Šťastně až po smrti

Šťastně až po smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/526369/bmid_stastne-az-po-smrti-655473e7dac1c.png 5 43 16

Smrti se smát série

< 3. díl

Zavítejte do Ruin, domova smrťáků, a prožijte jeden rok v naší společnosti. Když jsem zemřela a stala se smrtkou, nebyla jsem z toho tak nadšená, jak si vy smrtelníci většinou myslíte, ale dala jsem si předsevzetí, že každý den najdu něco, co mi udělá radost. A obvykle mi to šlo skvěle! Jenomže, co vyplaval na povrch můj děs z vody, všechno kolem začalo šednout. Proto jsem se rozhodla svému strachu postavit čelem. Můj ne-život se však ještě víc zkomplikoval v okamžiku, kdy mě u bazénu začal pozorovat pár ocelově šedých očí... A aby toho nebylo málo, náš poklidný život v Ruinách narušila série podivných vražd Šťastně až po smrti je volné pokračování série „Smrti se smát“, takže můžete začít kterýmkoliv dílem chcete. Tentokrát vás příběhem bude provázet Tessa, Meggie a doplňovat je bude Ema.... celý text

Přidat komentář

Etule
14.04.2024 5 z 5

(SPOILER) A první pětihvězdičková kniha letošního roku (sira Pratchetta a jeho Hlídku nepočítám, tam je to tak nějak automaticky :)) je tu!
Musím poctivě přiznat, že jsem si ze začátku nemyslela, že to bude na pět hvězd a to z jednoho prostého důvodu - nebyl tu tolik můj milovaný Lucien. Nicméně Káleb jeho absenci dost vynahrazoval. :) Jeho linka mě velmi bavila, ačkoliv jsem dokázala odhadnout, jak to s ním ve skutečnosti je. Rozhodně to ale nebylo na škodu. Moc se mi zamlouvalo, že mu zůstal stejný způsob chování (alespoň veřejně), že se najednou nějak brutálně nezměnil a nestal se z něj najednou miláček všech. Přestože se v soukromí samozřejmě měnit začal. Tessa mě bavila a její podivné zmizení, kdy se v minulém díle moc nevyskytovala, bylo konečně vysvětleno. Linka s Meggie byla nakonec taky dost zajímavá, ačkoliv jsem si zpočátku myslela, že mě nebude bavit. Ale Erik je prostě miláček. A i Meggie si v mém srdci našla své místečko a přijde mi že do příběhu hezky zapadla. Jsem moc ráda, že se tady upevnil vztah Emy s Eskarem, protože byly oním prvním párem, který se dal dohromady a dokázali spolu překonat všemožné překážky.
Objevení Jezdců na scéně mě totálně odrovnalo, miluju je (ačkoliv si nejsem jistá, co to o mě vypovídá :D).
Je mi líto, že se se smrťáky loučíme, ale jak nám Ema na konci pověděla, nejspíš to nebude poslední příběh. Alespoň v to doufám. Je ještě tolik postav, které by si zasloužili svůj příběh. Třeba takový Bastien - nenápadné pomrknutí po autorce. ;) A pokud by to náhodou nakonec přece jen byl poslední příběh, tak se jedná o velice podařené zakončení skvělé série a velice zajímavého světa. Během celé série se setkáváme s klasickými pohádkami, které jsou nám představeny v trochu jiném světle a to mě na knihách taky velice bavilo.
Těším se na autorčin další počin, který už mám předobjednaný. :)

jana1874
26.03.2024 5 z 5

Příběh je vyprávěn třemi postavami - Emou, Tessou a Meggie. Ema a Tessa jsou smrtkami už déle, Meggie jen krátce. Její mentorkou se stane Ema, která ji má se vším seznámit. A já jsem tento nový svět poznávala spolu s ní. Oblíbila jsem si všechny tři, ani nemůžu říct, že by mě nějaký úhel pohledu bavil méně, líbily se mi všechny. A ty mužské postavy? Ty tvořily slušnou nálož testosteronu.

Je to originální prostředí, s takovým jsem se ještě nesetkala. Skvěle mi sedl autorčin styl psaní. Líbilo se mi, jak do příběhu byly vloženy různé pověsti a legendy, které sem skvěle zapadly. Nechybí zde romantika, milostné scény, nebezpečí, různá tajemství, magické schopnosti, ... Prostě je toho tady hafo a mě to zaujalo hned na začátku a do konce nepustilo.

Slyšela jsem, že tuhle sérii nemusíte číst popořadě a může se začít jakýmkoliv dílem. Upřímně si tím nejsem tak jistá, je tu celkem hodně postav a pochopit všechny jejich vazby, zapamatovat si různé pojmy nějakou chvilku zabralo. Možná že kdybych četla nejdřív předchozí díly, tak by to bylo trochu lepší, protože bych některé postavy už znala. Stejně tak jejich příběh, který tady u některých byl spíš jen lehce zmíněn.

Rozhodně se chystám si přečíst Jeden rok a Dvanáct měsíců. Pokud váháte, zda se do této série vrhnout, tak neváhejte a přečtěte si ji. Já se už teď těším, až se do Ruin vrátím.

Tahle kniha se zařadí mezi mých TOP za měsíc březen.


Arlienen
25.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Na třetí díl ze série Smrti se smát jsem se moc těšila, i když jsem z toho měla hořkosladké pocity, protože to byl zároveň i poslední díl. Kniha je psaná z pohledu Emy, Tessy a nové smrtky Meggie. Po druhém díle jsem byla napnutá, jak kšandy, jak to vlastně bylo s Tessou, proto jsem byla ráda, že je kniha psaná i z jejího pohledu. Upřímně, její linie vyprávění mě nejvíce bavila. Ona a Káleb mě moc bavili. Konečně jsem se dočkala a dozvěděla jsem se více o Kálebovi. Vždycky byl tajemná postava, která mě proto o to víc lákala. Nestačila jsem se divit, co jsem se o něm dozvěděla. On a Tessa se pro mě stali top párem! Fakt se mi líbila ta jejich chemie a vývoj ve vztahu.
Meggie byla příjemná postava. Byla jsem ráda, že to nebyla jedna z těch depresivních smrtek, ale spíše naopak. Líbil se mi její vztah s Emou a ostatními holkami. Samozřejmě jsem se nejvíc těšila na její konverzace s Erikem.
Ema se zdokonaluje ve své proměně ve lvici a řeší svůj vztah s Eskarem. Eskar se zde projevil jako pěkný žárlivec :-D
Byla jsem trochu zklamaná, že tam neměl skoro žádný prostor Lucien a ani Bastien. Kapitoly s nimi by mi udělaly vážně radost.
Chtěla bych další díl, protože tenhle byl zatraceně krátký a já jsem si uvědomila, že nejsem připravená se ještě rozloučit se světem smrtek a Ruinami.

Nikusscha
09.03.2024 5 z 5

PANEBOŽE!!!! ....
To byla jízda. Teď jsem ji dočetla a nemůžu zastavit slzy. Už dlouho se mi nestalo, že by na mě knížka udělala takový dojem. Emoce se mnou cloumají a já si říkám, že autorka musí mít dar od boha. Protože něco takového vymyslet to je prostě neskutečné. A ten konec mě úplně rozsekal. To už mi slzy tekly proudem a říkala jsem si, že prostě nechci aby byl konec, že nechci odejít z Ruin. Hrozně moc se mi bude stýskat po úžasných hlavních postavách.
Já nemůžu knížce ani samotnému příběhu nic vytknout a ani nechci. Tohle si prostě musíte přečíst a hlavně to prožít s hlavními hrdiny.
Zaslouženě a právem si autorka vydobila první místo mezi mými favority a už tam navždy zůstane.

Matri
04.03.2024 5 z 5

Ja neviem, ale mne snáď autorka touto knihou chcela urobiť Vianoce :-)
V predošlej knihe mi chýbal humor, ktorý bol súčasťou prvej časti (po prečítaní Doslovu už ale chápem vývoj jednotlivých dielov, ako aj autorkin štýl), zato v treťom návrate do Ruin som dostala druhú vec, ktorú na knihách milujem - temnejšiu dark romantiku!
Okrem toho sa mi splnilo prianie dostať viac Tessy a môjho žolíka Káleba.. a to teda bolo!!! Mega spokojnosť, mega chémia, mega všetko :)
Posledný návrat medzi smrtky tentokrát priniesol pohľad na rok v Ruinách, trápenie s minulosťou či láskou hneď troch sympatických žien - nováčik, mladučká Meggie, stará známa Ema a Tessa, na ktorú som sa toľko tešila.
Dejové linky všetkých boli podarené, avšak ani snáď nemusím písať, že u mňa vyhrala Tessa. Dej je tentokrát tajomný, temnejší, okorenený naozaj podarenými hot scénami! ;-)
Čítanie som si naozaj užila. Autorkin štýl mi veľmi vyhovuje a už sa teším na Woodhill :)
Vrelo odporúčam celú sériu!!!

"Bojíš se?"
„Vždycky jsem se tě bála,“ přiznala jsem.

„Protože nejsi hloupá,“ zavrčel hlubokým dunivým tónem, který se mi prodral skrz kůži a pustošil mé třesoucí se tělo. Nebylo normální takhle na někoho reagovat. Zejména na někoh, z něhož vyzařovala agrese s dechberoucí lehkostí.

PosPol
16.02.2024 5 z 5

Vítejte v Ruinách - domovu smrtek. Když Meggie zabije někdo, kdo ji měl spíše chránit, ještě se ani nevzpamatuje z toho šoku a už musí jako smrtka chodit pro duše zemřelých. Potká se se spoustou dalších smrtek a zjišťuje, že ani po smrti to není jednoduché. Situaci příliš neulehčuje fakt, že se v Ruinách začnou objevovat brutálně zavražděné a rozpárané smrtky. Začnou ožívat smrťácké legendy a ten pravý horor může začít!

Příběh vyprávěný z pohledu Tessie, Meggie a Emy, každá tak jiná, ale přesto jsou si blízké. Přiznám se, po přečtení jsem měla chuť jít do nejbližší ZOO a skočit do ohrady plné lvů, abych se dostala do Ruin. Třeba by tam na mě taky čekal Káleb, Erik nebo Estor. Týpci, kteří pamatují ještě když se lidi mlátili kyjem a ženy by jim padaly k nohám, kdyby z nich neměly tak šílený strach.

Šťastně až po smrti je tak trochu dortík, co pleskali pejsek a kočička. Základem na korpus je retteling Červené karkulky, či Jeníčka s Mařenkou. Špetka artušovských legend, ždibec z Mezopotámie, krém z Robina Hooda, pořádná naběračka Vikingů. Kombinace fantasy, lehkého dark romace, teskného čtení o smrti, samotě, ale i pevných přátelských poutech. A nakonec hutná poleva hlášek, co sednou jak prdel na hrnec. A víte co? Tenhle dortík nebudete chtít ochutnat. Přepadnou vás mrzké zvířecí pudy a budete se do něj chtít ponořit, laskat se s ním a nikdy ho neodložit!

Tohle je přesně ta oddechovka, která vás pohladí na duši a co si budem, dost možná i o pár cenťáků níž... Zkrátka příběh, kde chodí smrtky k nebožtíkům čumět na Walking Dead a cpou se brambůrky, zatímco vedle nich tuhne tělo, ten si musíte přečíst. Bez přemýšlení 5/5*, děkuji autorce za poskytnutí knihy.

pavlaK98Q
13.02.2024 5 z 5

Naposledy jsem takhle nadšená byla ze série Skleněný trůn. Jsem tak nadšená, že jsem si tu dokonce udělala profil, abych mohla napsat recenzi. Celá série je boží, nenudila jsem se, zasmála jsem se, postavy skvěle vykreslené, prostě si to běžte přečíst. Nenapadá mě žádná jiná fantasy, která by byla takhle jedinečná a originální, dokonce ani zápletky nebyly stereotypní a jejich řešení už vůbec ne. Nejlepší na tom je, že nikdo neumře, protože už jsou všichni mrtví :-)

Zuzi_cte
25.01.2024 5 z 5

(SPOILER) Teda cela tahle serie je vazne skvela. Presne jak autorka zamyslela, je to jine nez klasicka YA dila s predvidatelnymi hrdiny. Jen se nemuzu zbavit pocitu, ze bych vypraveni z pohledu Emy nechala pouze v prvnim dilu. Tam jsem ji mela nejradeji. A co me trochu mrzelo bylo jak se na konci rozdelili do sidel smrtek. Chapu duvody ale stejne no.
Takze kdyz to shrnu, vsechny dily jsou super a slupla jsem je jak malinu :-)

margaretz
23.01.2024 5 z 5

Ruiny potřetí a naposled. Jaká škoda! Tenhle svět se mi moc líbil, všechny postavy jsem si oblíbila, vždy mě dokázalo něco překvapit. Autorka do příběhu opět krásně zakomponovala další známou pohádku. Tyto momenty byly pro mě v sérii velmi zajímavé. Tentokrát se vyprávění ujmula také Tessa a jsem moc ráda, že jsem na ni mohla změnit názor a pochopit ji. V druhém díle jsem jí úplně nepřišla na chuť a popravdě ani v prvním tolik ne. O to více jsem ráda, že se z ní vyklubala další sympatická osoba, která má jen spoustu svých problémů a strachů. Třetí díl se za mě opět povedl a autorka od prvního dílu jasně vyzrála a její styl psaní, vyprávění a hloubka postav mě naprosto uspokojila. Dlouho jsem se ke knize nemohla dostat a zároveň ji odkládala, abych měla opravdu čas si ji v klidu užít. Věřte mi, nemít tři děti, tak čtu až do rána. Až tak mě opět vtáhla do děje a bylo těžké ji odkládat. Doufám, že přeci jen někdy v budoucnu, jestli uzraje čas, se do Ruin vrátíme. A nebo někam jinam?

Knihomol_ka
22.01.2024 5 z 5

Opět mě kniha od autorky nezklamala a šíleně jsem se těšila, až se konečně vrátím do Ruin za mýma milovanýma smrtkama.
Konec druhého dílu skončil zajímavě, tak jsem se těšila co třetí díl přinese. Tentokrát se příběhu ujala Tessa a Maggie,ale občas nás zavítala poctít i naše milovaná Ema. Což bylo příjemné se s postavami opět shledat. Zárověn, ale bylo náročné se ve třech dějových linkách neztrácet, ale myslím si, že jsem to obstojně zvládla.
Příběh se četl sám a opět byl zajímavý a řekla bych, že i temnější oproti předchozímu.
Tentokrát se v Ruinách můžeme těšit na zajímavé postavy a zápletku, ale také se tu objevují i lehce pikantnější scény, které ocení určitě každý.
V Ruinách mají tentokrát smrtky napilno, jelikož je tam někdo vraždí. Což bylo někdy teda extrém ty popisy.
Co se týče hlavních postav, tak nejvíce mě to táhlo k Maggie, tu jsem si zamilovala. Je krásný vidět vývoj postav, ale i samotné autorky. Autorka má to psaní vážně v malíčku.
Více se mi asi líbil teda druhý díl, protože Ema a Anna zůstanou navždy v mých srdcích. O konci raději nemluvím....
Další díl !!!!!!!!!! Ano, nejlepější je v nejlepším skončit, ale tady to jinak nevidím. Takže čekám prostě na pokračování :D

Jinak děkuji moc samotné autorce, že mi knihu poskytla a za její krásný přístup věnovat mi svůj drahocenný čas a řešit příběh.

Knihomolka97
22.01.2024 5 z 5

Opět bylo tak příjemné se vrátit zpět do Ruin, ani jsem si neuvědomila, jak moc mi postavy chyběly. Tentokrát tu máme rovnou tři vypravěčky. Emu, Tessu a novou smrtku Meggie.

Knihu jsem si dávkovala po částech, jinak bych byla schopna ji slupnout snad na posezení. Četla se skvěle, bavil mě sledovat vývoj postav. Třeba jaký kus cesty ušli Ema s Eskarem, jak se Tessa snažila vypořádat se svým strachem či Meggie, která se sžívala s novou rolí smrtky. Některé postavy byly trochu upozaděny, ale to mi vůbec nevadilo.

Tento díl je i o něco víc temnější a také žhavější. Káleb si vážně umí čtenáře podmanit svou pouhou přítomností.
Můj favorit je stále Eskar, ale Káleb mu silně šlape na paty. Tihle zamlklí, hroziví, bručící týpci mě jaksi přitahují. :-D

Šťastně až po smrti se mi ze všech 3 dílů líbí nejvíc.

Vjeerus
03.01.2024 5 z 5

Měla jsem obrovská očekávání, že mi kniha sedne a já se při jejím čtení prostě nechám unášet příběhem. A páni! Dva dny a bylo přečteno. Až mě skoro mrzí, jak rychle jsem to slupla, když se s tím autor za jedno moří x-měsíců a za druhé, že jsem tak brzo ten svět opustila.
Líbí se mi sledovat vývoj nejen postav, ale i autorky, která každý díl napsala vlastně jiný a mám pocit, že tento si opravdu užila a vymazlila a její nadšení se přeneslo i na mě. Druhý díl je pro mě stále v oblíbenosti na prvním místě, ale to hlavně kvůli mým preferencím na postavy – Luciena a Bastiena, kteří zde ustoupili do pozadí.
Do knihy jsem šla trošku s obavou, jak mi sednou nové hlavní vypravěčky, protože jedna je velká neznámá a druhá mě z předchozích dílů ani moc nezajímala. Ale jsem mile překvapena a charakter dvou nových mužů byl tak opačný, až to krásně vybalancovalo náboj a já se těšila na každou stránku i toho nerudného alfablbce.
Hřeb knihy ale považuji ten závěr. Čtveřice jezdců pěkně zamíchala kartami a nové rozdělení mi trhá srdce. Trošku mě až mrzí, že další díl nebude, aby se člověk podíval, jak se v novém žije. Ale rozhodnutí chápu, protože v nejlepším je třeba přestat a tady to po dějové stránce platí dvojnásob. I když nějakou novelku v hlavní roli s Bastienem bych určitě nepohrdla :D, protože jak bylo několikrát řečeno v knize, Smrtky jsou strašné drbny a o nějakých peprných skandálech jsme určitě neslyšeli.

Kate3003
21.12.2023 4 z 5

Na tuhle knihu jsem se hrozně těšila a zároveň tak trochu ne, protože jsem věděla, že se jedná o poslední návrat do Ruin a s jednotlivými postavami se mi opravdu nechtělo loučit. Zamilovala jsem si Emmu a její sarkasmus, Luciena a jeho hravé popichování, Erika a jeho přiřízlou pusu, ale i Annu a její milou povahu, kterou to vyvažuje.
Baví mě na tom, že s každým dílem je vidět vývoj jak postav tak stylu psaní autorky a vlastně se od sebe každý díl série trošku liší. Za mě je TOP druhý díl, ale i tenhle mě opravdu bavil. Sledování tří dějových linek bylo trošku náročnější, protože já prostě nejsem zastánce sledování více postav, ale ve výsledku jsem si každou z nich užila.
Trošku mi chyběl Bastien u kterého jsme dostali malou ochutnávku v předchozím díle, ale tady jeho provokatérská povaha bohužel nebyla využita a Káleb byl sice fajn, ale nebavil mě tolik jako Eskar, Lucien nebo právě Bastien. Tentokrát má návrat do Ruin celkově úplně jinou atmosféru. První dvě knihy byli poměrně "hravé", ale tentokrát se dostáváme na temnou stranu síly a vše je takové... nevím dospělejší, temnější a celkově se ukazuje i ta druhá strana života mezi smrtkami.
Čím mě autorka naprosto dostala byl konec. Jakože jak to mohla udělat. Hlavně když víme, že se nedozvíme jak to bude dál. Chtěla bych aspoň maličko nakouknout, třeba v krátké povídce jakým směrem se bude osud hrdinů vyvíjet, protože se mi s nimi bude opravdu těžce loučit. Celou sérii mohu rozhodně doporučit a jsem velmi zvědavá jakým směrem se autorka vydá dál.
Moc děkuji Eleanor Corvin za poskytnutí knihy na recenzi i za to, že mi do života přivedla tak skvělý příběh.

ydnac
11.12.2023 5 z 5

KDO VLASTNĚ STVOŘIL RUINY?

Velké téma mezi smrtkami, protože se nečekaně objevila jedna taková listina...
A možná existují i důležité artefakty...
A tajemní jezdci...

Ema se stále učí zdokonalit svou přeměnu a hlavně jí ovládat, aby náhodou někoho omylem nezakousla :-).
Eskar má stále svá tajemství, ale Emu miluje.
Tessa čelí svému strachu a Anna je konečně šťastná.
Do Ruin také přichází nová Emina chráněnka Meggie.
Přichází však také "smrt" mezi smrtkami...

Moc ráda jsem se znovu vrátila do Ruin :-).
Těším se na další autorčiny knihy :-).

Marfiinek
03.12.2023 5 z 5

Neskutečně výborná kniha. Vůbec mě nepřekvapuje jak skvělá je, jako předchozí díly. Jako knihy předešlé i tahle je plná humoru, sarkasmu, ale i přátelství lásky a naděje. Děj úplně neuvěřitelně nabiral na tempu a já věřím, že jako i díly předtím se k téhle knize vždy ráda vrátím. Za mě top kniha.

Grinch96
16.11.2023 5 z 5

Za mě nejlepší díl série. Je plný vtipný a sarkastických scén. Děj byl tak zajímavý, že jsem knihu nemohla ani odložit.

Autorovy další knížky

Eleanor Corvin (p)
česká, 1992
2021  84%Jeden rok
2023  93%Dvanáct měsíců
2023  96%Šťastně až po smrti
2024  90%Woodhill

Kniha Šťastně až po smrti je v

Právě čtených2x
Přečtených49x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených3x
Knihotéce67x
Chystám se číst43x
Chci si koupit28x
dalších seznamech4x