Atlas mraků přehled

David Mitchell

Nedobrovolný cestovatel plavící se v roce 1850 přes Tichý oceán, vyděděný skladatel obstarávající si nejisté živobytí v Belgii mezi 1. a 2. světovou válkou, ambiciózní novinářka píšící v Kalifornii v dobách, kdy tam byl guvernérem Ronald Reagan, ješitný nakladatel ukrývající se před věřiteli ze zločineckého podsvětí, geneticky modifikovaná jídlonoška čekající na smrt a Zachry, mladý ostrovan zažívající soumrak vědy a civilizace – to jsou vypravěči Atlasu mraků, kteří odkudsi z potemnělých chodeb dějin slyší dozvuky ostatních příběhů. Každý záchvěv ozvěny více či méně pozměňuje jejich vlastní osudy.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: 2012 , Mladá fronta
Originální název: Cloud Atlas, 2004

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha "Atlas mraků" je fascinující a komplexní dílo, které spojuje šest různých příběhů. Každý z nich je vyprávěn jiným stylem a časovým obdobím. Čtenáři oceňují autorovu schopnost propojovat osudy postav a myšlenky napříč jednotlivými příběhy. Někteří čtenáři však vyjadřují pocit, že kniha je náročná na pochopení a vyžaduje trpělivost. Přesto většina shledává, že se jedná o hluboké a podnětné čtení, které zanechává silný dojem a nutí k zamyšlení nad lidskou povahou a historií. Kniha je určena spíše pro náročnější čtenáře, kteří hledají víc než jen zábavu. Více v komentářích.

Komu by se kniha Atlas mraků mohla líbit?

• Čtenáři hledající hluboké myšlenky
  • Milovníci literárních experimentů
  • Fanoušci postmoderní literatury
  • Ti, kdo se zajímají o filozofii a historii
  • Čtenáři toužící po výzvách v literatuře

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Atlas mraků. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Sybelle
12.12.2025

V tomto případě doporučuji knižní i filmovou verzi. Je mezi nimi dost rozdílů, co se týká dějových linií jednotlivých postav, ale hlavní linie a obsah je zachován. Příběhy v knize mají méně „romantická“ zakončení. Všechny jsou propojeny skrze odkazy z minulosti (deník, hudbu či film). Tyto střípky minulosti ovlivňují současnost a v jiné přetvořené formě pokračují dále. Počet stran a velikost knihy není úplně ideální na přenášení, ale klame tělem.
Je lehčí, než se zdá na první pohled.

všech 340 komentářů

Související novinky - Atlas mraků (1)

Knižní novinky (29. 10 - 3. 11.)

28.10.2012

Ocenění knihy (2)

2005 - British Book Awards (The Literary Fiction Award)
2005 - British Book Awards (Richard & Judy Best Read of the Year)

Zfilmováno

Atlas mraků (2012)

Kniha Atlas mraků v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených2 347x
v Mé knihovně768x
v Chystám se číst1 469x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi