jaina-immortal jaina-immortal komentáře u knih

☰ menu

Město padlých andělů Město padlých andělů Cassandra Clare (p)

Velká nuda, hodně slabý díl. Myslím si, že série Nástroje smrti měla zůstat trilogií, teď už to bude jen horší a horší.

06.01.2014 1 z 5


Atlas mraků Atlas mraků David Mitchell

Pěkný příběh, ale jistě by šel napsat mnohem více zajímavěji. Chtělo by to víc popisů krajiny a míst, ve kterých se děj odehrává. Musím upozornit na naprosto příšerný český překlad, většina vět nedává smysl, je to jako kdyby kniha byla přeložena Google překladačem a ne myslícím člověkem. Tento nepovedený překlad naprosto kazí dojem z celé knihy.

03.01.2014 2 z 5


Nositelé dubového listu Nositelé dubového listu John Flanagan

Pro mě zatím nejlepší kniha ze série. Konečně se něco začalo dít. I přes to, že je kniha psána velice jednoduše, dávám pět hvězdiček.

18.10.2013 5 z 5


Miluji tě napořád Miluji tě napořád Cecily von Ziegesar

Přišlo mi to jako kopie knihy "Gossip Girl: Ty víš, že mě miluješ".
POZOR, SPOILER:
Blair se Serenou se opět přetahovaly o Nathaniela, nakonec ho dostala Jenny. Serena se dala dohromady s Danem a nakonec jí ho přebrala Vanessa. Pořád stejné a opakující se příběhy.

23.08.2013 3 z 5


Město padlých andělů Město padlých andělů Cassandra Clare (p)

Nechápu, proč knihu nemůžu ohodnotit, když už dávno vyšla v angličtině a je snad jedno, jestli ji přečtu v AJ nebo v ČJ, zápletka je stále stejná, ne?
Kniha se mi vůbec nelíbila. Celý děj se tak nějak táhl a nebyly tam žádné překvapivé ani šokující zvraty. Přijde mi to jako nepodařená fan-fikce. Myslím si, že série Nástroje smrti měla skončit třetím dílem a do dalších částí se už autorka neměla pouštět, zkazilo mi to dojem z celého příběhu.

19.08.2013 1 z 5


Babička Babička Božena Němcová

Kniha o ničem. Je to jedna velká nuda.

18.08.2013 odpad!


Kristiánova legenda: Život a umučení svatého Václava a báby jeho svaté Ludmily Kristiánova legenda: Život a umučení svatého Václava a báby jeho svaté Ludmily Kristián

Nehorázná blbost, nic nudnějšího a horšího jsem snad nikdy nečetla. Kdyby to aspoň převedli do současné češtiny, archaismy mě opravdu neoslnily. Kdybychom knihu neměli jako povinnou četbu, sama od sebe bych si ji nepřečetla. Toto dílo doporučuji jen skalním příznivcům historie, normální člověk z toho nic nemá.

18.08.2013 odpad!


Lady Fuckingham Lady Fuckingham neznámý - neuveden

Nenáročná povídka, opravdu skvostný překlad.

14.08.2013 4 z 5