Prokletí - Antologie bajek nejtemnějších

Prokletí - Antologie bajek nejtemnějších https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527516/bmid_prokleti-antologie-bajek-nejtemnejs-656b602b19d31.jpg 3 34 10

Dvacet prokletí, starých i nových, od nejprodávanějších fantasy autorů a autorek, jako jsou Neil Gaiman, Karen Joy Fowler, Christina Henry, M. R. Carey a Charlie Jane Anders. Společně s nimi zjistíte, že kletby mají nejrůznější podoby a mohou se stát každému, nejen těm, co zápasí s neoblíbenými nevlastními rodiči... Najdete zde jedinečné zvraty v kletbách od pohádkových klasik až po zbrusu nová zaklínadla moderního světa – očekávejte nová monstra a mýty, stejně jako zvraty v oblíbených bajkách. Příběhy, které mají šokovat a příběhy s varováním, příběhy monster i příběhy magie!... celý text

Literatura světová Povídky Fantasy
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Cursed , 2020


více info...

Přidat komentář

carbici
18.04.2024 4 z 5

Zajímavá směska povídek. Nesedly mi asi dvě, u kterých mi přišlo, že forma převažovala nad sdělením. K některým autorům, co jsem neznala, se určitě ještě vrátím.

Luccinda
02.04.2024 3 z 5

Prokletí je sbírkou temných fantasy příběhů, některé mají blízko k pohádkám, některé jsou vyloženě hororové. Jak už to u povídek bývá, některé mě bavily více, jiné méně. A přiznám se, že tady se bohužel objevilo i pár těch, které jsem nedočetla, protože mi přišlo, že jsou absolutně o ničem. Jako celek ale kniha funguje skvěle a myslím, že si v ní každý čtenář fantasy najde to svoje.

Já jsem s knížkou strávila pěkných pár zimních večerů. Za mě tam těch povídek možná mohlo být trošku méně, ale to je moje jediná výtka. Taková fajn oddechovka.


jana7289
29.02.2024 2 z 5

Tak nějak jsem doufala, že částečně vybočím ze žánru, který obvykle čtu, a že se tu třeba taky budu bát. Ale takovou nudu jsem dlouho neviděla. Jestli se mi z celé knihy aspoň trochu líbily dvě povídky, tak je to moc. Přišlo mi to, jako by tu bylo naplácané páté přes deváté.

Terie
28.02.2024 1 z 5

Ne, tak tohle bylo hodně mimo. V tomhle případě fakt lituju, že jsem se nechala nalákat na krásnou obálku a knížku si koupila. Minimum povídek jsem dočetla do konce, některé jsem jenom zběžně prolistovala, některé ani to ne. Dvě světlé výjimky - Vílí vlkodlak vs. vampýrská zombie, Nahlédni dovnitř. Celkově velké zklamání.

sidonka
22.01.2024 2 z 5

Těšila jsem se, jak se budu krásně bát, ale veliké, opravdu veliké zklamání

Charly
19.01.2024 4 z 5

Knihu jsem vybírala podle krásné obálky. Nicméně obsah se mi líbil taky. Dostala jsem přesně to, co jsem si představovala. Dvacet příběhů, jejichž společným tématem (snad kromě jednoho, tam jsem tu kletbu moc nenašla) je kletba. A to v různých podobách. V jednotlivých povídkách jsem se podívala do minulosti i současnosti. A většina z nich byla opravdu tak temná, jak podtitul slibuje. Samozřejmě některé příběhy se mi líbily více některé méně, ale to se u antologií dá očekávat.
Jediné, co mě možná malinko překvapilo, je skutečnost, že pohádkovými příběhy se inspirovalo mnohem méně autorů než jsem si myslela. Je ovšem možné, že mi jen chybí znalost některých pohádek či příběhů.
Ve výsledku to bylo prima čtení. Jen škoda, že u nás zatím nevyšlo mnoho z děl od autorů povídek (s výjimkou Neila Gaimana samozřejmě. :D).

Malinali
16.01.2024 4 z 5

Strašidelné povídky. Na knihu jsem se těšila, některé příběhy nebyly úplně to pravé... Cena knihy skoro 500 Kč nová mi přijde až moc. Ale jsem ráda, že jsem si ji mohla přečíst.

Pitbullka
10.01.2024 3 z 5

Povídky, které spojuje téma prokletí. Povídky jsou různorodé, odehrávající se v různých dobách a světech. Některé nevhodné bavily, jiné zase zklamaly.

eva3992
30.12.2023 3 z 5

Dvacet příběhů. Temných, zábavných, napínavých i strašidelných. Všechny však spojuje jedno – prokletí. Kletby známe z pohádek, ale tady je můžete potkat i v dnešní době.

Dvacet fantasy autorů, dvacet povídek. Každá je jiná, originální, ale mají společné jedno – kletbu. Ať už to jsou povídky, které vychází z tradičních pohádek jako Sněhurka či Karkulka, tak i příběhy z různých období a různých světů. Všechny povídky jsou napínavé i lehce strašidelné, ale nic, po čem byste nemohli v noci usnout. Je to takové to příjemné mrazení, když se chcete bát.

Povídky jsou ideální volbou pro seznámení se s fantasy autory. Díky jednotlivým příběhům poznáte, který ze spisovatelů vám sedne a který nikoliv. Pak už je snadná volba, po jaké další fantasy knize sáhnete. A že tento žánr nečtete? Nevadí. Tato knížka je pro všechny a vás může navnadit k tomu, abyste fantasy literaturu v budoucnu vyzkoušeli.

Po knize sáhněte i ve chvíli, když přijde čtecí krize. Já sama se v takové situaci ocitla a díky krátkým povídkám to má spád, navíc téma prokletí je napínavé a probudí ve vás opět touhu číst. U mě se to rozhodně podařilo a už jsem si hledala, co dalšího bych si měla od autorů přečíst.

Nesmím zapomenout zmínit nádhernou obálku. Ta rozhodla o tom, že si knihu přečtu, je prostě kouzelná.

Některé povídky se mi líbily více, jiné méně, jak už to u knih, které mají různé autory, bývá. Ale díky tomu věřím, že si tu každý najde to své.

Ponořte se do příběhů, které pro vás sepsali ti nejlepší a nejoblíbenější.

3,5*/5*

DreamerX9
07.12.2023 4 z 5

Kniha mě zaujala hned na první pohled z autorů jsem znala jen pár ale přesto mě to velmi zaujalo. Některé povídky mi sedly víc než ty jiné některé mě bavili až moc ty jiné mě nebavily vůbec. Byl to takový mix, takže si myslím, že si každý v knize může najít to svoje pravé ořechové. Já ho našla především ve fantasy povídkách. Líbí se mi s jakým nádechem povídky přepracovávají klasické pohádky občas s mrázem na zádech občas jim přidají nový rozměr. Myslím že kniha krásně rozšiřuje obzory i pokud vás zaujme nějaký autor kterého jste doteď neznali.

Autoři knihy

Paul Kane
britská, 1973

Kniha Prokletí - Antologie bajek nejtemnějších je v

Právě čtených2x
Přečtených41x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených1x
Knihotéce59x
Chystám se číst96x
Chci si koupit35x
dalších seznamech6x