insta.kniha insta.kniha komentáře u knih

☰ menu

Kamarád pro medvěda Kamarád pro medvěda Petr Horáček

Kniha "Kamarád pro medvěda" je ne jen po vizuální stránce pěkná kniha, rovněž její obsah nadchne nejednoho malého i velkého čtenáře.
Najít si kamaráda není vůbec snadné. To vědí i černý s hnědým medvědem. Naštěstí je shoda okolností svede na stejnou cestu a díky touze najít kamaráda se vydají vstříc dobrodružství Nenapadne je, že jednoho takového mohou najít i tam, kde by to nikdo nečekal.
Psanému textu porozumí i malý čtenář.

17.07.2022 5 z 5


Sexy dorty Sexy dorty Josef Maršálek

Josef Maršálek, mi byl ještě před pár dny "cizí", ale díky této kuchařce jsem si jeho "sladké tvorby" všimla.
Sexy pečení je již čtvrtá kuchařka, plná sexy nápaditých receptů od A až po Z.

Ještě než se pustíte do zkoumání obsahu kuchařky, ráda bych upozornila na poutavý a velmi zajímavý prolog, kterým kuchařka začíná. "Myslím, že si ze mě někdo střílí."

Líbí se mi provedení jak vizuální/ grafické straně, tak i obsahově. Postupy jsou dobře vysvětlené. Už jsem si pár dortů, které bych chtěla vyzkoušet poznačila.

Věřím, že si každý najde ten svůj.

27.02.2022 4 z 5


Zrcadlo, zrcadlo Zrcadlo, zrcadlo Rowan Coleman

Kniha je o dospívání a o všem co s ním souvisí. S náznaky thrilleru
Navíc jsem už od mala byla malé očko a tak si pomalé odkrývání nových vodítek užívám. A samozřejmě mám už nějaké tušení.
.
Začetla jsem se bez velkého očekávání. A byla mile překvapena. Jestli se ti anotace líbí a říkáš si, že to může být něco pro tebe. Tak neváhej. Je jedno jestli je ti Cara sympatická, nebo ne.
.
Příběh má pomalejší start, ale od druhé poloviny vás příběh tak přenese do děje, že nemůžete přestat číst.
Poznáme "Já" vypravující Red, dozvíme se více o přátelství mezi členy skupiny "Zrcadlo, zrcadlo".
A stejně jako Red, Lea a Rose se pokusíme pochopit co se s Naomi stalo.
.
Nepočítala jsem s tím, že mě kniha tak dostane. Mé emoce se střídaly jak na horské dráze. Cara vytvořila postavy do kterých se vcítíš a soucítíš s nimi.
Autorčin styl mi sedl a ráda bych se o této čtyřce dozvěděla více (je možné, že bude pokračování).
.
Obálka je geniální. Stejně tam barevná a bláznivá jako Cara sama. Líbí se mi, že je do hloubky zpracována a příběhu sedí perfektně.

19.12.2021 4 z 5


Kruh Kruh Rona Halsall

(Víc v recenzi)
Na knihu jsem se opravdu moc těšila, protože jsem na ni slyšela jak kladné, tak záporné ohlasy, chtěla jsem se udělat i svůj obraz na ni.

Autorka vytvořilo napínavý psycho thriller, který je plný lží, manipulací, vydírání, ale především nám ukázala, že rodina dokáže držet pohromadě.
Byl tu vidět příklad toho, že pokud není mezi lidmi dobrá komunikace a jeden druhého k něčemu nutí, nevzejde z toho nic dobrého.
Obálkou jsem nadšená, i když jsem díky ní očekávala něco jiného. Po přečtení knihy do sebe vše zapadlo a lepší obálku jsem si nemohla představit. (Ne vše se na první pohled zdá tak, jak to vypadá).
I když pro mne byl děj předvídatelný. Díky úplně jiného pohledu, který se Rona Halsall povedl vytvořit, nám ukázala, že ne vždy je vše tak, jak se zdá ..

25.04.2021 3 z 5


Unesená Unesená T. R. Ragan (p)

(Více v recenzi)
Knihu jsem přečetla během tří dnů.
Jako milovnice detektivních případů a pátrání celkově, jsem si knihu užila a všechny vodítka společně s Lizzy našla.
Unesená je velice dobře napsaná, i přesto, že se v knize setkáme se závažnějšími činy, čte se opravdu rychle. I "slabším povahám" by tento styl sedl. V žádném případě to však neubíralo na věrohodnosti.
Lizzy a celou její partu jsem si v průběhu čtení oblíbila a už teď se těším na pokračování.

25.04.2021 4 z 5


Temné a osamělé prokletí Temné a osamělé prokletí Brigid Kemmerer

! Spoiler - obsahuje informace, které prozrazují klíčovou část děje !

To, že autorka propletla dva odlišné světy se mi moc líbilo. Hl. hrdinka Harper se stala asi mou nejoblíbenější ženskou postavou všech knih. Tím, že nebyla "dokonalá" se svým chováním pro mne dokonalou stala. Ano, měla postižení, ale tím jak se s ním prala a dokonce na něm i trvala. Tím si zasloužila můj obdiv.
Prince Rhena jsem měla ráda hned od začátku. Bolest, zklamání, utrpení, které se nedalo přehlédnout. Vše dovršilo pohrdání sám sebou. Jeho pohled (kniha je napsaná z obou pohledů) jsem s ním prožívala.
Pak tu byl velitel Grey a třetí hl. postava. Tak u tohoto chlapa jsem si nebyla jistá vůbec ničím. Za jeho oddaností jsem někdy hledala postranní úmysl, který se "naštěstí" nepotvrdil. S přísahou i bez ní je ochoten položit vlastní život. ♥
A konec knihy? Takový jsem opravdu nečekala. Moc se těším na druhý díl (který má naprosto úžasnou zelenou obálku). Jen si na něj budeme muset chvíli počkat.

01.06.2019 5 z 5


Ostrov Lhářů Ostrov Lhářů E. Lockhart (p)

Knihu jsem zhltla jako malinu. Ani nevím jak to, ale najednou jsem byla na konci.
Jestli hledáš oddechovku se "špetkou" záhad, tajností a lásky. Tak je to kniha právě pro Tebe. Jen Tě musím varovat - Nevěř všemu! (Když jsem ji četla, tak jsem si představovala - co, jak a proč se jí to stalo, ale takový závěr knihy jsem opravdu nečekala).
Styl byl zajímavý a jedinečný. Moc se mi líbilo knižní zpracování po vizuální straně. Rozdělení kapitol a odstavců dodalo knize větší přehlednost.
Postavy jsou sympatické a vyprávění Cady se mi moc líbilo.
Po přečtení knihy zjistíte, že do sebe všechny události zapadnou a vy se nestačíte divit. Chvíli jsem byla smutná a vše to s Cady prožívala. Děj mne opravdu vtáhl a já si přála být tam a zabránit tomu!
Ptáš se, jestli knihu doporučuji, ANO!

01.06.2019 4 z 5


Dar Dar Clara Benedict

Za mne bohužel jedno velké mínus.
Obálka nádherná, nápad se schopností, kdy můžete ovlivňovat druhé osoby, předměty .. dobrý, ale děj?
Musela jsem se přemlouvat abych knihu dočetla.
Hl. postava Hanka mi lezla na nervy. Navíc ty zdlouhavé průpovídky v její hlavě. Asi by se nic nestalo, kdyby autorka některé věty vyškrtla.
Pak tu byl Jan: nemyšlený frajer, který mi neseděl už od začátku. Pořád jsem čekala, že se objeví někdo třetí a trochu děj rozvíří. ..
Ke konci knihy vyšlo pár věcí na povrch (něco jsem už tušila). Jinak jsem se celou knihu nudila.

01.06.2019 1 z 5


Illuminae Illuminae Amie Kaufman

Fanoušek sci-fi jsem nikdy nebyla, ale dostala mne ohlasy na ni. Po nahlédnutí dovnitř mi málem vypadly oči z dulku. Její grafické zpracováni mě jen utvrdilo, že jsem udělala dobře. (A to mohu potvrdit i po přečtení)

Ze začátku děje jsem byla krapánek dezorientovaná (nikdy předtím jsem nic podobného nečetla).
Přidávám se do klubu EZRA: který byl k sežrání, i k popukání. Jsem tak ráda, že jsem si ho oblíbila hned od začátku (po přečtení pochopíte). ..
Kady? Nebojácná slečna, která mi chvílemi lezla na nervy. Škoda, že její "pátrací" akce nebyly více rozepsané. Třeba bych jí rozuměla o něco více. A SPIRO, "ach můj bože", i když to on nechápe .. záporňák na kterého jsem naštvaná ještě teď (po přečtení strany 422)!

01.06.2019 5 z 5


Dopisy ztraceným Dopisy ztraceným Brigid Kemmerer

Na tuhle krásku jsem se těšila ještě než vyšla. Dostala mne jak svou obálkou (láska na první pohled a to růžovou moc nemusím), tak anotací.
Tato kniha Tě uklidní, zároveň Tě donutí o jistých věcech přemýšlet. Třeba, že by jsme se měli vyvarovat předsudků. Ne vždy musí být ten druhý takový, jak si myslíme, nebo o něm slyšíme.
Je plná humoru, ale i bolesti, vyrovnávání se se ztrátou a hledání sama sebe, odvahy a také o novém začátku.
To jak se Declan pomocí dopisů vyjadřuje se mi moc líbilo a hltala jsem každou chvilku "v jeho kůži" (kniha je psaná z obou pohledů).
Navíc podoba dopísů, později e-mailů je pěkně zpracována.

01.06.2019 5 z 5


Vánoční pohlednice Vánoční pohlednice Dilly Court

Do půlky knihy sice čtení pěkně utíkalo, ale postrádala jsem určité napětí. Ano pár "akcí" se odehrálo, ale nijak zvláštních při kterých bych si řekla "páni, chci vědět jak to bude dál".
Pak se přišlo pár změn, které pohnuly dějem. Bohužel, jak rychle přišly, tak se i vyřešily a bylo po napětí.

Celkový příběh pěkný, ale jako by nebyl dotažen do konce. Pro oddychové čtení fajn.

01.06.2019 3 z 5


O princezně, která se zachránila sama O princezně, která se zachránila sama Amanda Lovelace

Sbírka poezie ze života autorky. Její zpracování se mi moc líbilo.
Protože každý tak trochu ve svém životě bojujeme s draky (jen pro každého z nás představují něco jiného).

"tvoje štěstí
má přednost
před štěstím
všech ostatních."
(I tento kousek najdete ve sbírce).
Musíme začít, ale u nás!!

01.06.2019 5 z 5