizovat a do čel jednotlivých regionů dosadit správce, kteří sídlili na centrálních panstvích. Kvůli mé schopnosti vidět mrtvé, i když jsou za oponou, jsem byla povolaná do Woodhillu, našeho hlavního sídla. Nechtěla jsem odejít od svých přátel a života, který jsem si v osadě vybudovala, ale rozkaz je rozkaz. Kdybych věděla, že mě v sídle nečeká pouze nevrlý správce Broderick Woodhill, ale i mrtví, kteří cíleně vraždí mladé dívky, vzala bych nohy na ramena dřív, než mi na dveře zabušili strážci a obrátili mi život vzhůru nohama.... celý text

Horory Romány Literatura česká
Vydáno: , King Cool
Originální název:

Woodhill , 2024


více info...

Přidat komentář

Radusek
dnes 5 z 5

Kdo má rád romantiku s prvky hororu a mysteriózna, tak si přijde na své. Hlavní hrdinku Lexi, samotářku, která si do své blízkosti pustí málokoho, jsem si oblíbila okamžitě. Byla mi sympatická a blízká. Jako i vedlejší postavy - pana správce, přísného, výbušného, spravedlivého, jeho neteř Abby, kamarádskou Grace i dva strážce, přátele správce. Kniha je velmi čtivá, užila jsem si pořádnou jízdu, kde o emoce, záhady a dobrodružství nebyla nouze a ve finále sáhla i po kapesníku.

pavlaK98Q
dnes 5 z 5

(SPOILER) Úplně to spoiler není, ale přeci jen pro jistotu.
Nikdy jsem za chřipku nebyla tolik vděčná jako dneska. Upoutaná na lůžko jsem totiž neměla výčitky, že jsem knihu přečetla za den. Několik postřehů:
1. Brečela jsem stejně jako u zlodějky knih, úmrtí Sama, úmrtí Brumbála.
2. Jsem ráda, že autorka vydává nové knihy, děsí mě, že budu čekat na další knihy v sérii, je to jediná autorka totiž u které to nevydržím a nebudu čekat až vyjde celá série.
3. Postavy jsou reálné a klobouk dolů před vytvořením tak detailní postapokalyptické reality.
4. Kdyby se mi nedělalo fyzicky špatně z psaní do knih, zvýraznila bych si pár mouder.
5. Obálka knihy, včetně mapky je úžasná!
6. Určitě si přečtu znovu.
7. Nechápu, že se toho ještě nechytil Jákl a neplánuje minisérii na Netflix.

Děj hezky plynul a i když se neudály žádné velké heroické skutky, tak nebyl děj nudný, naopak se řešilo neustále něco, psychopatické vražedné dítě bylo teda top. Samozřejmě mám ráda i romantickou linku, díky které se vždycky zamiluji do hlavního hrdiny. Také mi vždy autorka poskytne i jiná témata k zamyšlení, což mám velmi ráda.


veronika3699
včera 5 z 5

První autorčinu sérii o Smrtkách jsem si zamilovala, takže o Woodhillu jsem ani nepochybovala. Opět mě potěšilo nové a originální prostředí příběhu, mrazivé scény a hlavně skvělá romantická slowburn linka. Těším se na další tvorbu a držím autorce palce.

baslerka1
předevčírem 5 z 5

Od autorky mám velmi ráda sérii Smrti se smát a proto jsem po zjištění, že jí vyjde další knížka, hned skočila po předobjednávce. A nelituji toho.

Knížka je velmi čtivá, příběh je poutavý. Mojí slabinou jsou duchové a přízraky, navíc jsem týden před čtením navštívila Lednici, takže jsem v tom byla po uši.
Bohužel jsem našla několikrát chybu (ne pravopisnou, ale spíše faktickou co se tamního světa týče). Dynamika hlavních postav mi přišla jak přes kopírák od páru z Jednoho roku. A to včetně takových drobných detailů, u kterých jsem dostala strach, jestli nejde spíš o promítnutí autorčiných problémů.

Ale i přes tyto drobné překážky jsem si užila každou stránku. Cokoliv od autorky vyjde si zase přečtu a fakt jí fandím, protože píše světově.

Eleany
předevčírem 5 z 5

Za mňa je to TOP kniha, ktorá sa vyrovná svetovým BESTSELLEROM. Už sa teším na ďalšie knihy z tohto knižného sveta, prípadne na ďalšie knihy od autorky, pretože sa mi všetky páčili :)

LucieKopalová
20.04.2024 5 z 5

Woodhill je knížka, která chytí a nepustí. Je napsaná tak lidsky a skutečně, že máte pocit, jako kdybyste s Lexi procházeli lednicko-valtickým areálem, s nervozitou pozorovali duchy, čelili záhadě, proč někdo vraždí v sídle Brodericka Woodhilla mladé dívky. A hlavně s každým dechem bojovali o tu trochu lidskosti, která v ne všech přeživších zůstala. Poznáte, že v pořádcích nového světa to nejcennější, co můžete někomu dát, je svůj čas, přízeň a přátelství. Objetí a potažmo láska ve všech podobách tu mají nevyčíslitelnou cenu, a proto jsou tak vzácné.

Eleanor se povedlo napsat čtivý, dynamický příběh, který nekulhá a nemá hluchá místa, kde vše do sebe nakonec zapadá jako puzzle. A aby toho nebylo málo, přinutí vás nesledovat jen hlavní postavy, ale zapamatovat si i ty vedlejší, fandit jim a dýchat pro ně. Takže finále vám doslova zlomí srdce. Doporučuji přibalit ke čtení paklík kapesníků a čokoládu (nebo autorkou oblíbenou nutellu). Budete ji potřebovat. Užijete si pořádnou jízdu, kde o emoce, záhady a dobrodružství nebude nouze. A občas vám bude i pěkně horko.

Woodhill je srdcovka. Budu se k ní vracet. Už i kvůli tomu, že díky ní jsem začala znovu psát.

jana7289
19.04.2024 5 z 5

Příběh se mi moc líbil. Zasmála jsem se i si pobrečela. Dokonce se tu vyskytuje i pár infarktových situací. Asi nutně budu potřebovat další příběhy z tohoto světa.