ikvok ikvok komentáře u knih

☰ menu

Harry Potter: Kouzelnický almanach Harry Potter: Kouzelnický almanach J. K. Rowling (p)

Knížka a její úryvky mi připomněly, jak je to dávno, co jsem sérii četla. A že je vlastně načase ji přečíst znovu. Byl to dárek ode mě pro mě a účel splnil, po duši pohladil. Kniha je plná nádherných ilustrací. -"Co to ve jménu nejšpinavější Merlinových slipů mělo znamenat?" :)

15.11.2023 5 z 5


Vánoční koťátko Vánoční koťátko James Herriot (p)

Krátký příběh, co Vás chytí za srdce. Tak jednoduché a přitom tak příjemné. To je prostě pan Herriot. :)

14.11.2023 5 z 5


Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

Tohle bych mohla hltat od rána do večera. Nejlepší kniha, kterou jsem doposud četla. Hurá na další díl!

22.08.2023 5 z 5


Legendy & latéčka Legendy & latéčka Travis Baldree

Nevšední, oddychový příběh. Prostě milý..:)

28.07.2023 5 z 5


Kavárna na konci světa Kavárna na konci světa John P. Strelecky

Na této knížce mi vadilo jediné.. že je krátká. :)

13.07.2023 5 z 5


Paní Grimmová se představuje aneb Případ zapomenuté vraždy Paní Grimmová se představuje aneb Případ zapomenuté vraždy Josef Bernard Prokop

Knížka mě moc bavila. Mám ráda hrdinky, jako je právě baronka. Jednu hvězdičku ale ubírám kvůli zmatenému konci. Ten mi přišel zbytečně zrychlený a jak už je psáno v komentáři níž - nepochopila jsem, co se stalo s Vrabcem??

30.05.2023 4 z 5


Prach a stín Prach a stín Lyndsay Faye

Tohle mě tak neskutečně bavilo. Skvělý příběh, skvěle napsané a dokonce s mým oblíbeným Sherlockem a Watsonem. Nečetla jsem ještě tak příjemnou knížku o Sherlocku, kterou by nenapsal sám A. C. Doyle.

20.05.2023 5 z 5


Vražda v Mallowan Hall Vražda v Mallowan Hall Colleen Cambridge (p)

Taková milá, příjemná a pomalá detektivka. Autorka se přiblížila mému očekávání a řekla bych, že i vyprávění paní Agathy. :)

19.05.2023 5 z 5


Klíč k určování kouzelných tvorů Klíč k určování kouzelných tvorů Tony DiTerlizzi

Knížky z této série byly vždy mým nesplněným dětským snem. Snem, který jsem se rozhodla teď v dospělosti naplnit. Trochu mě mrzí, že jsem jako malá nejdříve viděla film, který je mimochodem taky moc pěkný. I přesto jsem první díl přečetla jedním dechem a těším se na další. Kratší knížka, děj se netáhne, krásné obrázky + moc hezké téma kouzelných tvorů. Podle mě ideální knížka pro děti, u kterých chcete podpořit chuť ke čtení.

09.01.2023 5 z 5


Strach Strach Jozef Karika

Knížka se mi četla dobře a rychle. Celou dobu mě držela v napětí. I když mi místy přišla, nevím jak to popsat, trošku nesmyslná. Co mě ale zklamalo byl konec. Nebyla špatná, ale po Trhlině jsem čekala víc. Nejspíš bych je neměla srovnávat, ale zkrátka se tomu nemůžu ubránit.

08.01.2023 3 z 5


S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje Tom Felton

Velice příjemné čtení. Zajímavé a pokorné vyprávění o soukromém i veřejném životě. Ráda si přečtu znova.

04.01.2023 5 z 5


Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Velice čtivá, během pár hodin přečtená knížka. Téma zajímavé a podle mě v celku reálné. Při čtení jsem cítila veliký smutek. Ať už kvůli pasáži se štěňaty, kvůli manipulaci a hlouposti lidí i kvůli samotnému závěru. Kniha mě nějakým zvláštním způsobem chytila za srdce, zároveň už ji nikdy nechci držet v ruce.

04.01.2023 3 z 5